Повишeте нивото на серотонин с тези храни-антидепресанти

Повишeте нивото на серотонин с тези храни-антидепресанти
Добра форма

Повишeте нивото на серотонин с тези храни-антидепресанти

Има храни, които могат да намалят нивата на тревожност и да повлияят на производството на серотонин, който е отговорен за доброто настроение. Те са толкова полезни, че служат като алтернатива на антидепресантите. Какви храни могат да повлияят на „хормоните на щастието“? Разберете в нашия материал!

Вдигаме нивото на серотонин: назоваваме най-ефективните антидепресанти

Настроението ни зависи от нивата на хормоните серотонин и допамин, както и от други невротрансмитери. Те се произвеждат не само в мозъка, но и в червата.

Следва списък с продукти, честото хапване на които ще се погрижи за вашето страхотно настроение и добро здраве.

Авокадо

Авокадото е богато на магнезий, омега-3 мастни киселини, витамини от група В и калий. Тези вещества допринасят за здравето на мозъчните клетки и невронната дейност.

Листни зеленчуци

Спанак, рукола, зеле и други листни зеленчуци съдържат калий, калций, магнезий, желязо, фолиева киселина и витамин С. Тези хранителни вещества регулират нивата на хормона на стреса кортизол. Те също така насърчават производството на серотонин и допамин.

Броколи

Наситенозеленото броколи се препоръчва да се консумира ежедневно, тъй като съдържа голямо количество растителни протеини, калций и витамин В6 и способства за повишаването на нивата на серотонин.

храни за серотонин

Киноа

Тази култура е богата на магнезий, желязо, витамини от група В и пълен набор от аминокиселини, необходими на тялото. Киноата не само ще ви даде енергия, но и ще ви донесе безценни ползи за здравето.

Банани

Бананите съдържат L-триптофан, аминокиселина, която регулира производството на серотонин, допамин и други хормони, които влияят на поведението, настроението, познавателните способности и съня.

Повишeте нивото на серотонин с тези храни-антидепресанти

Орехи

Тези ядки са богати на омега-3 мастни киселини, магнезий и витамин Е – вещества, които са чудесни в борбата със стреса и депресията. Те също така стимулират производството на мелатонин, който е от съществено значение за добрия сън.

Храни, които повишават нивото на серотонин

Риган

Тази подправка има силни терапевтични свойства, съдържа кафеена и розмаринова киселина, както и кверцетин, които ефективно се борят с лошото настроение.

Тъмен шоколад

Шоколадът със съдържание на какао 70% или повече стимулира мозъка, отделянето на серотонин и повишава концентрацията. Също така съдържа анадамин, невротрансмитер, който се бори с депресията.

Храни, които повишават нивото на серотонин

И така, сега знаете какво да ядете, за да бъде настроението ви винаги страхотно!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе