Пътят към мечтите, се нарича действие – 5 стъпки

визуален тест 9-те пеперуди на желанията
Интересно

Пътят към мечтите, се нарича действие – 5 стъпки

Знаете ли, че пътят към мечтите, се побира само в една дума, която се нарича ДЕЙСТВИЕ! Може би, защото ни е по-лесно, но сякаш сме свикнали да се пускаме по течението, да приемаме обстоятелствата, да отлагаме новото начало. Добрата новина е, че колкото и трудна да е ситуацията, само и единствено от нас зависи да я променим в наша полза.

Как духовно развитият човек се зарежда със силна психическа енергия?

Когато запалите огънят в сърцето, ставате извор на любов, светлина и топлина!

Защо няма случайни неща? И защо Вселената ни изпраща точно определени хора?

Съдба! Нищо не мога да направя! Защо е важно да се разграничим от демотивиращата фраза?

Пътят към мечтите, се нарича действие

Наистина ли пътят към мечтите, се нарича действие?

пътят към мечтите

Без значение на каква възраст сме, никога не бива да се срамуваме от мечите ни. Защото бляновете развиват нашето творческо въображение и креативност, а също така помагат при душевна болка и разочарование.

Хората, които записват целите си на хартия, са склонни да действат повече, за да ги постигнат, отколкото тези, които държат целите си в главите си.

Ако не сте изградили навик да записвате мечтите на бял лист, може би сега е време да си отговорите на следните въпроси: „Какви са моите цели?“, „Какъв е моят план за тяхното постигане?“, „Какви са моите мечти?“ и т.н. и т.н.

Но има ли разликата между пътят към мечтите и пътят към целите?

Първата и може би най-съществена разлика между мечтата и целта е, че мечтата няма край. Знайте, че мечтите са абстрактни и безкрайни. Например, в детството всеки е искал да порасне и да стане лекар, пожарникар, полицай… Но едва ли сме мечтали за точна и конкретна професия – хирург, педиатър, терапевт.

И мечтата, и целта – и двете концепции са насочени към бъдещето. Първото е насочен към нереалистичното бъдеще, според общите схващания, а второто – към реалното.

Пътят към мечтите: Никога не се отказвайте от нищо!

пътят към мечтите

Ако сте наясно с общоприетите схващания за мечтите, не се отчайвайте – това е поправимо! Тук ще споделим с вас най-важните тънкости, които няма да ви позволят да се отклоните от пътя към мечтите ви, без значение от обстоятелства, факти и т.н.

Стъпка № 1. Фокусирайте се върху мечтата.

На първо място, помнете какъв резултат искате да постигнете. С други думи, изместете фокуса си от неосъществяването на желанието си към неговото изпълнение.

Лесно е да се каже, ще си кажете! Но как да го направите, когато изглежда, че целият свят е срещу вас? Ето как…

Всичко е много просто: представете си, че мечтата ви е реалност, във всички подробности. Вдъхновете се от това чувство и си представете най-тънките подробности. Запишете всичко на бял лист. Важно е!

Стъпка № 2. Освободете се от абсолютно всички страхове.

Основната пречка за осъществяването на мечтите са нашите собствени и страхове – най-вече страха от неизвестното. Често се подценявате и се страхувате да направите нещо, което никога преди не сте се осмелявали да направите, защото се безпокоите какво биха си помисли ли за вас.

Добрата новина е, че страхът може да бъде преодолян, ако преодолеете вътрешната съпротива и направите именно това, от което толкова много се страхувате. Просто го направите.

В момента, в който се изправите лице в лице срещу страха, по този начин го изкоренявате.

Стъпка № 3. Търсете източници на вдъхновение и мотивация

Сбъднати желания са тези, които са вдъхновени от мечтите.

Как да изпълните желание си с помощта на заобикалящата ви среда? Как да откриете пътят към мечтите?

Вашата задача № 1, е да повишите вибрации си.

Оценявайте обкръжението си. Определете кой от вашите близки или познати ви носи положителни емоции и ви мотивира и кой постоянно ви тегли надолу с негативно си отношение, осъждане, критика и непоискани съвети. С последното се опитайте да ограничите максимално контактите.

Запомнете: Не приемайте съвети от хора, като които не искате да живеете.

Опитайте се да общувате с личности, които вече са постигнали това, към което се стремите. Това ще ви мотивира да действате и със сигурност ще започнете да мислите така: „Ако те са успели, значи и аз мога!“

Стъпка № 4: Не стойте на едно място, а действайте!

пътят към мечтите

Не забравяйте, всеки ден си го припомняйте, че пътят към мечтите, е само и единствено действието! Необходимо е непрекъснато да предприемате действия в посока на мечтите, дори и за тези, които ви се струват най-малки и незначителни.

И точно сега можете да направите тази стъпка. За каквото и да мечтаете – любов, здраве, пътуване, кариера или богатство – всяка следваща стъпка на действие, ви доближава до мечтата ви.

Стъпка № 5: Важно е да заявите на Вселената вашето намерение и стремеж.

Вярвате ли, че ние самите сме отговорни за собствените ни ограничения? Дори да не сме сигурни в това, то нашата силна вяра, нашето правилно отношение и нашите действия по пътят към мечтите ще бъдат уловени от Вселената и желанието ни ще се сбъдне.

Винаги имайте предвид известната поговорка: „Ако искаме да сбъднем една мечта, трябва да препускаме към нея, ако не можем да тичаме, тогава ще вървим, ако не можем да вървим – ще пълзим, защото пътят към мечтите е само напред.” С две думи – ДА ДЕЙСТВАМЕ!

От нас се иска действие, търпение и постоянство!

Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе