Как да подобрим връзката си за ден
Любов и партньорство

Как да подобрим връзката си за ден

Големите романтични жестове често се помнят дълго, но всъщност малките и  ежедневни начини, по които изразяваме любовта и грижата към партньора си, задават тон на здравословната и щастлива връзка. Ето няколко неща, които можете да направите, за да подобрите отношенията си днес.

Направете чаша кафе

Малките прояви на внимание показват, че се стараете да направите нещо хубаво за половинката си, а той ще се почувства обгрижен. Направете му чаша кафе сутрин, още преди той да е станал от леглото. Това ще зададе тона през останалата част от деня да бъдете внимателни един към друг.

Кажете „благодаря“

Особено във връзките, които продължават с години и са приели определена рутина, ние се чувстваме толкова комфортно в отношенията си, че очакваме партньорът ни да отговори на всички наши нужди. Казването на просто „благодаря“ за измиването на съдовете след вечеря или правенето на комплимент дава стимул на доброто им поведение и кара любимия да се чувства оценен. Също така е важно да изразите признателност и благодарност за това, че той е във вашия живот.

Тренирайте заедно

Опитайте да нагласите програмата си и да отидете заедно на фитнес с партньора си. Дейностите, ускоряващи сърдечния ритъм, освобождават ендорфини – хормоните на щастието. Така и двамата ще се почувствате щастливи, заредени с енергия и развълнувани. Това е и нов начин за свързване.

Прегърнете се

Физическото докосване допринася много за поддържането на романтиката. В допълнение към протоколните „здрасти” и „чао” добавете и прегръдка, хванете ръката му в колата или докато гледате телевизия, за да се почувствате близо един до друг. Физическата близост е и емоционална близост.

Изпратете неочаквано текстово съобщение

Ако сте отделни от сутринта до вечерята, изпращането на изненадващо съобщение в средата на деня е добър начин да напомните за себе си. Така ще накарате партньора ви да се усмихне, а и може да го върнете към началото на връзката ви, когато съобщенията са били далеч по-чести.

Изключете телефона си

Опитайте се да имате поне малко качествено време заедно всеки ден, където изключвате телефоните си – Instagrams и имейлите могат да чакат да приключите с вечерята. Въпреки че това може да се окаже трудна цел в нашия забързан живот, но това е изключително важен аспект на щастливата връзка.

Лягайте по едно и също време

Въпреки че това може да изглежда като невъзможен подвиг за двойките, чиито графици или предпочитания изискват различно време за сън, времето за лягане е решаващо за връзката. Това е начин за възстановяване на отношенията от натоварения ден. За много двойки това е единственият момент на уединение през целия ден. Дори ако сте нощна птица, а партньорът ви предпочита да си легне в 21:00 часа, поне се опитайте да останете в леглото, докато той заспи. Това е важен и лесен начин да се свържете отново и да се почувствате близки.

Смейте се заедно

Намирайте за какво да се посмеете заедно. Поне веднъж на ден. Дали това ще е споделяне на забавна история, която ви се е случила в хранителния магазин, разказване на вид или да гледате забавно шоу заедно, намерете за какво да се смеете. Смехът не само ни свързва, но ни помага да си спомним, че смисълът да бъдем във връзка е да се радваме на човека, когото обичаме.

Tagged ,
на горе