Домакински трикове с плодове
Идеи за дома

Домакински трикове с плодове

Съществуват много домакински трикове, които могат много да улеснят живота ви. С тези идеи, домакински трикове с плодове, ще си помогнете в рутините задачи. Ако приложите тези практични съвети в ежедневието си, много ангажименти могат да бъдат решени много по-лесно, практично и удобно.

Съвсем незначителни неща могат да ви донесат множество ползи в ежедневието. Ако искате да създадете нов подход как да управлявате домакинството си рационално и ефективно и да организирате добре живота си, значи сте на правилното място.

10 домакински хитринки: кухненски прибори

Спокойствие – 5 лесни трика за релакс

Лайфхак: Как да спестите пари за 7 дни?

7 лайф хака за грим от Тик ток, които трябва да опитате

Лайфхак: Костилката от авокадо е суперхрана за вашето здраве

Ето няколко бързи и лесни домакински трикове с плодовете

Всеизвестен факт е, че кухненското помещение или кухненския бокс е мястото, където много хора отделят голяма част от времето си. Затова нашите полезни съвети, домакински трикове, могат да ви бъдат полезни.

Домакински трикове с плодове

№ 1 – грозде вместо лед!

домакински трикове с плодове
Източник: www.pixabay.com

Как става това? Замразете гроздовите зърна, а след това ги пуснете в чашата с вино, за да охладите напитката. Красиво и удобно е, защото, за разлика от кубчетата лед, от гроздето няма да потече вода.

№ 2 – сладко в буркан

Домакински трикове, за да съхраните сладкото по-дълго след отваряне на буркана, го поръсете със захар отгоре.

№ 3 – съхранение на банани

Не съхранявайте бананите на една връзка, отделете ги и ги увийте един по един в полиетиленов или стреч фолио. Когато се съхраняват на куп, те отделят газ, което допринася за ускореното узряване на съседните плодове и това води до кратък срок на годност на всички плодове, които са наблизо.

За по-добро съхранение можете да приложите и този трик – да увиете крайните част на бананите във фолио или найлонов плик.

№ 5 – бързо изстудяване на течност

Ако сте сварили чай или плодов сок, но още не е изстинал, сложете тенджерата с топлата течност в голяма купа със студена подсолена вода.

№ 6 – повече сок от портокала

Домакински трикове, за да извлечете възможно най-много сок от един портокал, трябва да го затоплите за 15-20 секунди в микровълновата фурна.

№ 6 – ананасът ще узрее по-бързо…

домакински трикове с плодове
Източник: www.pixabay.com

Ананасът ще узрее по-бързо, ако отрежете листата от него заедно с горната част и го сложите с разрязаната страна надолу в чиния.

За да изберете добър зрял ананас, потупайте го с дланта си и го помиришете. Качественият ананас ухае с нежна приятна миризма и издава плътен звук при почукване. Презрелият ананас има силна миризма с нотки на ферментация и отговаря с кух звук при почукване.

№ 7 – как да изберете мандарина

Ако искате да изберете мандарина с тръпчив вкус, изберете средно голям жълтеникав плод с тънка кора, която е сплесната от двете страни. Ако искате мандарина със сладък вкус, изберете сорт с малки, кръгли плодове, които са ярко оранжеви с червеникав оттенък. Мандарини със сладко-кисел вкус ще бъдат по-едрите плодове с дебела обвивка и умерен оранжев цвят.

№ 8 – блестящ лимон без микроби по повърхността

Ако натриете лимон със сода бикарбонат и след това го изплакнете с гореща вода, външната обвивка ще добие лъскав цвят. Но по-важното е, че ще бъде почистена от микробите.

За по-силен аромат на лимон, залейте плода с вряла вода.

Ако сложите лимон във фруктиерата, това ще освежи останалите плодове, които са в близост.

№ 9 – инфузия от портокалови кори за банята и кухнята

домакински трикове с плодове
Източник: www.pixabay.com

Не изхвърляйте корите на портокала. Съберете ги и ги подредете плътно в буркан. Залейте с оцет. Оставете ги да престоят 2 седмици, след което можете да използвате тази инфузия, за да измиете банята, мивката, пода в кухнята. Така ще си осигурите идеално чиста повърхност без бактерии, излъчваща много приятен аромат.

Домакински трикове с плодове Направи си сам

Tagged , ,
на горе