Камъни в бъбреците: Как да следите за ранни признаци?

Камъни в бъбреците Как да следите за ранни признаци
Добра форма

Камъни в бъбреците: Как да следите за ранни признаци?

Камъни в бъбреците: Как да следите за ранни признаци, съветват медици. Камъните в бъбреците може да не се проявят по никакъв начин, но също така е възможно да причинят мъчителна болка. Знае се, че бъбречната колика е по-силна дори от родилните болки. Познаването на основните признаци, които показват камъни в бъбреците, помага да ги идентифицирате и да започнете лечението в ранните стадии на бъбречно-каменната болест.

Много от нас никога не са се замисляли за жизненоважната роля, която бъбреците играят за поддържане на нашето здраве. Основната им функция е да филтрират кръвта ни и да отстраняват отпадъците с урината. Но понякога камъните затормозяват тяхната добре координирана работа. Бъбреците участват и в поддържането на водно-електролитния баланс. Почиствайки и премахвайки излишната течност от тялото, бъбреците предотвратяват натрупването й в меките тъкани.

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Мисия: Как да подобрите здравето и качеството си на живот!

• Основни симптоми на камъни в бъбреците

И така, как се образуват камъни в бъбреците? Бъбречните камъни се образуват, когато урината съдържа големи количества калций, оксалова киселина и пикочна киселина. Урината не е в състояние да разтвори тези опасни примеси. Освен това в урината може да липсват вещества, които предотвратяват кристализацията на тези примеси и образуването на камъни. Размерите на камъните в бъбреците са много различни: от захарен кристал, до значителни размери, като топка за тенис и дори повече.

Ето и предупредителните сигнали, че вашите бъбреци страдат:

• Силна болка в долната част на гърба или отстрани
• Втрисане, треска
• Често уриниране
• Болка при уриниране
• Мътна урина със силна миризма
• Кръв в урината
• Неспособност да се седи неподвижно
• Гадене

Ако имате някои от тези симптоми, трябва да посетите лекар, тъй като най-вероятно се нуждаете от специално лечение. Не е желателно да се самолекувате, а за профилактика е добре веднъж годишно да си правите изследване на урината, креатинин и пикочна киселина като кръвни показатели. Тези изследвания не са скъпи, всеки може дори да си ги плати сам, ако личният лекар не му даде талон, но за сметка на това, може да ви спасят живота.

Без преувеличение – болните бъбреци дълго време не болят и не дават никакви сериозни симптоми, но с тези изследвания е възможно да се установи рано дали има начало на бъбречно заболяване и да се вземат мерки. Обикновено се предписват регулиран режим на хранене и прием на вода, прием на някои билки или хранителни добавки, както и на специфични медикаменти. Но терапията се назначава само от нефролог, така че следете за здравето на бъбреците си. Те ще ви се отблагодарят.

infomax-logo-50-15-HW Излизат нови факти за жестоко издевателство над фолкпевицата Мария

infomax-logo-50-15-HW Ще снимат нов тв сериал по Хари Потър

 

Tagged ,
на горе