6 домашни средства за облекчаване на сухи очи
Здраве и красота

6 домашни средства за облекчаване на сухи очи

Сблъсквали ли сте се с проблем със сухи очи? Болестта на сухото око възниква, когато липсва количество или качество на сълзите. Справянето с дискомфорта от сухота в очите може да бъде ежедневна битка и състоянието може да повлияе на зрението ви. Има множество потенциални причини за сухота в очите, от алергии до медицински състояния до използване на компютър. Познаването на причината може да бъде полезно, особено ако е лечимо състояние или отстраним фактор на околната среда.

Въпреки това, ако не сте майстор детектив, понякога съсредоточаването върху овладяването на симптомите може да бъде разликата между още един отвратителен ден или ден без сухи очи. И така, ето 6 домашни средства за облекчаване на сухота в очите.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

6 домашни средства за облекчаване на сухи очи

1. Капки за очи

сухи очи
6 домашни средства за облекчаване на сухи очи снимка: pinterest

Ако не произвеждате достатъчно сълзи, можете да опитате изкуствени сълзи. Капките за очи без рецепта могат да поддържат слъзния ви филм, за да предпазят повърхността на окото ви.

Много капки за очи съдържат консерванти, които спират образуването на вредни бактерии след отваряне на продукта. За съжаление, макар и рядко, някои очи могат да реагират на консервантите, което води до възпаление и сухота в очите. Ако изглежда, че вашите капки за очи причиняват сухота в очите или увеличават симптомите, говорете с вашия оптометрист за капки за очи без консерванти. С правилните капки ще се справите бързо с вашите сухи очи.

2.Топъл компрес

Използването на топъл компрес може да помогне за лечение на симптоми на много очни заболявания. Например топлината може да успокои раздразнението или възпалението, причинено от сухота в очите. Освен това може също така да стимулира мейбомиевата жлеза да произвежда повече сълзи.

Това също е шанс да затворите очите си и да им позволите малко почивка и да се справите бързо с проблема сухи очи.

3.Масаж

сухи очи
6 домашни средства за облекчаване на сухи очи снимка: pinterest

Има много ползи от нежния масаж на очите. Малко глезене и внимание могат да помогнат за облекчаване на напрежението, подобряване на притока на кръв и отпускане на мускулите. Въпреки че не докосвате директно окото си, докосването на областите около окото ви може да повлияе на усещането в очите и потенциално да насърчи производството на сълзи.

Както и да решите да масажирате областта около очите, това никога не трябва да е болезнено. Ако нямате опит в техниките за масаж или акупунктура, най-добре е първо да се консултирате с професионалист. Масажът ще ви помогне да се справите с вашите сухи очи.

4.Чисти очи

сухи очи
6 домашни средства за облекчаване на сухи очи снимка: pinterest

Поддържането на клепачите, миглите и областта на очите чисти е от съществено значение за защита на здравето на очите ви. Може да предотврати натрупването на бактерии, които могат да причинят очни заболявания или развитие на очни заболявания, като блефарит.

Блефаритът е възпаление на клепачите, причинено от запушени мастни жлези, разположени зад миглите. Въпреки че блефаритът е предотвратим, състоянието е необратимо. Може да причини дразнене на очите,сухи очи, зачервяване, сухота или парене.

Почистването на очите ви е от съществено значение, за да поддържате мастните си жлези незапушени и да произвеждате достатъчно сълзи. Ако подозирате, че имате блефарит, трябва да посетите вашия оптометрист, за да обсъдите възможностите за лечение.

5.Омега-3 мастни киселини

Можете да намалите риска от сухи очи със 17%, ако добавите рибено масло към вашата диета. В допълнение, омега-3, често срещани в рибеното масло, могат да помогнат за здравето на очите ви, като успокояват симптомите и подобряват качеството на сълзите.

Въпреки че яденето на риба е вариант за естествена доза омега-3 мастни киселини, можете да приемате и добавки.

6.Овлажнител

сухи очи
6 домашни средства за облекчаване на сухи очи снимка: pinterest

Ако стаята е суха, това може да засегне очите ви. Овлажнителят добавя влага във въздуха и може да облекчи симптомите, причинени от сухота.

Овлажнителите могат също да подобрят други здравословни проблеми, свързани с проблема сухи очи.

Суха кожа

Суха кашлица

Дразнене на носа

Сухота в гърлото

Главоболие

Запушване на синусите

Ако изпитвате други симптоми на сухота, овлажнителят може да бъде полезна опция, когато се използва правилно.

Tagged , ,
на горе