Често срещани грешки в комуникацията с партньора
Любов и партньорство

Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Имате ли проблем в комуникацията с партньора ви? Ако ви е трудно да общувате с партньора си, не сте сами. Много от нас се сблъскват с подобни препятствия, дори и да не говорим за тях. Общуването като цяло е трудно.

Добавете интензивните чувства, които често предизвикват интимните отношения, и ефективното общуване става много по-трудно. Все пак има надежда! Осъзнаването на комуникационните пречки може да ви помогне да ги преодолеете.Като една от най-честите причини за развод, комуникационните проблеми заслужават известно внимание. Много от тези комуникационни грешки ще ви накарат да кимате с глава, докато правите паралели със собствената си връзка. Добрата новина е: никога не е късно да подобрите комуникацията и връзката си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да накарате мъж да разбере, че може да ви докосне

Червените флагове, по които да познаете, че той не е за вас

6 насоки на Конфуций за хармония в живота

 

Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Без да се молите един на друг за подкрепа.

комуникацията
Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Вашият партньор е ваш партньор с причина. Да бъдеш уязвим, да се отваряш и да се молиш взаимно за подкрепа, когато е необходимо, са признаци на здравословна взаимозависимост. Когато спрете да търсите подкрепа един от друг, спирате да споделяте важни аспекти от живота си и комуникацията ви се разпада. Начините за взаимно подпомагане включват:

Приемане на притесненията сериозно

Предлагане на помощ при големи решения

Насърчаване един друг за постигане на целите

Липса на интимност в разговорите.

комуникацията
Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Връзката се случва, когато споделяте значими подробности от живота един с друг. Вие позволявате на животите ви да се преплитат и да станат едно цяло. Когато тази интимност липсва, това може да доведе до:
Трудност при разчитането на емоциите един на друг
По-рядко физическо взаимодействие.
По-малко нощни срещи или качествено време един на друг
Ограничаване на комуникацията до битови теми и комбинирани финанси

Прибързани заключения.

Когато имате интимна връзка с някого, лесно е да предположите, че знаете какво ще каже. Всички правим предположения за това как се чувстват другите хора понякога. Когато става въпрос за връзки, тези предположения са опасна територия. Вместо да предполагате, направете крачка назад. Задайте изясняващи въпроси на партньора си и наистина се опитайте да разберете какво споделя с вас и защо. Така комуникацията ви ще се подобри.

Използване на думи като „винаги“ и „никога“.

комуникацията
Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Например: „Ти никога не (изхвърляш боклука/помагаш с прането/слушаш ме).” Или: „Винаги (мислиш, че си прав/играеш видео игри/говориш по телефона си).“ Думи като „винаги“ и „никога“ са опасни, защото обикновено са неточни. Освен това те карат партньора ви да се чувства отбранителен, което може да доведе до спорове и недоразумения. Заменете тези думи с твърдения „Аз“, иначе ще направите грешка в комуникацията ви.

Прекалено често критикуване.

комуникацията
Често срещани грешки в комуникацията с партньора

Градивната критика е фантастична за растеж в комуникацията. Но твърде много критика може да ви повлече надолу. Когато започнете да чувате твърде много негативни неща за себе си, може да се чудите какво има добро.

Дори и да не искате да нараните партньора си, критиката може да ви се стори лична. Това не означава, че трябва да избягвате обсъждането на проблеми във връзката. Все пак не забравяйте да балансирате вашите искания и градивна критика с възможно най-много похвали и благодарности. Намерете начини да направите комплимент на партньора си и да му покажете, че го цените.

Избягване на трудни теми.

Конфликтите се случват през цялото време: на работа, у дома и в социалния ни живот. Най-добрият начин за разрешаване на конфликти е чрез открити, честни разговори. Въпреки това, вместо да се заемем директно с тези трудни дискусии, често се опитваме да ги избегнем на всяка цена. Представяме си всички начини, по които тези разговори могат да се объркат. В нашите представи подобни разговори никога не завършват добре.

Но пренебрегването на проблемите в отношенията няма да ги накара да изчезнат. Поемете дълбоко въздух, ако това ви помага, и след това работете с партньора си, за да установите общ език. Започнете, като помислите какво върви добре във връзката ви, преди да се заемете с това, върху което трябва да работите. Това може да направи трудните разговори малко по-лесни и за двама ви.

Ако установите, че и двамата избягвате трудни разговори, може да се нуждаете от консултант по връзките, който да ви помогне в комуникацията.

Tagged ,
на горе