Причини да не можете да свалите килограми

Причини да не можете да свалите килограми
Добра форма

Причини да не можете да свалите килограми

Отслабването е труден процес. Диетите са за упорити хора, които наистина са си поставили конкретна цел. На много от вас сигурно се е случвало да тренирате, да изпълнявате стриктно хранителен режим и въпреки това, да не сваляте килограми. Това може да бъде демотивиращ момент, който да наруши цялостната ви концепция за влизането във форма. Да не можете да отслабнете може да бъде причинено от няколко фактора, които обаче ако се вземат под внимание, могат да бъдат избегнати.

Тренирате прекалено много

Всеки човек е зареден с ентусиазъм в началото на своята програма за отслабване. Започвате физически упражнения с голямо желание и се чувствате добре от това. Ако тренирате три дни в седмицата и тялото ви го приема добре, увеличавате темпото и го правите пет дни и така нататък. Това обаче не е правилно. По-добре давайте възможност на тялото ви да си почива. Претоварването може да доведе до контузии и отслабване на имунната система. Когато хормоните на стреса се повишават, тялото ви се опитва да компенсира загубите и е по-трудно да отслабнете. Затова тренирайте редовно, но си и почивайте, за да започнете да отслабвате.

Не се наспивате добре

Сънят е много важен процес при отслабването. Липсата му повишава хормоните на стреса, който от своя страна забавя метаболизма. Опитайте се да спите по 7-8 чеса в денонощието и така тялото ви ще бъде максимално подготвено за загубата на килограми.

Не се храните достатъчно

Това може да ви обърка, но, да – когато гладувате, няма да отслабнете. Това също се отразява на метаболизма и на стреса, който пречи да намалите теглото си. Тялото ви не иска да загуби от мазнините си, когато не се храните и това отслабва имунната ви система. Хранете се със здравословни неща. Вашето тяло се нуждае от постоянно гориво, за да функционира правилно и да отслабне в дългосрочен план.

Храните се прекалено много

Ако сериозно сте се захванали с това да отслабнете, трябва да обърнете внимание и на количеството храна, което поемате. Броенето на калории не е толкова лесно, колкото си представяте. 100 калории орехи ще се отразят на тялото ви по различен начин от 100 калории газирана напитка. Опитайте се да ограничите калориите, които пиете. Намалете безалкохолните напитки, кафето, спортните напитки и други. Не е нужно да робувате на това да следите каква храна ядете, но придобийте обща представа колко калории са ви нужни, за да се чувствате добре.

„Защо не свалям килограми?” е въпрос,  който често може да чуем в разговор с приятели, фитнесите или дори на работа. Всъщност лесно можете да се справите с това и да се върнете обратно в правия път. Създайте си собствена диета и започнете да тренирате още днес! Ще бъдете изненадани колко скоро ще видите положителен резултат.

Tagged ,
на горе