Признаци, че шефът ви се интересува от кариерното ви развитие

Признаци, че шефът ви се интересува от кариерното ви развитие
Интересно

Признаци, че шефът ви се интересува от кариерното ви развитие

Всеки служител иска работата му да бъде забелязана от неговия ръководител и това да доведе до издигане в професионалното отношение. Дори и да не го признавате, вие се интересувате от мнението на шефа ви за вас и искате да правите нещата така, както той иска да бъдат, а това да доведе до добри резултати във ваша полза. Как обаче можете да сте сигурни, че прекият ви ръководител наистина следи вашата работа и иска да се развивате? Ако успеете да разгадаете тези знаци, ще работите още по-мотивирано с цел да се издигнете в йерархията още по-бързо.

Шефът ви общува редовно с вас

Ако ръководителят ви наистина се интересува от напредъка ви в кариерата, той активно ще се опитва да създаде отворена среда, в която да чувствате в състояние да бъдете продуктивни в работата си и да разгръщате максимално потенциала си. Той също така ще направи свои собствени предложения и ще предоставя обратна връзка за области, в които можете да се развиете. Основна възможност за този тип взаимодействие би могла да включва срещи очи в очи. Откритата комуникация по време на редовни срещи дава възможност и на вас, и на шефа ви да обсъдите стъпките, необходими за реализиране на вашия потенциал.

Вашият шеф ви насърчава да се предизвиквате себе си

Дава ли ви мениджърът ви възможност да поемете по-голяма отговорност или да се разгърнете отвъд текущите си ежедневни задължения и дали тези възможности имат отношение към вашите цели в кариерата? Помислете за всякакви нови задачи или проекти, които той иска да предприемете, които не са типични за вашата ежедневна роля. Способността да посрещате и интегрирате нови членове на екипа е основна черта на управлението на хората. Позволявайки ви да поемате задачи извън зоната си на комфорт, шефът ви демонстрира, че той иска да се развивате и е готов да ви помогне да стигнете до там.

Вашият ръководител ви свързва с правилните хора

Друг начин, по който шефът ви може да ви помогне да постигнете целите си в кариерата, е чрез използване на собствения си статус, за да ви свърже с правилните хора. Началникът ви ще знае кого трябва да впечатлите и ще ви даде възможност да покажете уменията си и пред други. Това може да е под формата на изнасяне на презентации, представяне на екипа по време на срещи или покана на корпоративни събития например.

Tagged ,
на горе