Четири съвета как да декорирате стаята на бебе

Четири съвета как да декорирате стаята на бебе
Идеи за дома

Четири съвета как да декорирате стаята на бебе

Подготовката за пристигането на вашето бебе може да бъде непосилна и това е преди да помислите как да декорирате стаята му. Освен че тя трябва да е функционална, това е мястото, където вие и бебето ще прекарате ценно време заедно. Ще създадете безброй спомени и, разбира се, ще направите много снимки. Така че помислете какво е важно за вас и какъв тип детска стая ще ви направи щастливи. Целта е тя да донесе радост на семейството ви, а и детето да расте в привлекателна обстановка.

Тук ви предлагаме четири съвета как да декорирате стаята на вашето бебе:

Изберете интересно креватче.

Вашето креватче не трябва да е бяло или дървено. Заложете на нещо по-свежо и модерно. По магазините, а и вече в интернет, има много видове сладки бебешки легла, от които да избирате. Човек може дори да персонализира стандартно детско креватче според изискванията на родителите. Има такива майки и бащи, които дълбоко вярват, че спомените от ранното детство оставят трайно въздействие върху детето. Ето защо те се стараят всяко място в къщата да е обзаведено по подходящ начин.

Изберете разнообразна светлина.

Важно е да се организира повече от един източник на светлина в детската стая. Това е съществен елемент, когато обмисляте как да декорирате помещението. Избягвайте халогени и открити крушки, когато осветявате детската стая. Тези ярки светлини карат бебетата да се чувстват неспокойни и тревожни. Те дори могат да бъдат опасни, ако любопитно малко дете ги  помъкне наоколо. Например, използвайте LED звездна светлина, за да осветите тавана. Като алтернатива могат да се използват низове от мигащи приказни светлини, за да се създаде магическа атмосфера.

Изберете забавни мебели.

Включете модерни и функционални мебели, които не заемат много място в стаята на вашето дете. Може да искате да включите рафтове за съхранение на сладки декоративни елементи. Такива са например хубави книги или дървени играчки. За да осигурите дълголетие, изберете спестяващи място легла и скринове в допълващи се цветове. Те ще „растат“ заедно с вашето дете и неговите нужди. Децата се нуждаят от собствено пространство, за да процъфтяват, така че се постарайте да им го осигурите.

Заложете на по-меки нюанси по стените.

По-меките цветове като жълто, зелено и розово, са идеални за бебетата, с които да се събудят. Очите им могат да възприемат тези цветове сравнително бързо. Можете да получите идея за стаята на вашето бебе от детска стихчета или детска приказка, ако желаете. Ако все пак се чудите как да декорирате помещението и не можете да се справите сами, доверете се на специалист. Важно е обаче да изберете безопасни бои без олово за стаята на вашето дете.

Накрая е важно и да запомните още нещо. Детската стая изпълнява много функции. Тя е едновременно спалня, стая за игра и място за учене след време. Но най-важното е, че това е собственото пространство на вашето дете. Това е мястото, където то расте, а когато порасне – където, може да се отпусне в края на деня и да се почувства в безопасност. Не се плашете, ако не знаете как да декорирате. Тези идеи могат да ви помогнат да направите първите стъпки.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе