Негативните мисли – илюзията на ума, която бавно ни убива

Психология

Негативните мисли – илюзията на ума, която бавно ни убива

„Ако изпитвате някаква негативна емоция, можете да й противодействате в следващите шестдесет секунди, като забележите нещо, за което сте благодарни.“

Доналд Алтман

Негативността е токсична. Токсичността води до негативност. Негативните мисли са нашият най-голeмия враг. Враг, който не проявява капка милост. Но също и враг, който ние самите допускаме до себе си. Грешка, която понякога се оказва фатална.

Негативните мисли разрушават нашата психика, емоционалното ни състояние, както и здравословното. Те ни слагат окови и ни карат да си мислим, че не заслужаваме това, за което мечтаем. Не заслужаваме да бъдем щастливи. Проклинат всяка хубаво нещо, което е на път да ни се случи. Негативните мисли са истинско бедствие. Убийствено опасно. Пречат на нашето щастие, смелост и желание.

Понякога ние самите с негативните си мисли, отблъскваме това, което идва към нас. Това, което ще ни донесе желаното щастие. Липсата на вяра и надежда са една от главните причини за тези мисли. Разочарованието и отчаянието също са замесени.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат да се справиш с негативните мисли

 

Сподели с приятел как се чувстваш

Животът често ни учи, че въпреки всичко, ние не трябва да губи онзи позитивизъм, който ни поддържа живи. И ние често забравяме за този урок, отдавайки се на негативните мисли. Съвсем нормално е понякога да мислим негативно, да се чувстваме отчаяни и да изгубим вяра. Но ако се чувстваш така всеки ден от твоя живот и това ти пречи да изпитваш приятни емоции, като щастие, радост, вълнение, то със сигурност си изправена пред голям проблем.

Най-голямата грешка, която би допуснала е като таиш всичко в себе си. Сподели с твой близък за начина, по който се чувстваш. Може би той ще ти помогне или поне ще ти олекне. Негативните мисли са толкова тежък това.

Намери си хоби

Не бихме могли да се изморим от повтаряне, че намирането на хоби е едно от най-добрите решения за справяне с любовни разочарования, депресии и т.н. Хобито също е и добро средство срещу негативните мисли. Не трябва да се затваряш в себе си. Не трябва да губиш интерес да правиш неща, които преди ти доставяха удоволствие.

Защо не помислиш да се запишеш на спорт или танци? Спортът е най-добрият лек срещу стреса. Също така може да се запишеш и да изкараш някакъв вид курс, според твоите интереси. Светът ти предоставя куп възможности, от които може да се възползваш, а ти пропиляваш всяка една с негативността си.

Излизай с приятели

Животът би бил немислим без приятелите. Те са тези, които винаги ще бъдат до теб, независимо, че в момента не си най-добрата и мечтана компания. Не оставай сама нито за миг. Останеш ли – чудовищата, наречени „негативни мисли“ ще се събудят и ще започнат отново да те измъчват.

Излизай по-често с приятели на разходки, вечери и купони. Опитай се поне за малко да се отпуснеш и да се забавляваш. Остави настрани негативните мисли. Живей за този момент. Тук и сега. Не знаеш колко по-добре ще се почувстваш, когато се научиш да се забавляваш и го правиш наистина.

Медитация и йога

Медитацията и йогата са най-големият враг на негативните мисли. Те се препоръчват при много силен стрес и доказано действат. Също така не изискват физическа интензивност и не натоварват много тялото. Но пък за сметка на това след тях се чувстваме като прероди и изпълнени с  много енергия и положителни нагласи. А точно от това имаш нужда. Така че е време да започнеш да ги практикуваш.

В живота много пъти ще падаме, но важното след това е не да се изправим, а по какъв начин ще го направим. Няма как да постигнеш всичко наведнъж. Да щракнеш с пръсти и да получиш мечтаната работа или истинската любов. Изисква се време.

Но понякога прекалено дългото чакане ни кара да си мислим, че не сме достойни за тези неща и така бавно помагаме на негативните мисли да си проправят път към нашето съзнание и да се настанят завинаги в нас. А ние изобщо не подозираме, че допускаме толкова близо най-голямата опасност, която ще съсипе живота ни.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе