Как да почиствате четките си за грим

Как да почиствате четките си за грим
Красота

Как да почиствате четките си за грим

Много жени пренебрегват четките си за грим, оставяйки остатъците от него да се натрупват по тях в продължение на седмици или пък са използвали повече от един цвят, без преди това да са ги почистили. Според професионалистите обаче е от съществено значение е да отделяте за това поне няколко минути всяка седмица, за да предотвратите размножаването на бактерии, акнето и по-грубите кожни проблеми. Много гримьори вярват, че четките са най-важната стъпка за постигане на страхотен грим, така че ви предлагаме няколко лесни стъпки, с които да се научите как да ги почиствате и да ги запазите за по-дълго.

Намокрете влакната

Изплакнете влакната под течаща вода. Избягвайте да мокрите дръжката на четката, тъй като с течение на времето това може да разхлаби лепилото и в крайна сметка да доведе до разрушаване на четката.

Внимателно натъркайте със сапун

Сипете от любимия си сапун върху ръката си и след това минете с четката по дланта си с нежни кръгови движения, като внимавате да насапунисате всички влакна. Можете също да използвате и почистващ съд за тази стъпка.

Изплакнете

Когато приключите, изплакнете четката под чешмата, като я държите с влакната надолу. Повторете първите две стъпки толкова пъти, колкото е необходимо, докато при плакненето започне да тече чиста вода. Отново не забравяйте, че не трябва да мокрите дръжката.

Изцедете водата

Внимателно натискайте четката с пръсти, за да освободите излишната вода. Не дърпайте обаче твърде силно, за да не я повредите.

Оставете четката да изсъхне добре

Поставете четката върху кърпа, като я оставите да престои една нощ, за да изсъхне напълно. Тя ще бъде готова, за да я използвате отново сутринта.

Кога да смените четката си?

За щастие, много четки могат да издържат и години, ако се поддържат правилно. За да ги запазите за по-дълго, специалистите съветват да не ги държите в тесни торби за продължителен период от време. Чаша за съхранение ще ви свърши нужната работа. Ако обаче от четката започнат да стърчат влакна, които не се оправят, дори при измиване и сушене, или пък някои от тях тръгнат да падат, това е сигурен знак, че е време да я смените с нова.

Tagged , , ,
на горе