Съвети за декор на спалнята за по-добър сън

Съвети за декор на спалнята за по-добър сън
Идеи за дома

Съвети за декор на спалнята за по-добър сън

Има едно място на света, което обичаме най-много и това е нашата спалня. След като работим безкрайно през целия ден, всички очакваме с нетърпение да прекараме малко  време на спокойствие в нея. Нашата спалня говори много за нас и затова е важно да поддържаме добра атмосфера в стаята. Това не само ни помага да се чувстваме по-добре, но също така благоприятства и да имаме по-добър сън. Да, правилно прочетохте, вашата спалня може да ви помогне да спите по-добре през нощта.

Добрият нощен сън е важен за всички нас, тъй като не само ни отпуска, но и помага за отслабването, повишава имунитета и много повече. Следователно трябва да се работи върху постигането на такъв вид на помещението, който да спомага за здравия сън. Тази стая от дома ви, трябва да е уютна и да се чувствате спокойни в нея.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето няколко съвети за декор, по които можете да проектирате спалнята си, за да се радвате на добър сън през нощта:

Заложете на по-бледи нюанси

Цветовете играят важна роля в атмосферата на всяка стая и във вътрешното усещане, което получавате, влизайки някъде. Ето защо е по-добре да изберете по-меки нюанси за стаята. Неутралните цветове също работят. Но при всички случаи се въздържайте от много експерименти с крещящи ярки цветове и силни шарки на стената на спалнята. Често те създават усещане за безпокойство и пречат да спите добре.

Помислете за изолация

Освен за цветовата схема, тогава трябва да помислите за изолацията на стените. Това е друга страхотна опция, изпробвана в много модерни домове. Изолацията се използва най-вече за по-топло помещение през зимата и по-хладно през лятото, но не е единствената полза. Бонусът е, че така ще се абсорбират външните шумове, което ще я направи тиха и идеална за сън.

Сложете килим в спалнята

Освен стените, подовата настилка е друг важен аспект, на който трябва да се обърне внимание в една спалня. Изберете мек килим, така че в стаята да е по-тихо, когато  някой стъпва по пода. Това е особено полезно, ако имате партньор и се будите лесно. Когато той става през нощта до тоалетна или да пие вода например, няма да чувате стъпките му по пода и да се будите. Освен това килимът ще ви помогне да избегнете неприятното усещане от докосване на студения под в момента, в който станете от леглото. През зимата това определено е от полза.

Кажете „да“ на щорите на прозореца.

Щорите на прозорците помагат да се премахнат външните светлини, които иначе биха могли да ви разсейват и да пречат да имат добър сън. Въпреки това, спалните не могат да бъдат тъмни през цялото време. Докато стане време за лягане, дръжте щорите вдигнати, за да влезе естествената светлина. Ако пък не сте им фенове, същия ефект може да постигнете със завеси.

Заложете на завивки на цветя и неутрални цветове.

Не избирайте тъмни завивки. Нещо като бял, бежов или флорален дизайн е добър вариант. Помага ви да останете спокойни и позитивни през нощта. Тук се връщаме на съветите за цветовете – както при стените, така и при завивките тъмните цветове създават усещане за безпокойство, затова ги избягвайте в спалнята.

Четири начина да увеличите позитивната енергия в дома си

8-те стайни растения, които носят късмет, пари и семейно щастие

Най-подходящите цветове за декор на дома за въздушните знаци в зодиака

Четири задължителни елемента за елегантна декорация на мястото за хранене в дома ви

Евтини идеи за декор, с които да направите дома си да изглежда луксозен

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Романтични идеи за декор на спалнята, които ще подобрят настроението ви с партньора

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе