Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда

Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда
Мода

Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда

Чудили ли сте се някога каква форма на ноктите да поискате в салона? Има ли значение дължината на пръстите ви или ширината на нокътното легло? Правенето на маникюр е една от най-важните дейности за самообслужване, но това не означава, че не изисква вземане на трудно решение.

Освен кой цвят да изберете, формата на ноктите ви може значително да повлияе на крайния вид на вашия маникюр. Някои форми правят пръстите ви да изглеждат по-дълги, докато други ги карат да изглеждат по-широки или по-естествени. Според експертите формата на ноктите ви трябва да следва естествената форма на кутикулите и да подчертава естествената форма на пръста ви.

Важността на избора на правилната форма на ноктите:

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Вашата форма на ноктите ви може да каже много за вас и е от решаващо значение за цялостния вид на ръцете ви. Добре подбраната форма на ноктите може да балансира пропорциите на ръцете ви, като ги направи да изглеждат по-тънки или по-деликатни и дори да допълни вашия стил. Независимо дали предпочитате класическа визия или се стремите да следвате най-новите тенденции, изборът на правилната форма е ключов.

Как да изберете най-добрата форма за вашите ръце?

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Когато избирате форма на ноктите, вземете предвид дължината и формата на пръстите си, както и размера на нокътното легло. Дългите, тънки пръсти могат да носят почти всяка форма на ноктите, докато по-късите или по-пълни пръсти могат да се възползват от кръгли или овални форми, които визуално удължават ръцете.

Кои са най-често използваните форми за маникюр?

Кръгла форма

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Заоблена форма, която следва естествената извивка на нокътя. Дефинирани от нежно извитите си ръбове, които имитират естествената форма на върха на пръста, кръглите нокти осигуряват мека и вечна атмосфера, която добавя нотка финес към вашия външен вид. Тази форма на ноктите е страхотна за хора с къси или широки пръсти, кръглите нокти предоставят безкрайни възможности за експериментиране и себеизразяване.

Независимо дали става дума за фин гол нюанс за класически, изискан външен вид или за наситен цвят, за да направите смело изявление, формата на кръглите нокти може да допълва набор от дизайни на ноктите , от сложни флорални до геометрични мотиви и всичко между тях.

Кръглите нокти отразяват контура на нокътя с кръгъл ръб на върха. Ако пръстите ви са къси, кръглите нокти трябва да са предпочитаната ви форма. Омекотява и изтънява външния вид на широките нокти и помага на по-късите пръсти да изглеждат удължени.

За да постигнете тази форма, вземете вашата пила и следвайте естествената форма на вашия нокът. За най-добри резултати се уверете, че страните са прави и горният ръб е заоблен.

Овал

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Прави страни със заоблен връх – малко по-заострени от кръглите нокти. Овалните нокти са класически избор, който никога не излиза от мода. Със своите нежно заоблени краища, тези нокти издължават пръстите ви, придавайки им грациозен и женствен чар. Нещо повече, овалните нокти са универсален вариант, който подхожда на повечето форми на ръцете, което ги прави популярен избор за тези, които търсят естествен и сдържан външен вид. Независимо дали ги предпочитате къси или дълги, овалните нокти излъчват изисканост и елегантност, идеални както за ежедневно носене, така и за специални поводи.

Овалната форма е подобна на бадем, но върхът е изпилен, за да имитира вид, подобен на яйце. Тази удължена форма на ноктите работи добре за малки ръце с по-къси пръсти. Прави нокътя да изглежда по-дълъг, тъй като е изпилен отстрани.

За да постигнете овална форма, изпилете както бихте направили за кръгла форма, но направете формата по-висока и по-тясна отстрани.

Квадрат

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Прави страни и прав, плосък връх. Ако предпочитате смела и модерна визия, квадратните нокти са правилният начин! Характеризиращи се с прави ръбове и остри ъгли, квадратните нокти предлагат елегантна и остра естетика, която добавя нотка увереност към вашия маникюр .

Тази форма на ноктите е особено ласкателна за тези с дълги, тънки пръсти, тъй като създава илюзията за допълнителна ширина и сила. Въпреки това, очарованието на квадратните нокти се простира далеч отвъд техния поразителен стил. Благодарение на плоската си повърхност, те служат и като творческо платно за ентусиастите на изкуството на ноктите, осигурявайки идеалния фон за сложни дизайни и поразителни цветове, които демонстрират вашата индивидуалност.

Квадратните нокти са по-прави отстрани с тъп горен ръб. С квадратни нокти рискувате ръцете ви да изглеждат по-къси и дебели, защото създават „илюзията за по-широко нокътно легло, но ако имате тесни нокти и дълги пръсти, квадратните нокти изглеждат много шик.

Придайте формата на ноктите, като изпилите в права линия.

Квадратно-овална форма

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Прави страни и права горна част с меко заоблени ъгли. Комбинирайки елегантността на овала със силата на квадрата, squoval е популярна форма на ноктите за повечето пръсти. Първо започнете с квадрат с прави и равни странични стени. Изпилете ъглите, докато свободният ръб стане заоблен и скосен. Не забравяйте, че все още искате силни странични опори – не се увличайте твърде много.

Квадратно-овалната форма е най-лесната за поддържане. За повечето хора това е начинът, по който ноктите им растат естествено, така че поддръжката е просто изравняване на формата.

За да получите тази форма, изрежете ноктите [с нокторезачка ] до желаната дължина в квадратна форма и след това използвайте пила за нокти, за да заоблите ъглите. Тази форма е ласкателна за всеки тип пръст, защото е най-естествена, но изглежда най-добре на нокти, които не са по-дълги от върха на пръста.

Бадем

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Бадемовите нокти са популярна форма на ноктите, която наподобява формата на бадемово семе. Те се характеризират със заострени страни и заоблен връх, създавайки изящна и женствена визия. Бадемовите нокти са известни със своята гъвкавост, тъй като могат да се носят на различни дължини и могат да подхождат на различни форми на ръцете.

За да постигнете перфектно оформени бадемови нокти, вземете нежна пила за нокти и оформете страните на ноктите си в заострена, заострена форма. Постепенно изпилете ъглите, като се уверите, че двете страни са симетрични и добре балансирани. Целта е да се създаде гладка извивка, която постепенно се стеснява до заоблена точка на върха, наподобяваща формата на бадем.

Поради заострения си връх, бадемовите нокти може да са малко по-податливи на счупване, така че е важно да ги поддържате добре овлажнени и подхранвани.

Бадемовидните нокти излъчват изисканост и елегантност, което ги прави предпочитан избор за тези, които искат да изявят своя маникюр. Независимо дали избирате по-къса дължина за ежедневно носене или предпочитате по-дълга за по-драматичен ефект, бадемовите нокти ще добавят нотка блясък към върховете на пръстите ви.

Стилето

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Стръмно заострени страни, завършващи с остър връх. Направете смело изявление със стилето нокти, дефинирани от техните остри и заострени върхове , които излъчват увереност и острота. Създадени да имитират яростната и елегантна форма на високи токчета, тези нокти са насочени към привличане на вниманието и включване на смел, драматичен привкус във вашия маникюр .

Въпреки че не винаги е най-практичният избор, стилето ноктите несъмнено са най-впечатляващите. Техният смел дизайн е перфектен за тези, които не се страхуват да се откроят от тълпата и да направят изявление с нокти, които гарантирано ще оставят трайно впечатление!

Ноктите Stiletto са драматични, дълги и изпилени до заострен връх. Според Ленън той е най-труден за поддръжка, защото е най-податлив на счупване и изисква по-дълги, по-здрави нокти .

За да създадете този вид, изпилете страните в заострена точка на свободния ръб. Тази форма на ноктите изглежда най-добре на дълги нокти, но за да я поддържате са ви необходими гелове или акрили за укрепване на ноктите.

Форма балерина (ковчег)

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Ноктите с форма на ковчег, известни още като нокти на балерина, придобиха огромна популярност заради смелия си и бляскав външен вид. Тази форма на ноктите се характеризира с дълга, заострена дължина с квадратен връх, наподобяваща формата на ковчег или пантофка на балерина. Ноктите ковчег предлагат уникален и привлекателен външен вид, който излъчва увереност и стил.

Оформянето на ноктите в идеалната форма на ковчег започва, като вземете пила за нокти и внимателно оформите ръбовете на ноктите си в прави линии, създавайки квадратен връх. Постепенно стеснявайте страните на ноктите навътре, осигурявайки елегантен и удължен ефект. Целта е да се постигне остра и прецизна форма, която имитира силуета на ковчег или обувка на балерина.

Ноктите с форма на ковчег предлагат поразителен и модерен външен вид, който е предпочитан от тези, които искат да направят изявление с маникюра си. Независимо дали избирате фин нюд нюанс или експериментирате с живи цветове и сложни дизайни, ноктите с форма на ковчег ще добавят неоспорима привлекателност към върховете на пръстите ви.

Форма червило

форма на ноктите
Как да разберете коя форма на ноктите ви подхожда снимка: pinterest

Формата на червилото е една от най-популярните сред инфлуенсърите в Instagram поради достойната си за Insta способност да прави пръстите да изглеждат по-дълги. Тази форма на ноктите е ласкателна за дълги и къси нокти.

За да постигнете този външен вид, опитайте да изпилите ноктите си под асиметричен ъгъл и да създадете диагонален наклон, който прилича на куршум от червило.

Tagged , ,
на горе