Път към щастието: 7 навика, които ще ви помогнат да преобразите себе си

Път към щастието
Психология

Път към щастието: 7 навика, които ще ви помогнат да преобразите себе си

Добрите, както разбира се и лошите, навици имат ключова роля при определянето на нашето бъдеще. Те оказват влияние върху избора, който правим, върху задачите, които сме готови да поемем, върху целите, които си поставяме за успеха. На практика всички ефективни хора са постигнали висоти в кариерата си чрез овладяването на определени навици.

Какви навици притежава успешният човек, ще научим сега.

Обича експериментите

Успешните хора обичат да правят експерименти. Ако не съществува риск, то това означава, че няма и печалба –  високоефективните хора разсъждават така. И обратно – когато човек е готов да пробва нещо различно и не се страхува да рискува, той започва да разбира по-добре самия себе си и осъзнава по-ясно какво наистина го прави щастлив.

Задава си правилните въпроси

На какво трябва да обърна повече внимание? Как трябва да направя това? Какъв е моят приоритет днес? Тези въпроси ви помагат да организирате времето си по-ефективно в дългосрочен и краткосрочен план.

Спортува

Спортуването и въобще активната физическа дейност ни кара да се чувстваме по-свежи и тонизирани, което от своя страна повишава нашата ефективност на работното място.

Не спира да се обучава

Успешните хора осъзнават ясно, че натрупването на назнания не се ограничава единствено до обучение в училище или университета. Те четат постоянно, търсят нови гледни точки, интересуват се от мнението на експерти, следят последните изследвания и т.н.

Медитира

Чрез медитация човек придобива чувство че се приближава до своята цел и намалява негативните емоции.

Цени това, което има

Когато човек е постоянно фокусиран върху липсата на това, което няма, той не е нито успешен, нито удовлетворен. Успешните хора ежедневно си напомнят, че  са доволни от това, което вече са успели да постигнат.

Заобиколен е от приятели

Заобиколете се със съмишленици, които могат да ви служат за пример. Ако някои от вашето близко обкръжение притежава качества, достойни за възхищение и е постигнал успехи в живота, то това се превръща в страхотна мотивация за вас самите.

Tagged , , ,
на горе