7 малки промени, с които да свалим килограми
Здраве и красота

7 малки промени, с които да свалим килограми

Ако възприемем нов навик и направим малки промени, с които да свалим килограми, ще се чувстваме по-здрави. Ще можем да извървим повече километри без почивка и последствия за организма. Ще изградим здравословен живот, който харесваме и ще можем да водим прекрасен живот, изпълнен с приключения.

Здравословният начин на живот е хранене на базата на здравословни и балансирани храни. Добър сън и справяне със стреса, практикуване на подходящ спорт, отговорна употреба на алкохол, поддържане на физическа активност и поддържане на връзка с другите.

Ето кои са 7 малки промени, с които да свалим килограми:

Практикувайте ходещ начин на живот

Ако живеете близо до магазините и парковете за разходка, ходете 15-10 минути пеша, за да напазарувате, вместо да използвате градски транспорт. Допълнете този начин на живот с членство в спортен клуб, правете разтягане или леки чигонг практики – това е модерна система, която действа благотворно върху тялото, жизнената енергия Чи и съзнанието на човека. Също така чигонг създава здрава основа за развитие на духовните качества на човека. Така ще бъдете много по-здрави, отколкото сте били преди 10 години.

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми
Снимка: freepik
  1. Не „пийте калории“ и не ги бройте

Когато живеем в Европа, хранителните навици и традиции са свързани с това да се храните и пиете вино, като по този начин може да увеличите теглото си. Виното е добро питие, но ние сякаш го считаме за жизнена сила. Съветът ни да „не пиете калории“, означава да не ги броите на ежедневна база. Употребата на смутита е добро и те са идеални на вкус, но не ни засищат за дълго време. Не се тревожете за ежедневните калории, защото на базата на една седмица, вие приемате различен брой калории. Един ден може да се храните леко с вегетариански ястия, а на следващия ден да хапнете пържола.

  1. Гответе почти всичко, което ядете

Дългите периоди на пътешествия и пътуване без достъп до подходяща кухня и непрекъснатото хранене навън, ви кара да копнеете за добре заредена кухня. Когато номадския живот приключи, може да се потопите готвенето. Научете се да правите паста и пробвайте да я направите от нулата. Месете и оформяйте питки, докато яхнията къкри цял ден на котлона. Оттук ще се натъкнете на страстта към приготвената храна – всичко от кисело мляко и салса до чипс с чили и сложно къри.

Намерете няколко добри рецепти, ако имате проблем с непоносимост към определени храни и създайте нов начин на живот, не радикален, основан на лишения и ще постигнете голям успех. Допълнителното време, което прекарвате в кухнята, може да е сравнимо с времето, което другите прекарват във фитнеса, но това е нещо, което е хубаво – и навик, който можете да запазите за цял живот.

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми
Снимка: freepik
  1. Започнете да отглеждате собствени билки

Използвайте вашия малък балкон за градина и го превърнете в мини-джунгла от различни билки, зелени салати, вечно раждащи ягоди и домати. Всичко, което трябва да направите, е да излезете навън и да накъсате див лук, за да поръсите върху бъркани яйца или естрагон, за да сложите на пилето, преди да го изпечете. Няколко месеца всяка година, свежата салата ще бъде винаги на една ръка разстояние. Чувствате се фантастично и е толкова лесно. Плюс това, нищо не може да ви презарежда повече, от това, когато работите от вкъщи, да отделите пет минути на вашия балкон през пролетта и лятото, заобиколени от градина с ценни продукти.

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми

Винаги гледайте готварски предавания

Не всички сме родени с дарбата на родители или семейство, които са оценили тънкостите на готвенето на зеленчуци. През 70-те години на миналия век израствахме в дом, в който се готви с месо и картофи. Яденето на варени зеленчуци беше начинът да се ядат зеленчуци. Докато вашите пътуванията по света сега ви помагат да отворите очите си за нови зеленчуци и препарати и методи. Истинско вдъхновение са готварските предавания!

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми Снимка: freepik

От кулинарните предавания ще научите, че може да приготвите месото като гарнитура, а зеленчуците да бъдат истинската звезда. Ще откриете как да приготвите пържоли от карфиол на тиган със салса от орехи с магданоз и ще се учудите как сте се променили и сте станали по-здрав!

  1. Фокусирайте се върху чувствата, а не върху числата

Везната не е ваш приятел. Грешното хранене, грешното калибриране и внезапна самооценката, могат да излетят през прозореца поради числата. Ако се притеснявате за мащаба, отдавна щяхте да се откажете! Теглото ви може да варира до 2 кг на ден и трябва да минат години, за да разберете защо – и да спрете да се съдите за това. Вместо това се съсредоточете върху това как се чувствате: как се чувствате при ходене, колко удобен е този стол, как стоят дрехите ви. Това усещане е усещането за успех!

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми Снимка: freepik
  1. Внимавайте какво ядете или пиете след вечеря

Не бъдете строги по отношение на крайното време за хранене, защото животът е красиво непоследователен и гъвкавостта е важна. Но ако ядете в 21 часа, няма да хапвате до 10 или 11 на следващата сутрин. Наречете го периодично гладуване, ако искате, но за мен това е по-малко намаляване на калориите, отколкото прекратяване на разрушителното поведение. Например, когато пътувате, пиете бутилка вино на вечеря, което довежда до отношението „малко вкус няма да навреди“, когато става въпрос за лека закуска заедно с вашето вино. Днес може да хапнете плод след вечеря или горчиво горещо какао, но това е всичко, ако искате добро храносмилане и спокоен сън.

7 малки промени, с които да свалим килограми
7 малки промени, с които да свалим килограми

Заключение

Здравословният начин на живот включва движение като ходене, спорт, танци, йога, бягане или други дейности, които харесвате. Яжте добре балансирана храна с ниско съдържание на мазнини с много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Изберете диета с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол и умерено съдържание на захар, сол и общи мазнини.

Често се случва да се чувствате зле и да изпитате най-лошото от това как се чувствате, много преди да започнете вашето фитнес пътуване. Много преди да поемете по пътя на здравословното хранене и живот.

Когато усетите, че килограмите са пречка, когато сте на пътешествие в Италия, за да разгледате един прекрасен град като Палермо и вековен свят, защото изпитвате твърде много ограничения, за да го изследвате, тогава разбирате истината. Тогава се отказваме от старите навици и избираме 7 малки промени, за да свалим килограми.

Днес имате нов живот! Копнеете да се върна в този италиански град, по калдъръмения път и възможностите в тези извити стари улички, защото радостта от изследването на града никога повече няма да ви убегне.

Tagged , , , , , ,
на горе