Как да превъзмогнем ревността във връзката
Любов и партньорство

Как да превъзмогнем ревността във връзката

Замисляли ли сте се дали партньорът ви понякога не спестява истината за това къде точно ходи? Или пък да сте съсипвали една идеална вечер, обвинявайки го в нещо без причина. Ако е така, добре дошли в клуба на ревността. В нея няма нищо забавно. Тя разрушава връзките и може да развали иначе здрави отношения. Ето някои съвети за преодоляването й:

Бройте до 10

Не е приятно да хванете човека до себе си да изпраща шеговити съобщения на друга жена или да се възхищава на гореща знаменитост, но трябва ли наистина да се разстройвате за тези неща? Винаги, когато ревността ви започне да взима връх, затворете очи, поемете въздух и бройте до 10. След като десет секунди свършат, замислете се дали наистина това, за което сте разстроени, е толкова важно. Ако още искате да го повдигнете на въпрос, направете го със спокойствие, вместо да крещите на половинката си. Обяснете му кое точно ви е неприятно и го помолете да не го прави.

Вярвайте на инстинкта си

Предишният съвет е за хора, които имат проблем с ревността, а не за тези, които с основание се съмняват в половинката си (като открито флиртуване с други, тайни или лъжи). Как да разберете дали вашият партньор е верен? Просто е: доверете се на своите инстинкти. Понякога може да прекалявате за нещо глупаво и маловажно, но ако вътрешно сте сигурни, че има проблем, говорете с половинката си и се изяснете.

Изградете доверие помежду си

Доверието е градивен елемент всяка връзка. Изграждате доверие като двойка, когато не се лъжете един друг, отговаряте за вашите действия, изразявате чувствата си, не правите нищо, което не бихте искали да ви се случи на вас. Правейки всичко това, с половинката си ще изградите здраво доверие, което ще ви накара да се чувствате сигурни и обичани във връзката си.

Говорете за чувствата си

Нещата, които вие и вашият партньор смятате за правилни в отношенията, може да са напълно различни. Заради това е толкова важно да говорите за чувствата си открито. Това е важен момент в процеса на справяне с ревността и изграждане на връзка, основана на уважение.

Tagged ,
на горе