7 лесни начина да освежите дома си за пролетта

7 лесни начина да освежите дома си за пролетта
Идеи за дома

7 лесни начина да освежите дома си за пролетта

Пролетта наближава, също и освежаването на дома е добра идея.Досега вероятно сте доста запознати с пролетното почистване и цялата му досадна, отнемаща време слава. Има много възможности за пролетно освежаване на дома, които надхвърлят просто почистване. Можете лесно да освежите пространството си за сезона само за един ден – и ние събрахме най-добрите начини да направите точно това.

Докато навлизаме в пролетта, тези лесни съвети и трикове ще накарат дома ви отново да се почувства чисто нов за по-малко от 24 часа. Независимо дали търсите свежо вдъхновение за всекидневна, идеи за пролетен декор или хакове за разчистване и организиране, когато нямате време, ние ще ви покрием.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

15 идеи как да направите кухнята си по-светла

5 начина да направите спалнята си по-луксозна

7 лесни начина да освежите дома си за пролетта

1. Пренаредете хола

пролетта
7 лесни начина да освежите дома си за пролетта снимка: pinterest

Всекидневната вероятно вижда най-много действие в дома, което може да накара зоната да се почувства износена доста бързо. Въпреки това, едно просто пренареждане може да бъде пролетното освежаване на дома, от което се нуждаете. Преместете се из диваните или столовете си, разменете възглавници и одеяла от друга стая или разменете своите стени. Простата промяна на оформлението може да накара стаята да се почувства отново свежа – и ще помогне да се отърсите от паяжините на зимата. През пролетта е време за освежаване на дома.

2. Сменете декора на масата

Може да не отделяте време, за да обновявате редовно своите подложки за маса или подложки, но пролетта е чудесна възможност да ги замените с някои свежи шарки и ярки цветове. Отървете се от тъмните, мрачни цветове и вместо това се насочете към пастели, нюанси на бялото или ярки цветове. Тези цветове не само се съчетават добре със сезона, но и ще влеят малко яркост в дома ви.

3. Купете ново растение или свежи цветя

пролетта
7 лесни начина да освежите дома си за пролетта снимка: pinterest

Нищо не крещи „пролет“ така, както пренасянето на открито на закрито. Добавянето на зеленина към вашето пространство има много предимства и няма грешен начин да направите това – дали ще инвестирате в стайно растение или букет от свежи цветя, зависи изцяло от вас! Така или иначе, със сигурност ще усетите пролетното настроение през пролетта.

4. Разчистете проблемните зони

Ние сме склонни да се осмеляваме да излизаме повече през по-топло време и никой не иска да се прибере вкъщи в неорганизирано, разхвърляно пространство. Погледнете зоните, които са склонни да се разхвърлят бързо (помислете: масичка за кафе, кухненски плот, бюро, произволни повърхности) и разчистете тези зони. Пролетта е време за освежаване на дома, затова добра идея е да разчистите проблемните зони.

5. Измийте и актуализирайте кърпите

пролетта
7 лесни начина да освежите дома си за пролетта снимка: pinterest

Няма нищо по-хубаво от прясно изпрани, пухкави кърпи. Вероятно вече правите това редовно, но ако сте оставяли прането да се натрупа малко, отделете това време, за да изперете всичките си кърпи – говорим за кърпи за ръце, кърпи за баня, кърпи за пране и т.н. След това ги закачете или сгънете и съхранявайте ги съответно. И ако имате кърпи в пролетен цвят (помислете: пастелни, розови, жълти или зелени), възползвайте се, като ги поставите там, където вие и бъдещите гости можете да ги видите. Бъдете в крак с пролетта.

6.Заменете или пренаредете произведения на изкуството

пролетта
7 лесни начина да освежите дома си за пролетта снимка: pinterest

За бърза промяна опитайте да замените или пренаредите вашето стенно изкуство. Не се страхувайте да си играете с настоящите си произведения на изкуството или да замените такива, които вече не отговарят на настроението ви. Ако се чувствате артистични, можете дори да опитате ръката си в някои произведения на изкуството „направи си сам“, като използвате бои, нарязана хартия или други консумативи. Поставянето на корици на стари списания или страници от книги в рамка е друг чудесен начин да създадете свое собствено изкуство през пролетта.

7. Почистете кухненския плот

Това може да изглежда малко очевидно, но винаги е добра идея да нулирате мястото си за готвене за пролетта. Това означава да избършете кухненския си плот и да се уверите, че е напълно разхвърлян и организиран. Ще се почувствате по-вдъхновени да правите по-здравословни ястия и ще бъде много по-лесно да сте в крак с нещата.

Tagged ,
на горе