Как да направим любовта трайна
Любов и партньорство

Как да направим любовта трайна

Любовта е едно от най-великите чувства. Новата връзка често е вълнуваща, интензивна и забавна, но как да направите така, че новата връзка да се превърне в любов – и да продължи дълго? Въпреки че не е лесно да направите любовта трайна, упоритата работа, която полагате в отношенията, ще доведе до дълбока и значима връзка, която може да продължи цял живот. За да направите любовта трайна, трябва да цените любимия човек, да го подкрепяте и да намирате време за любов и романтика. Ако искате да знаете как да го направите, следвайте тези стъпки.

Ето как можете да направите любовта между двама ви трайна:

Оценяване на любимия човек:

Вижте най-доброто в любовта си.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Ако искате любовта да продължи дълго, трябва да се съсредоточите върху най-добрите качества на любимия човек, а не върху най-лошите му качества. Въпреки че можете да бъдете честни за по-малко от идеалните качества на любимия си човек, трябва да се съсредоточите върху способността му да ви разсмива, интелигентността му и страхотната му усмивка, вместо върху това, че винаги закъснява или че прекарва твърде много време на мобилния си телефон.

Проучване на 470 изследвания на съвместимостта разкрива, че общото между много дълготрайни връзки са „положителните илюзии“, които позволяват на хората във връзката да се виждат един друг в положителна светлина. Това е известно още като „положителна перспектива“.
Всеки ден търсете най-доброто у партньора си и си напомняйте защо сте с този прекрасен човек.

Съчувствайте на любимия си човек.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Доказано е, че двойките, които проявяват състрадателна любов, имат по-щастливи бракове. За да изпитвате състрадание към любимия си човек, трябва да се научите да разбирате защо е разстроен и да проявявате съчувствие към нуждите му, вместо да се дразните, че не е в добро настроение. Потърсете възможности да практикувате случайни прояви на доброта към партньора си и вижте колко положително влияние оказва това върху връзката ви.

Поставете си за цел да изненадвате партньора си с малък жест веднъж на ден. Не е задължително да е сложно или да струва пари. Времето, което отделяте, за да изпратите SMS или да оставите малка бележка, за да му кажете колко е специален, може да означава повече от скъпите подаръци.

Когато любимият ви човек е имал лош ден, постарайте се да бъдете изключително любезни, като му помогнете вкъщи, независимо дали става въпрос за приготвяне на вечеря, пране или дори масаж на гърба. Съчувствайте на любовта си.

Оценявайте малките неща.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

За да бъде любовта трайна, не можете да подценявате „моментите с плъзгащата се врата“. Моментите на плъзгащите се врати са привидно незначителните моменти от ежедневието, изпълнени с думите, които случайно хвърляме един към друг. Те са придружени от малки мимолетни болки, разочарования, радости и смях, прелитащи през умовете и сърцата ни, които правят или разрушават най-важните взаимоотношения в живота ни. Тези малки моменти се натрупват.
Дори да разполагате само с няколко минути време с любимия човек сутрин, направете го важно.

Споделяйте 6-секундна целувка всеки ден.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Шестсекундната целувка е една проста и забавна дейност, която трябва да включите в ежедневните си моменти на преход като двойка. Тази целувка е достатъчно дълга, за да се почувствате страстни и романтични, и може да послужи като временен оазис в рамките на натоварения ден – например, когато отивате на работа и се връщате от нея. Поставете си за цел да споделяте тази целувка поне веднъж сутрин и веднъж вечер. Ще видите каква е разликата.
Поздравяването на любовта ви с обич съобщава за неговата важност за вас, като същевременно му напомня за добрите чувства, които споделяте, когато сте в компанията на другия.

Дайте на партньора си обичта и вниманието, от които се нуждае.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Когато партньорът ви даде да се разбере, че иска емоционална връзка, независимо дали иска да се гушкате или да излезете за кратко на балкона, за да гледате звездите, опитайте се да му дадете това, от което се нуждае, вместо да го отхвърляте, независимо колко сте заети. Тези моменти няма да се случват често и ако искате връзката ви да процъфтява, трябва да дадете на партньора си любовта, от която се нуждае, за да можете да получите тази любов и привързаност в замяна.

Отделяйте време да изслушвате партньора си и да отговаряте на нуждите му обмислено.
Не можете винаги да давате на партньора си обичта и вниманието, от които се нуждае, но можете да си поставите за цел да правите това много по-често.

Разрешаване на конфликти с любимия човек:

Избягвайте четирите най-чести убийци на взаимоотношенията.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Ако искате ефективно да управлявате конфликтите с любимия човек, трябва да избягвате четирите форми на негативност, които са толкова смъртоносни за взаимоотношенията, че понякога се наричат „Четиримата конници на апокалипсиса“: критика, презрение, отбранителна позиция и пренебрегване. След като наблюдават една двойка само за няколко часа, учените могат да предвидят с над 94% точност дали ще останат заедно, или ще се разведат, ако тези негативни прояви не бъдат променени. Ако откриете, че използвате някой от тези подходи към партньора си, решете да направите нещо по въпроса, преди това да ерозира любовта ви.

Избягвайте да критикувате партньора си само за да се отървете от натрупаното недоволство. Вместо това се оплаквайте, без да обвинявате, като изказвате положителна потребност. Говорете за чувствата си, като използвате изреченията „Аз“, и след това изразете положителна потребност. Какво чувстваш? От какво се нуждаете?
Избягвайте да изпитвате презрение към партньора си, като изградите култура на признателност и уважение във връзката си.

Избягвайте да се защитавате и бъдете отворени към коментарите и предложенията на партньора си. Не се съсредоточавайте върху опитите да докажете, че сте прави, а работете за намиране на решение заедно с партньора си. Поемете отговорността, дори и да е само за част от конфликта.Пренебрегването или отказът да изслушате партньора си или да отстъпите дори малко от неговите искания е едно от най-лошите неща, които можете да направите в една връзка.

Противоотровата е да практикувате физиологично самоуспокояване. Първата стъпка от физиологичното самоуспокояване е да спрете обсъждането на конфликта. Ако продължите, ще се окаже, че сте избухнали в партньора си или сте се втренчили в него, като нито едното, нито другото ще ви доведе до нещо. Избягвайте конфликти, за да продължи любовта ви дълго време.

Поддържайте съотношение 5:1 между положителните и отрицателните взаимодействия по време на обсъждането на конфликти.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Това ще помогне на вас и на партньора ви да запазите позитивните неща, докато решавате проблема заедно, вместо да се обвинявате взаимно, да крещите или да се наранявате взаимно чрез коментари, които не мислите сериозно. Можете да поддържате това съотношение на позитивност по време на спор, като избягвате да казвате неща като: „Ти никога не…“ или „Ти винаги…“. Не мислете в абсолютни стойности и се съсредоточете върху положителните аспекти на ситуацията, а не върху отрицателните, ако искате да постигнете решение.

Говорете с партньора си така, сякаш той е равностоен. Използвайте изказвания на „аз“, като например „Бих се радвал, ако…“, вместо изказвания на „ти“, като например „Трябва да…“. По този начин проблемът става „наш проблем“, а не „твой проблем“. Така любовта ви ще бъде дълготрайна.

Управлявайте постоянните проблеми във връзката.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

 

Дори най-добрите връзки имат своите проблеми и не всички от тях могат да бъдат разрешени. За да бъде любовта ви трайна, трябва да приемете проблемите или да намерите начин да ги управлявате, вместо постоянно да се карате за тях без резултат. Най-важното е не да решавате тези проблеми, а да бъдете позитивни и отворени, когато те се обсъждат.

Ако не сте доволни от някакъв проблем във връзката си, първата ви стъпка винаги е да го приемете, да го изразите с думи и да го съобщите на партньора си.

Целта във връзката ви при обсъждането на този вид проблеми трябва да бъде да установите диалог, който да предава приемането на партньора ви, като същевременно демонстрира чувство за хумор и привързаност.
В крайна сметка това, което има значение, е способността да се справите активно с нерешимия проблем, вместо да го третирате като състояние на безизходица. Обсъждането на конфликти в безизходица води само до болезнена размяна на мнения или до ледено мълчание.

Не очаквайте партньорът ви да решава проблемите сам. Споделете мислите си за това как да разрешите проблема, изслушайте идеите му и работете по него заедно. Това е смисълът на партньорството.

Отделяне на време за любимия човек:

Отделете време за романтика.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Без значение от колко време сте заедно с партньора си, трябва да намирате време за романтични моменти поне веднъж седмично. Организирайте си „вечер за среща“, в която не правите нищо друго, освен да си говорите, да се насладите на хубава храна и да гледате добър филм заедно. Можете да планирате и по-сложни романтични приключения, като например пътуване до плажа, дълги походи или нощ, прекарана в наблюдение на звездите. Каквото и да правите, поддържайте го последователно и се уверете, че можете да прекарате поне няколко часа качествено време с любимия човек, когато всичко, което искате, е да се наслаждавате на любовта и връзката си/

Когато сте романтични, трябва наистина да отделите време за общуване. Говорете за мечтите, страховете и целите си – а не за това кой ще изпере или ще вземе децата.
Трябва да включите „вечер за среща“ в седмичния си график и да превърнете това в свещено събитие, което никакви посещения на приятели или служебни задължения не могат да отменят. Така любовта ви ще бъде трайна.

Отделете време да направите комплимент на любимия човек.

любовта
Как да направим любовта трайна снимка: pinterest

Може би си мислите: „Аз съм с моя партньор от пет години – те вече трябва да знаят колко много ги обичам.“ Това е логично мислене, нали? погрешно. Въпреки че може да знаете в сърцето си точно колко специален е вашият любим човек и колко много означава той за вас, все пак трябва да му кажете колко много означава за вас и че оценявате всичките му уникални качества. Поставете си за цел да им правите комплимент поне веднъж на ден с нещо свежо и смислено.

Не приемайте външния вид на партньора си за даденост. Ако сте облечени за среща, кажете им, че изглеждат добре – или им кажете колко са красиви, когато просто гледат телевизия в ежедневните си дрехи.
Уведомете партньора си за всички неща, които е направил, за да подобри живота ви. Казването на неща като „Никога не бих могъл да направя това без теб“ или „Толкова съм щастлив, че си тук по време на тази криза“, ще помогне на партньора ти да разбере колко полезни и подкрепящи са те.

Отделете време, за да уведомите партньора си за всички ваши любими аспекти на неговата личност, независимо дали става дума за чувството му за хумор или способността му да очарова нов човек веднага щом го срещне.

Отделете време да кажете „Обичам те“. Трябва да казвате „Обичам те“ всеки ден на партньора си – и да го мислите сериозно. Не го казвайте, защото сте твърде заети, защото смятате, че те вече трябва да знаят това или защото сте по средата на спор. Никога не можеш да го кажеш достатъчно. Когато кажете „Обичам те“, погледнете партньора си в очите и му отделете цялото си внимание, за да види, че наистина го мислите.

Следвайте тези стъпки, за да направите любовта си дълготрайна.

Tagged , , ,
на горе