молитви към св. дух
Празници

Силни молитви към Св. Дух

Две много силни молитви към Св. Дух. Светият Дух просвещава и утешава душите ни. Освещава ума и сърцето ни, изпълва тялото с живот и енергия.

Светият Дух е навсякъде около нас. Ето защо, е хубаво всеки ден да се обръщаме към него. Нека не забравяме, да се обръщаме към Него – Утешителят на истинските души!

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон 

Много силна молитва за късмет 

Силни молитви към Св. Дух

Вярващите са призовани към общение с Бога чрез молитва, със силата, на която Светият Дух слиза в сърцето ни, освещава душите и мислите ни. Но тук не трябва да забравяме, че Бог обича истината, чистотата и добротата! Обръщайки се към Него за помощ, трябва да се помирите с всички, поне в ума и сърцето и да не лъжете себе си! Тогава Светият Дух слиза в душите ни, осветява ги, прощава нашите неволни грехове, дарява ни с Ангел Пазител и огромната сила да правим добри дела!

Кога можем да отправяме молитви към Св. Дух?

И ние, скъпи приятели, можем да се молим на Св. Дух, във всяка минута, във всеки час и ден, да Го призовем в животът ни!

Затова, днес, публикуваме тези две силни молитви към Св. Дух: те могат да се четат всеки ден (особено втората). Като първият текст традиционно се чете в самият ден, посветен на Светият Дух.

Първа молитва към Св. Дух:

„Свети Дух, Свята душа! Изпълни със себе си цялата Вселена и дай Живот на всички, отдалечи ме от лошите хора, смирено Ти се моля! Не презирай нечистотата на душата ми, но ела и се всели в мен и ме очисти от всяка греховна мръсотия. Да живея с Твоята помощ остатъка от живота си в покаяние и правене на добри дела и така ще Те прославям с Отца и Сина завинаги. Амин! Да бъде!“

Втора молитва към Св. Дух:

„Втората молитва е подходяща за всеки ден. Царю небесен, Утешителю, Душа на истината, Който си навсякъде и изпълваш всичко, Съкровище на добрите неща и животворец, ела и се всели в нас, и ни очисти от всяка сквернота, и спаси, Благословен, душите ни.“

Нека Бог ви изпрати, Светият Дух, Утешителя на истинската душа! Нека всичко е добре в животът ви! Щастие за вас и нека Божията помощ бъде с вас във всяко добро дело!

Бъдете здрави!

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе