Топ идеи за ежедневна прическа

Топ идеи за ежедневна прическа
Мода

Топ идеи за ежедневна прическа

Чудили ли сте се каква ежедневна прическа можете да си направите? Лесно е да придобиете навика да носите косата си по един и същи начин всеки ден, но при наличието на толкова много различни стилове за избор няма причина да не откриете нова прическа. Независимо дали косата ви е къса или дълга, къдрава или права, или нещо средно между тях, можете да намерите сладки и лесни прически, с които да промените визията си, независимо къде отивате!

Лятото е вече е тук, което означава, че е време за фестивали на открито, лежерен стил на обличане и възможност да дадеш свобода на фантазията си.

Ефектните и красиви прически са способни да променят външността на всяка жена. Не подценявайте това, защото лошо направената фризура може да развали овала на лицето дори на най-красивата жена. И да, правилно прочетохте, именно с помощта на правилната прическа вие можете да измените коренно формата на вашето лице.

Ето няколко идеи за свежа ежедневна прическа:

Създаване на конска опашка

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Изгладете косата си назад и я закрепете с ластик, за да получите обикновена конска опашка. Конските опашки са една от най-универсалните прически, които можете да носите, и са отправна точка за редица други стилове. Всички коси, освен най-късите, могат да се приберат на конска опашка.

Опитайте се да носите конската си опашка близо до основата на шията, за да изглеждате небрежно и романтично. Можете дори да помислите за носене на ниска конска опашка със средно или странично разрошване.

Напръскайте косата си с текстуриращ спрей и я дръпнете грубо назад за модерна, небрежна конска опашка. Може също така да подразниш леко косата си, като я разресваш назад, за да придадеш допълнителен обем.

Изправете косата си, след което я приберете в гладка конска опашка. Използвайте малко серум, гел за коса или лак за коса, за да укротите евентуалните кичури. Увийте малка част от косата около ластика и я закрепете с фиби, за да изглежда елегантно.

Евентуално можете да добавите малко продукт и да направите наистина хубава, разрошена назад конска опашка, а след това да изправите краищата. Тази идея за ежедневна прическа е много лесна и свежа.

Прическа на кок

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Направете конска опашка, след което увийте косата си около основата и направете кок. За да направите кок на балерина, приберете косата си в спретната конска опашка в горната част на главата, точно над темето. Закрепете опашката с ластик, след което увийте дължината на опашката в спирала около ластика.

Приберете краищата на конската опашка под кока, след което закрепете всичко с 3-7 фиби, в зависимост от дължината и дебелината на косата ви.

Разделете косата си на 2 конски опашки, за да създадете закачливи двойни кокове. Можете да ги направите на върха на главата си или ниско долу, близо до тила. Използвайте зъбците или опашката на гребен, за да направите чиста част между косите.

Ако имате коса на пластове, използвайте фиби, за да закрепите кока доста плътно към конската опашка.
Съберете косата си грубо на кок в горната част на главата или зад едното ухо, за да създадете модерен небрежен кок. За да изглежда по-разчупена, първо напръскайте косата си със спрей за текстуриране. Това е ежедневна прическа, с която ще ви бъде комфортно през целия ден.

Плетене на косата

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Съберете косата си на конска опашка и я сплетете на плитка, за да постигнете семпъл стил. Сплетете косата си на конска опашка и я закрепете с ластик.Разделете косата си на 3 части. Кръстосайте лявата част (А) върху средната част (Б), а след това дясната част върху първоначално лявата част (В). След това кръстосайте новата лява част (В) върху част А в средата, а след това кръстосайте част В отдясно върху част В.

Продължете това по целия път надолу по косата, след което я закрепете с ластик.
За да постигнете елегантен и гладък стил, добавете малко гел за коса, преди да сплетете косата си.
За да направите по-небрежна плитка, внимателно я разхлабете с пръсти, след като сте я закрепили с ластик. Тази идея за ежедневна прическа е идеална за всеки ден.

Сплетете само бретона си

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Можете да направите класическа плитка или странична френска плитка с бретона, за да го държите далеч от лицето си и да придадете красив вид на ежедневна прическа. Прикрепете плитките с фиби, за да се задържат на място.
Ако нямате бретон, сплетете само частта от косата, която обрамчва лицето ви.
Това е чудесен стил, който да изберете, ако бретонът ви расте.

Оформяне на къса коса

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Добавете гел и приберете косата си назад, за да изглеждате стилно. С тази ежедневна прическа с плъзгаща се назад коса ще излъчвате бунтарски настроения, а създаването ѝ не отнема почти никакво време. Когато косата ви е влажна, разнесете по нея капчица гел. Разресвайте косата далеч от лицето си с гребен с фини зъбци или мека четка, след което я оставете да изсъхне.

Ако искате да имате вълни, накъдрете косата си с преса за коса.

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

За да създадете вълни с преса за изправяне на коса, работете с парчета коса с дължина (2,5 см). Затворете пресата върху парчето коса, след което завъртете китката си напред-назад, докато пускате пресата по кичура. Така ще създадете нежни, плажни вълни.

Напръскайте късата коса със спрей за текстуриране и я разрошете, за да изглежда още по-добре. Текстурираните прически изглеждат чудесно на къса коса. Когато косата ви е влажна, напръскайте я с текстуриращ спрей, който ще ви помогне да създадете дефиниция на прическата. Разрошете косата си с пръсти, за да отделите отделните части, след което оставете косата да изсъхне на въздух. Тази ежедневна прическа с къдрици е идеална за всеки ден.

Добавяне на аксесоари за коса

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Плъзнете лента за глава на около (1,3 см) от линията на косата. Лентите за глава са изключително гъвкави. В зависимост от стила си те могат да изглеждат спортни, младежки или бляскави. Повечето ленти за глава изглеждат най-добре, ако се носят близо до линията на косата, и изглеждат чудесно на всичко – от супер къса до много дълга коса.

Ако имате проблем с изплъзването на лентата, опитайте да подръпнете косата зад лентата, за да я задържите на място. Дръжте косата изправена нагоре, а след това я разресвайте назад с гребен с фини зъби. Внимателно загладете горния слой на косата, за да скриете надиплената част.

Прихванете предната част на косата си с щипка или фиба.

Ако искате да носите косата си разпусната, но не искате тя да навлиза в лицето ви, можете да използвате щипка или шнола, за да закрепите оформящите лицето кичури зад ухото. Просто издърпайте косата назад, далеч от лицето си, и я придържайте с щипка.

Приберете цвете или панделка в прическа, за да изглеждате женствено.

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Страничните кокове и ниските или странични конски опашки изглеждат красиво и романтично, когато добавите цвете или панделка към стила. Създайте желаната ежедневна прическа, след което поставете аксесоара в косата близо до ластика. Ако е необходимо, закрепете цветето или панделката с фиби.

Текстурирана Боб прическа с балеаж в рус цвят

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Боб с А-линия е класически и едно от най-персонализираните къси подстригвания. Добавянето на разхвърляни вътрешни слоеве създава елегантен вид, а редуването на различни цветове между вашите къси слоеве с помощта на балеажа засилва текстурата и добавя дълбочина, създавайки по-обемен външен вид на вашата ежедневна прическа. Използвайте маша, за да оформите свободните кичури.

Комбинирана плитка с холандска и рибешка опашка

ежедневна прическа
Топ идеи за ежедневна прическа снимка: pinterest

Ако сте човекът, на когото приятелите ви винаги пишат, когато имат нужда от помощ при изпробването на нова прическа с плитка – или просто искате да покажете сериозни умения за прически – не търсете повече от тази комбинирана плитка. Гениалността на това е, че може да се персонализира. Можете да изберете да направите холандските плитки, плитката с рибена опашка или и двете.

Първо разделете косата си в центъра. Закопчайте една част, така че да не ви пречи, и след това направете холандска плитка с другата, като спрете и я закрепете с ластик за коса, когато стигнете до тила. Повторете с другата част и комбинирайте двете опашки на плитка. След това, ако имате време, можете да го сплетете на плитка с рибешка опашка, като я закрепите в краищата с друг ластик за коса. Тази идея за ежедневна прическа е идеална за дълга коса.

За да изглежда всяка прическа красиво, вие трябва да я правите на чиста коса. Съветваме ви да я миете един път на 2-4 дни, но не и всеки ден, тъй като така тя само ще започне да се омазнява силно и в последствие няма да можете да се избавите лесно от този проблем. И не забравяйте, че винаги можете да добавите един интересен и красив аксесоар за коса, с който да разнообразите вашите ежедневни прически.

Начинът, по който оформяме косата си сутрин или преди важна среща – е истинско писмо, което мъжете четат по своему. Например свободната опашка, в която машинално прибираме косата, за да не ни пречи, се възприема като признак за мечтателна разсеяност и небрежност. А гладката опашка се асоциира по-скоро със строгостта, отколкото с шик в стил звездите от Instagram.

Tagged , , ,
на горе