Причини, поради които да прекратите романтична връзка с шефа ви

Причини, поради които да прекратите романтична връзка с шефа ви
Любов и партньорство

Причини, поради които да прекратите романтична връзка с шефа ви

Любовната връзка на работното място почти никога не е добра идея. В началото може да имате незабравими моменти и тръпката, която усещате, да ви кара да се чувствате живи.

В даден момент обаче всичко може да се обърне срещу вас и освен, че ще загубите любимия, може дори да се окажете с огромни проблеми в работата си.

Още по-сериозно може да стане, ако човекът, с когото имате афера, се окаже вашият ръководител. Това пряко влияе на работата ви и рядко тези връзки за дълги и щастливи.

Предлагаме ви няколко причини, поради които да вземете решение да сложите край на подобна връзка. Направете го, преди да е станало прекалено късно:

Облагите може да спрат.

Разбира се, може да се наслаждавате да се врата до врата в офиса. Сигурно ви харесва да отпивате кафето си в столовата, докато се споглеждате закачливо. А колегите ви – те даже и не подозират каквото и да е. Това със сигурност звучи примамливо. Тръпката да се сдържате да не показвате чувствата си може да ви накара да искате от това още и още.

Въпреки това могат да възникнат проблемни ситуации, когато дойде време за оценката на вашата работа. Вашият шеф може да не иска да изглежда пристрастен към вас, което е нормално. По тази причина може да пропуснете желаното повишение, дори ако сте го заслужили.

От друга страна, всеки напредък, който постигате в работата, може да бъде обезценен, ако колегите ви знаят за връзката ви с шефа. Това е така, защото вероятно те ще предполагат, че напредвате поради тези отношения. Повечето ръководители се опитват да скрият по всякакъв начин връзка с подчинен, но в един момент всичко се разбира. Това може да доведе до големи проблеми и за двама ви.

Наранените чувства могат да доведат до неправомерен случай на сексуален тормоз.

Независимо дали вашият шеф е основател и главен изпълнителен директор на компанията или просто някакъв мениджър във фирмата, такава романтика има сериозни последици. Ако единият нарани чувствата на другия, всяка от страните може да прибегне до завеждане на дело за сексуален тормоз срещу другата. Това може да означава правни проблеми, както за вас, така и за него.

Много са примерите как служителите използват аферата си с преките си шефове, за да ги изнудват при раздяла с подобни заплахи за съдебни дела. Уверете се, че ако приключвате връзка, то това ще стане по цивилизован начин и няма да достигнете до среща в съда.

Лоша раздяла може да означава уволнение.

Въпреки че началото може да е приятно, ако връзката ви се обърка в дългосрочен план, това може да предвещава проблеми за вас в компанията. Не забравяйте, че вашият шеф има властта да ви уволни, ако вече му е неприятно да работи с вас. Това може да се случи, ако не сте се разделили по добър начин и той да не може да понася да ви вижда всеки ден. Ако шефът ви е наранен по ваша вина, то неговият пост може да бъде възможност да ви отмъсти, уволнявайки ви.

Въпреки всичко, може да не искате да се отказвате от любовта си към шефа си. Вместо това бихте предпочели да разкриете връзката си пред другите. Ако изберете това, може също да ги помолите да ви помогнат да вземете най-доброто решение как да продължите.

Tagged , , , ,
на горе