10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете
Идеи за дома

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете, посочват специалисти. Нямате място в кухнята? Това не е причина да купувате друг шкаф: много по-лесно е да се отървете от ненужните неща, които създават бъркотия в кухнята. Ние ви казваме откъде да започнете.

Ще се изненадате, но основната причина за бъркотията в кухнята не е липсата на място за съхранение, а допълнителни неща, които буквално задръстват кухненското пространство. Неизползваните готварски книги и уреди, допълнителните ножове и чаши, безполезните магнити и найлонови торбички създават усещане за безпорядък и правят кухнята непрактична. Предлагаме да сложите край на това и да се отървете от ненужните неща в кухнята: нашият прост списък ще ви помогне.

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете

Как лесно и евтино да защитите дома си от мухи и комари?

Как да привлечете богатство и просперитет в дома си

5 грешки в обзавеждането на дома ви, които да не допускате

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете

Неизползвани контейнери

Ползите от пластмасовите контейнери трудно могат да бъдат подценени, но това не означава, че трябва да има много от тях. Два или три контейнера с различни размери ще ви бъдат достатъчни. Преценете сами: контейнерите заемат много място и не ги използвате много често. Ето защо, е по-добре да се отървете от допълнителните комплекти.

Допълнителни чаши

Колекцията от чаши също заема неоправдано много място на рафтовете на кухненския шкаф. Освободете го за нещо друго, оставяйки само любимите си чаши. В същото време, изобщо не е необходимо да ги криете в килера: можете да ги поставите на отворени рафтове, така че красивите чаши винаги да са налице.

Ненужни вещи в чекмеджето

Дръжте в кухнята само нещата, от които се нуждаете. Отървете се от претрупаните в чекмеджето стари пликове и сосове, останали от вечери за бързо хранене. Също така не се нуждаете от колекцията от буркани: оставете няколко буркана с различни размери и вкарайте останалите в работа – например, направете от тях готини свещници или вази за цветя.

Стари гъби за миене на съдове

Гъбите за миене на съдове са основен източник на микроби в кухнята. Те трябва да се сменят редовно, в противен случай миенето на съдове рискува да се обезсмисли. За да запазите гъбата суха и чиста възможно най-дълго, я закрепете с кламер след употреба. Можете също така да затоплите гъбата за една минута в микровълновата – няма да има и следа от неприятна миризма и микроби.

Найлонови торбички

Много от нас имат отделна кутия в кухнята за найлоновите торбички от супермаркета. Зарежете ги в полза на платнена чанта: тя заема много по-малко място и не вреди на околната среда. Освен това такава чанта може да вземете със себе си в магазина: тя не се разкъсва и побира много продукти. И за да не забравите чантата, докато отивате до супермаркета, приберете я в багажника на колата.

Застояли памучни кърпи

Памучните кърпи, които има в почти всяка кухня, е най-добре да се заменят с хартиени салфетки за еднократна употреба. Факт е, че кърпите бързо стават неизползваеми: те трябва да се перат поне веднъж седмично, в противен случай придобиват неприятна миризма, от която е трудно да се отървете. Хартиените салфетки за еднократна употреба са по-евтини и се справят с бъркотията също толкова добре, колкото и памучните кърпи.

Ненужна техника

Домакинските уреди в кухнята са от първостепенно значение, но това не означава, че трябва да претрупват пространството. Например, тези, които рядко готвят, могат да се справят с компактен хладилник, наполовина по-малък от обикновения, като го инсталират на нисък шкаф или вграден в стената. А тези, които никога не използват фурната, могат да си купят само котлон, а пространството под него да използват за съхранение на кухненски прибори.

Допълнителни кухненски ножове

Както знаете, никога няма много прибори, но е по-добре да се откажете от голям комплект кухненски ножове. Такива комплекти не са евтини и дори известните готвачи не използват всеки нож в комплекта, ограничавайки се само до три или пет ножа. Следователно, няма смисъл да купувате такива комплекти дори за изтънчено гурме.

Неизползвани готварски книги

С появата на джаджите готварските книги и списанията не изглеждат толкова полезни, колкото бяха преди. Разбира се, страхотно е да имате книга с рецепти от известни готвачи, но само ако наистина я използвате. Ако корицата с името на Джейми Оливър или Гордън Рамзи просто радва окото ви, тогава е по-добре да дадете тази книга на някой, който ще намери достойна употреба за нея, и да освободите място на рафта за нещо друго.

Хиляди малки неща в хладилника

Експертът по почистване Мери Кондо казва, че всичко в къщата трябва да бъде полезно или приятно. Ненужните вещи трябва да бъдат изхвърлени. Това се отнася за бележки, висящи на хладилника и ненужни магнити. В крайна сметка, е по-удобно да запазите телефонния номер на услугата за доставка на пица на телефона си, повечето магнити едва ли ще служат като приятен спомен от ваканция. Освен това хилядите малки неща върху хладилника създават усещане за безпорядък.

10 неща в кухнята, от които трябва да се отървете 5 цветя носещи късмет в дома

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе