Как да декорирате дома си с индийски елементи

Как да декорирате дома си с индийски елементи
Идеи за дома

Как да декорирате дома си с индийски елементи

Искате ли да включите малко от традиционното индийско настроение във вашия интериорен дизайн? Или може би сте човек, който търси идеи за включване на културни елементи от вашата собствена страна в апартамента ви? Докато съвременният минимализъм е популярен по целия свят, няколко ясно изразени индийски аспекта на дизайна са незаменими за повечето индийски домакинства. Не е изненадващо, че много хора от други страни също искат да украсят домовете си с индийски елементи. Именно те правят дома да изглежда толкова смел, детайлен и жизнен, като същевременно придават и усещане за нежност.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето защо, ако търсите начини да интегрирате индийските елементи в дизайна на вашия дом, ето четири идеи:

Дървени мебели

Малко неща доставят толкова комфортна наслада, колкото дървените мебели. В Индия най-често те направени от абанос, махагон, шишам, палисандрово дърво или саланово дърво. Това може да се използва по зашеметяващи начини, за да създаде атмосферата на комфортен дом. Бар столове, акцентиращи дивани и дървени ракли са само част от многото алтернативи за индийски декор, които може да използвате в дома си.

Ярки и живи цветове

Избирането на ярки и уникални цветове е най-добрият подход за вливане на индийски елементи във вашия интериорен дизайн. Стойте далеч от пастелни и светли нюанси. Вместо това изберете ярки тонове като червено, магента, алено, тюркоазено, шафран и синьо. Приемливо е да използвате контрастни цветове във всяка стая. Стенописи, произведения на изкуството, тапицерия, покривки за легла и други декоративни елементи могат да показват тоновете. Дори и да не сте почитатели на индийските сериали, със сигурност сте ги засичали по телевизията. Няма как да не са ви направили впечатление просторните и цветни стаи.

Страхотни идеи за декор на входа на жилището, с които да направите запомнящо се първо впечатление

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Покажете индийски произведения на изкуството и колекционерски предмети

Няколко картини, произведения на изкуството или статуи могат правилно да комбинират богатата култура на Индия в една стая. Домашните декорации могат да бъдат направени от различни ръчно изработени форми на народно изкуство от страната. Изберете от модели на мандали, бродерии, които са богати и симетрични в дизайна, или модели, вдъхновени от природата. Такива са тези с дива природа или цветя, които биха дали допълнителна свежест на вашия дом.

Използване на тъкани

Внесете тъкани и шарки, за да придадете незабавно на всяка стая докосване на културата на тази държава. Текстилната индустрия в страната има дълга история, а местните стоки от всеки регион имат уникален външен вид и дизайн. Може да използвате индийски елементи като покривки за легла, калъфи за матраци, завеси и постелки за маса. Вариант е и просто да включите различни тъкани като батик, бандхани, каламкари и т.н., в домашния декор.

Можете перфектно да изразите духа на интериора в този стил във вашия дом, като включите някой от тези индийски елементи. Разбира се, гледайте да не прекалявате. Идеята е да добавите някакъв акцент от тази култура, а не да декорирате цялото си жилище в този тип. Може да се изкушавате да сложите повече индийски елементи, но ако не знаете какво точно правите, рискувате да претрупате жилището. Така, вместо търсения ефект, ще постигнете усещане за кич. А никой не иска това. Затова преди да тръгнете да купувате всичко, което ви харесва, помислете за цялостната визия на жилището ви.

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Евтини идеи за декор, с които да направите дома си да изглежда луксозен

Най-подходящите цветове за декор на дома за огнените знаци в зодиака

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе