Струва ли си да се стремим да запазим младостта

Много хора се страхуват, че външният им вид неизбежно ще се промени с възрастта. И не само той, здравословното състояние също се променя. Какво да правим в този случай: да изпадаме в паника и да се предадем, или да се борим и да направим всичко възможно, за да намалим щетите от остаряването? Или може би спокойно да приемем неизбежното, да се научим да се наслаждаваме на остаряването си и да откриваме положителните неща в него? Рекламите всеки ден ни натрапват мнението, че човек винаги трябва да е млад, красив и атлетичен. Но това е просто маркетингов трик, с който производителите се стремят да ни накарат да използваме различните разкрасяващи и подмладяващи продукти, за да се поддържаме в добра форма. Никой не отрича, че трябва да се грижите за себе си, да се храните правилно, да поддържате здравословно тегло, но това не означава, че жена, върху чието лице възрастта е оставила някоя и друга бръчка, трябва да оперира лицето си, за да изглежда с 10 години по-млади. Обикновено подобни трикове винаги са видими и имат обратен ефект. От друга страна, не бива да се стига до другата крайност, не трябва да си казвате: „Младостта свърши, защо да се опитвам да я върна? Помнете, че никой друг, освен вие самата не може да ви принуди да се превърнете в стара жена. Необходим е разумен баланс. От една страна, да приемете възрастта си, да се примирите с нея и да не се опитвате да върнете времето назад, защото просто е невъзможно. От друга страна, трябва да се опитате да останете здрави, способни и независими колкото е възможно по-дълго. Това ще повиши насладата ви от живота. И така, струва ли си да се стремим да запазим младостта? Разбира се, че да. Но става въпрос за младежкия дух - той е най-важен! Трябва да се обичаме и уважаваме. Самоуважението е способността да удовлетворяваш нуждите си, да дадеш на тялото си това, от което се нуждае: правилно, здравословно хранене, спорт, ходене на чист въздух, достатъчно почивка. Да приемаш и уважаваш себе си, означава да си доставяш удоволствие, да се грижиш за себе си, да се обличаш красиво, да поддържаш красива прическа, маникюр, педикюр. Необходимо е вие самата да се чувствате модерна, добре поддържана жена. Защото го заслужавате.
Психология

Струва ли си да се стремим да запазим младостта

Много хора се страхуват, че външният им вид неизбежно ще се промени с възрастта. И не само той, здравословното състояние също се променя.

Какво да правим в този случай: да изпадаме в паника и да се предадем, или да се борим и да направим всичко възможно, за да намалим щетите от остаряването? Или може би спокойно да приемем неизбежното, да се научим да се наслаждаваме на остаряването си и да откриваме положителните неща в него?

Рекламите всеки ден ни натрапват мнението, че човек винаги трябва да е млад, красив и атлетичен. Но това е просто маркетингов трик, с който производителите се стремят да ни накарат да използваме различните разкрасяващи и подмладяващи продукти, за да се поддържаме в добра форма.

Никой не отрича, че трябва да се грижите за себе си, да се храните правилно, да поддържате здравословно тегло, но това не означава, че жена, върху чието лице възрастта е оставила някоя и друга бръчка, трябва да оперира лицето си, за да изглежда с 10 години по-млади. Обикновено подобни трикове винаги са видими и имат обратен ефект.

От друга страна, не бива да се стига до другата крайност, не трябва да си казвате: „Младостта свърши, защо да се опитвам да я върна? Помнете, че никой друг, освен вие самата не може да ви принуди да се превърнете в стара жена.

Необходим е разумен баланс. От една страна, да приемете възрастта си, да се примирите с нея и да не се опитвате да върнете времето назад, защото просто е невъзможно. От друга страна, трябва да се опитате да останете здрави, способни и независими колкото е възможно по-дълго. Това ще повиши насладата ви от живота.

И така, струва ли си да се стремим да запазим младостта? Разбира се, че да. Но става въпрос за младежкия дух – той е най-важен! Трябва да се обичаме и уважаваме. Самоуважението е способността да удовлетворяваш нуждите си, да дадеш на тялото си това, от което се нуждае: правилно, здравословно хранене, спорт, ходене на чист въздух, достатъчно почивка. Да приемаш и уважаваш себе си, означава да си доставяш удоволствие, да се грижиш за себе си, да се обличаш красиво, да поддържаш красива прическа, маникюр, педикюр. Необходимо е вие самата да се чувствате модерна, добре поддържана жена. Защото го заслужавате.

Tagged , ,
на горе