„ЛУЛУ“ – съдбата на млада жена в развлекателната индустрия, с премиера в Театър „София“

„ЛУЛУ“ премиера в Театър „София“
Интересно

„ЛУЛУ“ – съдбата на млада жена в развлекателната индустрия, с премиера в Театър „София“

 

„ЛУЛУ“ от Франк Ведекинд е с премиера в Театър „София“ на 10 май. Пиесата, на един от най-големите немски драматурзи и поети, разкрива сюжета за възхода и падението на главната героиня Лулу, изиграна от Елеонора Иванова.

„ЛУЛУ“ премиера в Театър „София“

Младата актриса е най-новото попълнение на трупата на театър „София“. Снима в сериали, филми, музикални клипове, реклами и вече има няколко представления на професионалната софийска сцена, но това е първата ѝ главна роля.

„ЛУЛУ“ премиера в Театър „София“

Класикът на съвременния театър Франк Ведекинд създава множество пиеси, които са забранявани и преследвани. Неговото най-значимо произведение е именно „Лулу“, което обединява „Земният дух“ и „Кутията на Пандора“.

„Лулу“ разказва историята за съдбата на млада жена в развлекателнaта индустрия. Тя преминава през различни прояви на продажба и илюзия – от златната ера на киното до днешната епоха на интернет.
„Лулу“, също така, е и история за метафизичната сила на любовта, за нейната способност да променя и поглъща индивиди и общества. „Лулу“ е симулакрум, който „не прикрива истината – той е истината, която крие това, че няма такава.“ – споделя режисьорът Крис Шарков.

„ЛУЛУ“ премиера в Театър „София“

Мартин Димитров, в ролята на Шьон, е продуцент и собственик на медия, който прави Лулу известна актриса. Тя е жената, която мъжете искат да имат и са готови на всичко за нея. Живеят според нейните правила, които могат да бъдат твърде опасни.

В ролята на съпрузите ще видите Юлиян Рачков и Николай Върбанов. Дария Симеонова е графиня Марта фон Гешвиц. Замесени продължават да са драматургът Алва, в ролята е Александър Узунов, и каскадьорът Родриго – Михаил Милчев. На сцена виждаме и Николай Димитров – полицейски шпионин. Участват още студентките Маргарита Лъчезарова и Ралица Попова.

„ЛУЛУ“ премиера в Театър „София“

Преводът на пиесата е на Владко Мурдаров. Сценография – Никола Тороманов. Костюми – Илияна Кънчева. Музика – Емилиян Гацов – Елби. Видео „Лулу“ – Александър Станишев, clamer production studio.

Гледайте „ЛУЛУ“ на 10, 19 и 31 май.  Билети онлайн: https://sofiatheatre.eu/lulu__6536

Tagged , , , ,
на горе