Предимствата да имате котка вкъщи
Домашни любимци

Предимствата да имате котка вкъщи

Да имате котка за домашен любимец носи невероятни ползи. Освен че тези пухкави животинчета ви дават много приятни емоции и забавление, е доказано, че те действат успокояващо на нервната система и помагат за справяне със стреса. Макар и някои от тях да не го показват, котките също се привързват много към хората, на които имат доверие. Те често се свиват в скута на своите стопани в края на дългия ден, което автоматично носи успокоение и положителни емоции. Ако все още се колебаете, ето някои ползи в това да имате котка вкъщи:

Нуждаят се от по-малко грижи

Ако искате да имате домашен любимец, но нямате твърде много време, котките са идеални за вас. Те не се нуждаят от чести разходки, подстригване или обучение. Докато на кучетата обикновено им трябва повече пространство, котките без проблеми могат да бъдат отглеждани в апартаменти и градска среда. Те са любопитни по природа и ще изследват подробно всяко кътче на вашето жилище, което ще държи вниманието им ангажирано. Разбира се, това не означава да оставите съвсем без надзор мъркащите създания, защото те също имат своите потребности.

Тихи са

Котките са склонни да мяукат, когато са гладни или искат нещо, но вероятността да бъдете събудени или разсеяни от котка, молеща за внимание, е малка. Това ги прави идеални домашни любимци, ако например работите от вкъщи или се притеснявате да не безпокоите съседите си.

Котките са независими

Котка ще бъде до вас, когато имате нужда от нея, но тя също така умело може да се забавлява и сама. Повечето от тях не се нуждаят от постоянно внимание, дори понякога предпочитат да се излегнат на спокойствие, без да бъдат притеснявани.

Пазят дома от вредители

Вече знаете, че котките са хищници и в природата им е да ловуват гризачи. Много от тях обаче обичат също да унищожават домашни мухи, молци, паяци и всякакви други насекоми около тях.

Имат дълъг живот

Най-трудният момент при притежаването на домашен любимец е раздялата с него. Котките обаче имат по-дълъг живот, като често той стига 20 години.

Tagged ,
на горе