Силата на любовта и на какво е способна тя

силата-на-любовта
Любов и партньорство Психология

Силата на любовта и на какво е способна тя

 Силата на любовта е най-истинското чувство, с което идваме на този свят! Как силата на любовта е способна да лекува, способна на чудеса… На какво още е способна тя? Велики поети, писатели, художници, музиканти и певци са били вдъхновени от това чувство, когато са сътворявали своите невероятни шедьоври. И въпреки, че не можем да докоснем, видим или чуем това чувство, любовта е позната на всеки човек, и то буквално от ранна детска възраст.

Пътят към мечтите, се нарича действие – 5 стъпки

Душата ти ме повика

Силата на думата „БЛАГОДАРЯ“

Защо няма случайни неща? И защо Вселената ни изпраща точно определени хора?

Сродни души – хора преродили се от миналото

Силата на любовта и на какво е способна тя?

Какво, всъщност, означава силата на любовта?

Всеки един от нас по свой собствен начин си обяснява що е то силата на любовта. Например, психолозите дават следните обяснения: ако една жена е изпълнена със страхове, то тя ще иска нейният любим да бъде нейната непробиваема крепост. Човек, който е бил предаван много пъти, ще изисква доверие в партньора си и ще вярва, че привързаността е символ на лоялност и преданост. За един пламенен млад мъж това определение ще бъде неговата готовност за нов подвиг. Любовта ще вдъхнови художника да сътвори най-великия шедьовър на изкуството и т.н.

силата на любовта

Каква е силата на любовта между мъжа и жената?

Представителките на нежния пол дават всичко от себе си на партньора си, издигайки го на по-високо ниво от самите тях, вдъхновявайки го за нови и по-високи постижения – това е силата на женската любов. С огромната сила на любовта едно влюбено момиче може да излекува болните, да повдигне унилите, да вдъхне увереност на любимия си, че той е най-добрият и най-способния мъж на света.

Силата на любовта: родител-дете.

В инстинкта на природата  се крие силата на безусловната любов на майката към нейното дете. Ако при животните такова желание за потомство остава на ниво инстинкт, човекът в своето упорито развитие е издигнал майчината любов към детето си до почти божествено ниво.

Всеотдайността на майката към бебето достига до неизмерими граници. Майката ще се жертва, за да спаси живота на детето си, това свято чувство, като защитен пашкул, го защитава през целия му живот.

Деца израснали лишени от майчината грижа и любов изпитват затруднения в живота, защото е почти невъзможно някой друг да запълни отворената празнина от липсата на майчините чувства. Малкият човек свиква с факта, че светът е добро място за живеене, където е уютно и удобно, където има майка, която винаги ще го защитава, храни, топли и успокоява.

силата на любовта

Има ли силата на любовта ниво на измеримост?

Ако силата на електрическото напрежение се измерва с амперметър, напрежението с волтметър, тогава как да измерим силата на любовта? Ако любовта е толкова мощно, силно, а дори понякога нечовешко чувство, не трябва ли да има някакви мерни единици? Би било чудесно, ако имаше устройство, което да се приложи на човек и да се види, дали те обича или не и с каква стойност.

Е, такова устройство още не е изобретено, защото чувствата и емоциите на човек са нещо много непостоянно и индикаторът за силата на любовната привързаност може да се променя, не само с години, но и с дни. Понякога, дори не може да се каже дали обичаш или не.

Как да почувствате силата на любовта?

Намирането на силата на любовта е възможно по много начини. Духовните водачи ще ви посъветват, че можете да оставите това чувство в сърцето си, ако осъзнаете своето хармонично съжителство с природата, приемайки, а не отхвърляйки всичко, което съществува на Земята. Има много методи, които позволяват да почувствате единство с всичко на този свят или можете да запазите неограничена любов към един единствен човек в сърцето ви.

Почти всеки има спомен от първите си тинейджърски чувства, които са избухнали като вулкан в сърцето, залели като потоп, помитайки всички предишни вярвания по пътя си, ограничавайки заобикалящата реалност до един човек, но увеличавайки вътрешната същност на този човек до размера на Вселената. Ние придобиваме способността да се влюбваме още в ранна детска възраст, а след това, когато пораснем, нейната сила и обекти на приложение варират и се променят.

За лечебната сила на любовта

Възможно ли е любовта да лекува, като по чудо? Лечение с нежност, всеотдайност, любов – това е всепобеждаващата сила на любовта и в този случай на помощ идва науката. В своите експерименти учените са достигнали до извода, че малките маймуни, лишени от майчина топлина, се развиват по-зле и боледуват по-често от онези, които не са били отделени от родителя си.

В литературно произведение е описан зашеметяващ пример, за това как майка лекувала безнадеждно болния си син. Тя го притискала към гърдите си, като по този начин, според писателя тя му „вдъхнала живителни сили“, благодарение на което момчето имало сили да се пребори за живота си.

силата на любовта

Силата на любовта и вярата

Каква е божествената сила на любовта? От гледна точка на вярата, Бог е любов и Той съществува безкрайно и неограничено, разпространявайки, в Своята безгранична милост, Своята божествена сила върху всички живи същества. Любовта позволява всичко създадено от Бога да съществува във всякаква форма и проявление, защото тя е дала на човека правото на избор и свободната воля.

Признаци на свръхестествена любов или защо 1+1=1?

ВСЕЛЕНСКА ВРЪЗКА между душите и телата

Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

Мъдра притча за любовта

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе