Жена ми ме обича, но не ме желае: Възможни причини
Любов и партньорство

Жена ми ме обича, но не ме желае: Възможни причини

„Жена ми не ме желае? Не, не сте луд. Това е нещо, което се случва често в браковете и има повече от една причина за това. Тези причини могат, но не са изключително, да бъдат свързани с вас и вашето поведение.

Любовта и  желание за интимност са две различни понятия, така че да, възможно е жена ви да ви обича, но да не ви желае (поне за момента). Не се притеснявайте, днес ще прегледаме всички възможни причини зад това явление и ще намерим и някои непробиваеми решения.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Жена ми ме обича, но не ме желае: Възможни причини

Проблеми в основата на връзката

Задайте си следните въпроси: Кога за последен път сте имали физически контакт със съпругата си? Мислите ли, че тя вече не ви привлича? Има ли проблеми в брака ви? Е, това е нещо, с което много семейни двойки се сблъскват в даден момент.

Всъщност има два типа семейни двойки: такива, които се справят с брачните проблеми веднага и такива, които предпочитат да не обръщат внимание. Ако направите последното, брачните ви проблеми се превръщат в основни проблеми, които могат да причинят липса на привличане и ниско  желание за интимност.

Имате несъвместими нужди в една връзка

Липсата на интимност в дългосрочна връзка или брак също може да означава, че партньорите имат несъвместими нужди. С други думи, това, което жена ви желае, може да не е това, което желаете вие и обратното. Може би тя иска да бъде обсипана с романтични жестове и гушкане с часове, докато вие сте по-фокусирани върху физическата интимност в брака.

Ето защо комуникацията е необходима за установяване на здрава връзка. Ако продължите да настоявате за един вид интимност, когато жена ви жадува за друг, никога няма да сте на същата страница. Несъвместимите нужди могат да бъдат поправени само чрез разговор за вашите желания и нужди в брака.

По-високи нива на стрес

Стресът е известен като основният виновник за всички видове здравословни проблеми, включително липсата на желание. Ако жена ви не иска да прави любов с вас, това не е непременно защото не ви привлича. Основният виновник може да е ежедневният стрес. Разбираме, че да си в безполов брак не е нещо, на което можете да пренебрегнете, но може да се случи на всеки. Най-важното е, че жена ви все още ви обича. Когато сте сигурни в това, всичко останало просто ще си дойде на мястото в крайна сметка.

Ако забележите, че съпругата ви се бори да свърши всичките си ежедневни задачи (включително работата, готвенето и други домакински задължения), предложете ѝ помощ. Помислете за начините, по които можете да намалите нейните нива на стрес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

„Какво искаш от жена, която не обичаш?“ – Елин Пелин

Любовта не може да компенсира липсата на уважение. За щастлива връзка са нужни и двете

 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе