Съвместен живот: 5 неща, които да обсъдите с партньора преди да се сгодите

5 неща, които да обсъдите с партньора преди да се сгодите
Любов и партньорство

Съвместен живот: 5 неща, които да обсъдите с партньора преди да се сгодите

За много от вас това да се сгодите с партньора си вероятно означава да насочите по-голямата част от вниманието си (ако не и цялото) към планирането на сватбата. И това донякъде е нормално. За много жени мечтата е да се видят в бяла рокля и затова еуфорията за сватбата е толкова голяма при някои двойки. Толкова е лесно да се увлечем в приказния аспект на големия ден, че лесно забравяме, че освен че планираме парти, сливаме живота си с партньора си.

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

infomax-logo-50-15-HW Пинк издаде деветия си студиен албум Trustfall

Затова, преди да се сгодите с партньора си, помислете за следните елементи от съвместния ви живот:

Финанси

Много от нас смятат, че е трудно да обсъждат финансите с любимия човек. Това може да породи чувство на срам, притеснение и дори осъждане. Когато говорите за финанси с вашия партньор, е важно да бъдете деликатни и да действате бавно. Най-важното нещо, което всеки може да направи другия, е да се стои далеч от обвиненията.

Нормално е да имате различни доходи и подход на харчене на парите. Но ако има нещо, което ви тревожи по отношение на финансите, по-добре да го повдигнете, преди да се сгодите, а не чак, когато заживеете заедно. Например има ли кредити, иска ли предбрачен договор, иска ли да имате общи финанси и т.н. Обсъдете това в дълбочина. Задържането на чувствата ви ще доведе само до недоволство. Важно е първо да изясните собствените си чувства и приоритети по отношение на парите, преди да споделите какво очаквате от партньора си.

да се сгодите

Деца

Всички сме чували очевидните въпроси. Искате ли да имате деца някой ден? Ако да, колко? Ако тук имате разминаване, хубаво е да обсъдите нещата, още преди да се сгодите. Но какво да кажем и за всички останали неща, които съпътстват раждането на деца? Имената на бебетата и декорацията на детската стая са забавни, но има още много неща, които трябва да се пресекат, освен да се избере перфектното наименование.

Всеки от нас има своя собствена представа за това какъв живот искам да осигури на бъдещите си бебета и понякога пренебрегва партньора си за това, което е грешка. Например единият родител може да иска да се премести в големия град, за да получат децата му по-добро образование. Другият пък да предпочита тихия и спокоен живот на село. И тук да дойдат конфликтите. Затова го обсъдете преди да се сгодите.

Как да спорите

Несъгласията се случват и са нормален процес на съществуването на една връзка и преди да се сгодите, и след това. Ще спорите за това какво да вечеряте или кой филм да гледате. Дори ще и имате някои по-големи караници за наранени чувства, плащане на сметките и създаване на семейство. Именно начинът, по който спорите или преодолявате разногласията, може да определи дългосрочния успех на връзката ви. Споровете всъщност не е задължително да бъдат емоционално натоварващи или негативни. Всъщност най-щастливите връзки не избягват и не се страхуват от разногласията, а ги използват, за да станат по-близки и да се разберат по-добре.

да се сгодите

Колкото и клиширано да звучи, сега вие сте партньор, което означава, че сте в един отбор. И двамата трябва да мислите за всеки спор от гледна точка на това как да го поправите и да го преодолеете заедно, а не как да го спечелите.

Ако сте взели решението да прекарате живота си с някого и да се сгодите, има вероятност връзката ви да е по-важна от това кой е прав и кой греши. Преди да се сгодите поработете заедно върху начина, по който общувате. Ако споровете ви все още ескалират твърде много или и двамата казвате неща, които не искате да кажете, помислете дали да не потърсите терапевт. Той ще ви помогне да преодолеете разногласията и да упражните общуването.

Кариера

Какво става, когато работата, която обичате, изисква да пътувате, да оставате в офиса до късно и като цяло отнема много от времето ви? Или по-скоро, какво става, ако работата на партньора ви изисква това? Или пък, какво ще кажете, ако това изобщо не се отнася за вас и сте на работа, която не харесвате или дори презирате?

Важно е вие и вашият партньор да споделите чувствата си относно заеманите от вас работни места и как си представяте да продължите напред. Ясно е, че няма как да знаете какво ще работите след време, но е хубаво преди да се сгодите, да обсъдите и професионалните цели на всеки от вас.

да се сгодите

Интимен живот

Интимният живот присъства навсякъде в нашата култура. Бомбардирани сме с послания от толкова много медии, които ни подтикват да мислим, говорим и търсим именно това. Човек би си помислил, че всички ще сме спокойни, открити и ще ни е удобно да говорим за това, но често всъщност е точно обратното.

Забелязали ли сте, че ви е по-лесно да говорите за преживяванията в леглото с приятелите си, отколкото с партньора си? Причината е, че понякога се чувстваме притеснени, уязвими и неясни. Знаем, че може да изглежда страшно, но трябва да обсъдите интимния си живот, още преди да се сгодите. Така ще се подобри и качеството на връзката ви.

Вижте още:

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе