Как да освежите стените в детската стая
Идеи за дома

Как да освежите стените в детската стая

Кой е най-достъпният и най-добрият начин да освежите детската стая? Веднага ви казваме –  обръщайте внимание на стените!

Истината е, че може да запълните цялото пространство с много елементи. Но ако оставите стените настрана, няма начин спалнята да изглежда толкова уютна, колкото бихте искали. Украсените стени не само добавят уникален акцент към цялостния декор, но и придават безкраен визуален интерес към всяка стая.

От светещи стени до класически герои, вдъхновени от анимационни филми – разнообразието е голямо. Има фантастична гама от теми и идеи, с които да освежите стените на детската стая, за да й придадете нов облик.

Ето няколко идеи как да го направите:

Изберете блестящ декор за стените.

Ремонтирането на детската стая по начин, който изглежда еднакво красиво през нощта, както и през деня, определено ще се хареса на малките. Тези светещи стикери са лесно достъпни на пазара. Те изглеждат поразително през деня и светят ярко през нощта. Никога не можете да излезете от мода с този класически начин да украсите спалнята на вашите деца. Не забравяйте да поставите различни звезди, луни и планети, за да декорирате стените. Хубавото е, че вече много от тези елементи се лепят по начин, който не оставя следи. Ако ви омръзне, може спокойно да ги махнете.

Залепете изображения на животни.

Животните и джунглите очароват ли децата ви като нищо друго? Ако отговорът е да, можете да използвате любовта им. Лепенки на тема животни, които включват сафари в джунглата, анимирани животни, люлеещи се маймуни, огромни жирафи с размер на стена и масивни динозаври не само изглеждат страхотно в детското пространство. Те също и засилват желанието на малчуганите да научат повече за тях и за природата като цяло. По-смелите от вас могат и да заложат на професионалист, който да нарисува подобна картина на стената, както и да добавите 3D елементи.

Декорирайте с карта на света.

Ако вашето дете крие в себе си малък пътешественик, тогава приключенските карти на света са идеални за стената на стаята му. Те ще завладеят вниманието му, като същевременно го мотивират да научи повече за големия свят. Картите, които изобразяват всички държави, спомагат за разпалването на ненаситното желание за пътуване във вашето мъниче. Това обаче не е единственият техен плюс. Те разкрасяват и цялата спалня по много различен и нестандартен начин. Можете също така да поставите малка лампа на тавана за по-магически вид на детската стая.

Напълнете детската стая с вдъхновяващи цитати.

Докато малките деца обичат животни, барбита, цветя и анимационни филми, при тийнейджърите това не върши работа. Трябва да помислите за по-нестандартен подход, с който да ги направите щастливи. Тийнейджърите биха реагирали много по-добре на цитатите или стиховете от любимите си книги, филми и песни. Освен това, ако вашето дете е обича задаването на въпроси и има остроумен мозък, тогава можете да украсите стените с цитати на любимите му личности. Използвайте вдъхновяващи цитати като „Никога не се отказвай“ или „Мечтай смело“. Поставете ги в близост до бюрото им. Така те не само ще украсят добре детската стая, но и мотивират децата в ежедневните им дейности. Тук не говорим да пишете по стените. Вече има толкова много картини с подобни вдъхновяващи мисли, които може да използвате. И не е нужно цитатите да са само на стените. Използвайте чаша, часовник, топка, химикалка и всичко, което ви хрумне.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе