10 начина да преодолееш хлътване и да продължиш напред
Любов и партньорство

10 начина да преодолееш хлътване и да продължиш напред

Със сигурност си преминавала през любовно разочарование и е трябвало бързо да продължиш напред след това. Този процес е доста неприятен, но понякога просто трябва се концентрираш върху бъдещето и да забравиш за неуспеха. За да продължиш напред са необходими, както силна воля и характер, а така и подкрепа от близки и приятели. Въпреки че е трудно да преодолееш влюбването, това е постижимо с време и подходяща нагласа.

10 начина да преодолееш хлътване и да продължиш напред

infomax-logo-50-15-HW Иво Сиромахов: Ето ги законите на плажа

infomax-logo-50-15-HW Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека

Ето няколко съвета, които ще ти помогнат да преминеш през процеса и да продължиш напред много бързо:

Приеми и признай чувствата си

Отрицанието е най-лошият съветник в подобна ситуация. Разпознай и приеми чувствата си такива, каквито са. Нормално е да си влюбена и признаването на емоциите ти е първата стъпка към излекуването. Така ще стане по-лесно, защото няма да се бориш с вътрешните си терзания.

Създай дистанция

Ако е възможно, създай известно физическо и емоционално разстояние от човека, в когото си влюбена. Ограничи взаимодействията си и избягвай ситуации, в които може да се изкушиш да размишляваш върху чувствата си. Така може да позволиш на съзнанието си да не мисли за човека и да го забравиш по-лесно. По този начин можеш най-лесно да продължиш напред.

продължиш напред 3

Съсредоточи се върху грижата за себе си

Занимавай се с дейности, които ти носят радост и удовлетворение, което ти помага да преодолееш мислите, че не можеш да се справиш с влюбването си. Дай приоритет на практиките за грижа за себе си, като например физически упражнения, хобита, прекарване на време с любимите хора и преследване на лични цели. Така мислите ти няма да са заети с въпросния обект на чувствата и ще продължиш напред към следващата любов.

Промени гледната си точка

Анализирай всички идеализирани или нереалистични възгледи, които може да си имала за човека, по когото си хлътнала. Вместо да го разглеждаш като идеализирана версия, напомни си за недостатъците му и се концентрирайте върху това колко добре се разбира с теб като действителен човек. Така по-лесно може да намериш това, което не харесваш в него, и да продължиш напред.

Отвличане на вниманието

Занимавай се с дейности, които отклоняват вниманието ти и занимават ума. Помисли дали да не започнеш нови хобита, да се съсредоточиш върху професията или образованието си или да участваш в социални събития, които ще те запознаят с нови хора и ще разширят кръга ви от познати. Кой знае, може там да срещнеш нова любов и да продължиш напред.

продължиш напред

Потърси подкрепа

Говоренето за емоциите може да ти помогне да почувстваш облекчение и перспектива. Потърси тяхната подкрепа и напътствия, докато преминаваш през процеса на продължаване на живота.

Постави реалистични очаквания

Разбери, че за да продължиш напред, отнема време. Бъди добра към себе си и си дай пространство да се възстановиш със своите темпове. Избягвай да оказваш натиск върху себе си незабавно да спреш да изпитваш привличане към въпросния човек.

Фокусирайте се върху личното си развитие

Възползвай се максимално от това събитие, за да постигнеш напредък в развитието и разбирането на себе си. Инвестирай време и енергия в развитието на себе си, в преследването на целите си и в подхранването на други значими дългосрочни взаимоотношения в живота си.

продължиш напред

Практикувай благодарност

Развий нагласа на благодарност за всички добри неща в живота си. Съсредоточи се върху нещата, които цениш, и върху възможностите, които ти предстоят, вместо да се занимаваш с това, което не се е получило с твоята половинка. Така много бързо ще продължиш напред.

Затвори тази страница

Ако смяташ, че е подходящо, проведи разговор с човека, за да знаеш как стоят нещата. Изрази чувствата си, ако ти е удобно, и потърси яснота за позицията му. Това може да насърчи напредъка по време на процеса. Ако чувствата не са взаимни, но това ясно ще покаже, че не трябва да имаш надежди за нещо повече.

Не забравяй, че пътят на всеки човек към преодоляване на влюбването е уникален и е важно да бъдеш търпелива и добра към себе си по време на този процес.

Вижте още:

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

4 зодии, които обичат да правят услуги на своята половинка

4 зодии, които преживяват раздялата, като излизат с друг

Как да си намирате нови приятели като възрастен

6 трика как да завържете нови приятелства и да подобрите социалния си живот

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе