Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците

Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците
Разни

Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците

Не разрушавайте животът на другите. Това е основното житейско правило на японците. Не разрушавайте – две думи, но съдържащи толкова дълбок смисъл. Знаете ли, че японците са единствените хора на земята, които, докато общуват, се опитват да не развалят настроението на своя събеседник.

Ориз, риба и… сладки! Тайните за гладката кожа на японките

Японски мъдрости: 12 вдъхновяващи пословици

Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците Икебана: Японското изкуство за аранжиране на цветя

Тяхната философия е, че мислите са семената, от които израства бъдещето на един човек, бъдещето на децата му, бъдещето на страната му…

не разрушавайте
Източник на изображението: www.pixabay.com

Не разрушавайте, а се грижете един за друг, обичайте се и бъдете обичани, отнасяйте се с добро към околната среда, това е основният им принцип на съществуване.

Според статистическите данни около 50 хиляди японци са посрещнали своята 100-годишнина! Ако тази тенденция се задържи, а това е напълно реално, след 15 години в Япония ще има повече почти милион столетници!

Защо? Каква е тайната на дълголетието? Съществува ли формула? Или всичко е въпрос на нормални човешки взаимоотношения. Според закона за привличането: каквото излъчваме, това и привличаме, т.е., ако излъчваме добро, щастие, любов – то в даден момент това ще се върне към нас.

Може би е добре да последваме техният пример – не разрушавайте. Защото, в крайна сметка, негативните емоции имат разрушителна сила.

infomax-logo-50-15-HW Един безценен съвет (докато сте в Япония)

Не разрушавайте животът на другите
Източник на изображението: www.pexels.com

Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците

Няма други държави в света с такива постижения по отношение на продължителността и качеството на живот.

Някои ще си кажат, че тайната на тяхното дълголетие, всъщност се състои в това, че се хранят със сурова риба и водорасли. Но, дали това е така…?

Има още много страни по света, особено тези, разположени по бреговата ивица на топлите морета и океани, където местните жители редовно консумират морски дарове, плодове и зеленчуци от сутрин до вечер и живеят наполовина по-малко. Разбира се, храната също оказва влияние върху общото благосъстояние на организма, но емоциите, междуличностните отношения, са от съществено значение.

Тайната на дълголетието се крие във факта, че японците са единствените хора на света, които, когато общуват по между си, се съобразяват с думите си, с цел да не развалят настроението на своя събеседник.

Дали има друга по-положителна държава в света?

Факт е, че тайната на успеха на цялата страна се крие в това, че японските граждани са сред първите, които, до голяма степен, са овладели метода да контролират мислите си.

не разрушавайте
Снимка: www.pexels.com

Не разрушавайте животът на другите – основен житейски принцип на японците

Разбирайки отлично, че негативните мисли убиват не само настроението на събеседника, но и здравето и бъдещето му.

Те умело са се научили как и при какви обстоятелства, да боравят с частицата за отрицание – „не“.

Това стана естествено, защото всеки от тях в училище, у дома, на работа контролира мислите си и не позволява на негативните мисли да развалят живота и бъдещето на други хора.

За съжаление, в повечето страни хората не разбират, че мислите са семената, от които ще израсне тяхното бъдеще, бъдещето на техните деца, бъдещето на тяхната компания, бъдещето на тяхната страна и т.н. Че така градят пътят на живота си, по който ще трябва да минат след това.

Защо икебана е японска философия

9 общи черти на всички щастливи хора

Не разрушавайте животът на другите – основното житейско правило на японците Изкуство с цветя за декорация в дома

Tagged , , , ,
на горе