Падате си по приятел 4 неща, които да направите
Любов и партньорство

Падате си по приятел? 4 неща, които да направите

В много случаи от взаимоотношенията между хората може да се наблюдава промяна и в един момент някой да започне да си пада по приятел. Изведнъж, както сте близки в компания и обичате да се забавлявате заедно, може да усетите как чувствата се променят и да се появи желание за нещо повече.

Обичаме сюжета „от приятели към влюбени“ изключително много. Но да се ориентираш в чувствата по приятел, както се случва в много романтични романи, не е толкова лесно, колкото го представят любимите ни автори. Едно скорошно проучване показва, че близо 70% от романтичните връзки започват като приятелство – нещо, което сме чували от много пъти от разговорите с въпроси „как се запознахте“ с дългогодишни партньори. Но как, кога и дали изобщо трябва да инициирате чувства по приятел, все още не е установено с точност.

Въпреки че шансовете да се получи изглеждат добри, има много несигурност, когато става въпрос за промяна на динамиката с приятеля ви. Дали той се чувства по същия начин? Как ще се почувствате, ако той ви отхвърли? Какво ще си помислят другите приятели в групата? И така нататък, но защо да губите време в различни приложения за запознанства, когато човекът, който ви допада най-много, е точно пред вас? Гореспоменатите любовни романи вероятно не са най-добрият източник на насоки, тъй като са измислени и всичко останало.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Затова излагаме какво всъщност трябва да правите в реалния живот, когато започнете да си падате по приятел.

Разберете чувствата си

Преди да направите каквото и да било, е важно да разберете чувствата си. Не е необичайно да сте объркани от това да си падате по приятел. Но наличието на несигурност около вашата динамика може да доведе до тревожност и в крайна сметка да се отрази на вашата платонична или романтична връзка.

Трябва да сте напълно сигурни с това, което изпитвате, за да не загубите верен човек до себе си с прибързани заключения, че си падате по приятел. Забавете малко темпото, докато разберете какво наистина изпитвате към този човек.

по приятел

Определете дали чувството е взаимно

Сега, след като сте разбрали как се чувствате, ясно ли е какво изпитва приятелят ви към вас? Понякога е очевидно кога чувството е взаимно. Той флиртува, излиза от пътя си, за да направи нещо за вас, постоянно избира да е по-близо до вас на социални събирания и т.н.

Ако вие си падате по приятел, със сигурност той ще усети това. Вашето поведение рязко ще се промени, когато той е около вас. Ако той отговори със същото, значи може да сте сигурни, че между вас може да се получи и нещо повече.

по приятел

Поговорете с някого за това, че си падате по приятел

Независимо дали сте наясно с чувствата на приятеля си, или не, разговорът с някого за ситуацията е полезен. Чрез него можете да получите съвет как искате да продължите напред, ако изобщо искате да продължите. Препоръчваме ви да разговаряте с друг близък, член на семейството или съветник, който е извън групата приятели, която споделяте, но познава и двама ви.

Полезно е те да знаят за кого говорите, но да са достатъчно отдалечени от взаимодействието ви, за да се намали предубедеността, и да могат да дадат външна гледна точка за ситуацията. Ако си падате по приятел, разкажете всеки един момент на този, с когото искате да споделите ситуацията.

по приятел 3

Преценете дали преследването на вашето привличане си струва да жертвате приятелството си

Дори да сте сигурни, че чувството е взаимно, не можете да гарантирате как ще се развие потенциалната ви връзка, затова е важно да обмислите всички възможни варианти. Всички истории за превръщане на приятели в партньори в живота имат един от четирите изхода:

И двамата изпитвате същите чувства и в крайна сметка се оказвате във връзка с цели.

И двамата чувствате едно и също, но решавате да се откажете и да останете приятели.

Приятелят ви не чувства същото и приятелството ви остава непроменено.

Падате си по приятел, но той не чувства същото и приятелството ви става странно или приключва напълно.

Вижте още:

Как преживяват раздяла земните зодиакални знаци

Четирите най-неорганизирани зодии

Четирите зодии, които правят фалшиви признания в любов, за да съблазнят

Зодиите, които се запалват много лесно в леглото

Четирите зодии, които изглеждат истински, но са най-големите предатели

Четирите зодии, които са шантави и забавни в леглото

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе