Съвети как да скъсате с шефа си и да продължите да работите заедно

Съвети как да скъсате с шефа си и да продължите да работите заедно
Любов и партньорство Психология

Съвети как да скъсате с шефа си и да продължите да работите заедно

Да скъсате с някого никога не е било лесна задача, особено ако това е човек, когото ще продължите да виждате и след това. Ако смятате, че да излизате с колега е трудно начинание, трябва да помислите отново. Защото нищо не ви подготвя за професионалната и етична каша, в която влизате, когато излизате с шефа си.

Независимо дали става дума само за вашия мениджър, началник или главен изпълнителен директор, такава връзка може да предложи широк спектър от проблеми. Въпреки това, ако търсите начин да скъсате с шефа си и да запазите добри отношения, тогава продължете да четете.

Ето три съвета как да се разделите с шефа си и да продължите работите заедно:

Направете го в подходящ момент.

Може да си мислите, че никога не е подходящ момент за раздяла с някого и донякъде сте прави. Има обаче някои, които са особено неподходящи. Когато става въпрос за вашия шеф, трябва да сте сигурни, че моментът не е такъв. Не го правите на неговия рожден ден или точно преди вашата оценка или повишение. Уверете се, че не се разделяте с него точно преди той да влезе в среща или да направи важна презентация. Вероятно вие най-добре знаете неговия работен график, така че със сигурност може да прецените кога може да скъсате с него.

Обяснете му с точни и ясни аргументи причините за решението си за раздяла.

При раздяла всеки има нужда да остане за малко със себе си, за да асимилира случващото се и да помисли за него. Това обаче може да се получи, само когато бъдете честни за чувствата си и истинската причина за раздялата. Никой не обича да го лъжат. Така че бъдете откровени за мотивите си, доколкото е възможно, разбира се. Много е важно да не обвинявате шефа си за края на връзката ви. Не го дръжте в неведение. Вместо това, предложете добро обяснение защо не може да се получи между вас и защо е време да скъсате. По този начин му засвидетелствате уважение, а освен това му правите и услуга. Дори да не го осъзнава сега, това ще го научи какви грешки не трябва да прави в следващата си връзка.

Съобщете му решението си извън офиса.

Когато искате да скъсате с шефа си, направете го на място извън офиса, ако е възможно. А и едва ли се виждате само там, ако трябва да бъдем честни. Раздялата може да бъде емоционална, както за вас, така и за него. Може той да ви помоли да преосмислите решението си или пък да ви вдигне скандал. Ако някое от тези неща се случи, не искате вашите колеги да стават свидетели на тези сцени, нали? Ето защо изберете място, където ще имате необходимото уединение, за да поговорите спокойно или да се отдадете на емоциите си, без някой да ви притеснява. Единственото нещо, за което трябва да имате предвид, е да не му предлагате приятелството си накрая. Това ще го накара да таи надеждата някой ден да бъде отново с вас. Тъй като работите заедно, неизменно ще продължите да прекарвате време заедно. Отнесете се добре с него и се опитайте да запазите нормални отношения, като вече спазвате дистанция. Само така ще можете да бъдете професионалисти след това и да изпълнявате задълженията си.

Tagged , , ,
на горе