8 знака, че бавно губим интерес към партньора си
Любов и партньорство

8 знака, че бавно губим интерес към партньора си

Как да разберем дали бавно губим интерес към партньора си? Вие и вашият партньор преминавате през труден период напоследък. Между вас двамата има разстояние и всеки път, когато говорите помежду си, винаги има бариера, която просто не можете да преодолеете.

В моменти като тези е нормално да се питате дали всичко е в главата ви. И е нормално да се запитате дали все още сте влюбени в партньора си или просто сте загубили интерес към него.

Ето как да разберете дали губите интерес към партньора си:

1. Вие сте изоставили себе си

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Когато започнете да губите връзка с автентичното си аз, това е знак, че нещо може да не е наред във връзката ви и да осъзнаете, че бавно губите интерес към партньора си.

В една здрава връзка е необичайно да жертвате истинските си желания, идентичност или страсти, за да поддържате партньора си щастлив. И особено необичайно е да се изгубите, само за да запазите мира.

Но какво се случва, ако доброволно изберем да пожертваме тези неща? Това може да доведе до презрение и негодувание.

2.Липса на открита и честна комуникация

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Комуникацията е ключова за всяка дългосрочна връзка. И все пак това е най-честата причина за краха на всяка връзка.

И ако установите, че ви липсва открита и честна комуникация във връзката ви, това може да е знак, че връзката ви намалява, и че губите интерес към партньора.

Освен това, когато във връзката ви липсва честност, могат да възникнат повече проблеми, тъй като започват да се прокрадват недоразумения и разочарование.

3.Не оценявате партньора си

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Нека си признаем, всички искаме да се чувстваме обичани и обгрижвани. Колко хубаво е чувството да бъдеш оценен? Удивително, нали?

Когато отделим време да признаем усилията на партньора си, това може само да върне щастието във връзката. Но какво се случва, ако не признаем усилията им?

Тази липса на признателност може да подкопае основата на вашата връзка, оставяйки и двамата партньори да се чувстват подценени. Това може да доведе до загуба на интерес към партньора.

И така, помните ли последния път, когато изразихте благодарност към партньора си? Ако не, това може да е знак, че ги приемате за даденост .

4.Не се обаждате или не пишете толкова много

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Въпреки че има много причини, поради които може да спрете да изпращате текстови съобщения за кратък период от време – включително натоварен график, това често е знак, че губите интерес към партньора и следователно не желаете да направите изпращането на съобщения приоритет.

Какво да правите:

Най-добрият начин да се справите с това е да изясните желанието си да имате повече комуникация. Нека знаят, че обичате да изпращате текстови съобщения и да се обаждате през целия ден, защото това ви помага да се чувствате по-свързани с тях. Кажете им, че би означавало много за вас, ако те също инициират контакта, така че да не се налага да поемате цялата отговорност и работа да поддържате връзка през целия ден.

Партньор, който наистина е истински отдаден във връзката, ще вземе тази информация присърце и ще направи промяна.

5.Задоволявате важни нужди извън връзката ви

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Винаги ли отивате при приятелите си, когато се чувствате самотни? Или винаги търсите други форми на интимност в други връзки? Слушайте, партньорът ви невинаги ще задоволи всяка една твоя нужда.

Но ако редовно гледате извън връзката си, за да задоволите своите умствени, емоционални, творчески или физически нужди, това може да е знак, че сте се отказали да се опитвате да се свържете с партньора си и може да загубите интерес към партньора си.

6.Чувствате се като съквартиранти

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Ако живеете заедно, това може да се прояви в нещо, което може да се нарече „мразовито“ настроение. Например, вече не искате да закусвате заедно или да се гушкате на дивана. Ако не живеете заедно, може да усетите спад в интимността, като по-малко прегръдки или липса на желание да планирате предварително срещата. Въпреки че повечето връзки стават по-комфортни – и понякога по-малко страстни – след края на първоначалната фаза на медения месец , това не означава, че да живееш платонично е чудесен знак. Ако започнете да живеете, като съквартиранти, това означава, че бавно губите интерес към партньора си.

Какво да правите:

Предлагаме да работите за възстановяване на интимността, като задавате и отговаряте на въпроси като: „Какво направихме в началото на нашата връзка, което накара един друг да се почувства обичан и оценен?“ Дайте приоритет на тези сладки, забавни неща и вижте дали това ще ви помогне да се сближите отново.

7.Не сте правили секс от известно време

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

По подобен начин, ако сте си падали в леглото практически всяка вечер, може да изглежда като червен флаг, ако вашият партньор внезапно е по-малко заинтересован от интимността. Важно е да имате предвид, че много двойки са интимни по-рядко, докато връзката им продължава и, отново, след като фазата на медения месец приключи.

Здравословните проблеми и работният стрес също могат да играят роля. Но тъй като това може да означава загуба на интерес към партньора към една връзка – а в някои случаи може да е и признак на изневяра – ще бъде важно да говорите за притесненията си възможно най-скоро.

Какво да правите:

Въпреки че често е трудно да се говори за интимността, опитайте се да намерите малко време да поговорите с партньора си за промените, които сте забелязали, и количеството секс, което искате да правите, и след това вижте дали има начин да направите и двамата щастливи . Може дори да искате да се съгласите да си вземете целенасочена почивка за няколко седмици. Премахването на интимността може да помогне да запалите отново искра и също така може да ви даде време да работите върху други проблеми във връзката ви, които може да навредят на връзката ви.

8. Винаги сте мрачни към партньора си

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Нормално е двойките да се чувстват раздразнени един от друг от време на време. Но ако настроението ви изглежда особено развълнувано или отбягващо, това може да е знак, че губите интерес към партньора си . За да проверите дали настроението ви е свързано с вашата връзка, помислете как действате в други области от живота си.

Това е червен флаг, ако вие се разстройвате само около него, а не около своите приятели, семейство или колеги. Въпреки че романтичните връзки често са най-интензивният и сложен тип връзки – и следователно тези, които най-вероятно предизвикват „настроение“ – продължаващата капризност може да сочи към скрито желание за напускане.

Могат ли изгубените чувства да се върнат?

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Дори ако нещата се объркат във връзката ви, не всичко е загубено. Винаги ще има моменти на объркване и загуба на връзка, но вие и вашият партньор можете да възродите чувствата с известни усилия. Изгубения интерес към партньора може да се върне и този път ще сте наясно с недостатъците, които са причинили объркването на първо място. Трябва също така да се фокусирате по-директно ежедневно, за да поддържате връзка.

Как да поправите връзка след загуба на чувства?

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

Водете честен разговор

Ако смятате, че връзката ви е изправена пред сериозни трудности, може би е време да проведете честен разговор с партньора си . Изберете тихо време, което да прекарате с партньора си и обсъдете какво виждате и чувствате във връзката си и обсъдете заедно как да продължите напред, след като разберете всички различия.

Отидете на терапия

Да отидете на терапевт за взаимоотношения не е нещо, от което да се срамувате. Вместо това те могат да ви дадат нов поглед върху проблемите ви. Това, което изглежда невъзможно у дома, може да бъде по-лесно разрешимо, когато говорите тримата заедно. Терапевт също ще ви напътства с предложения, които ще ви помогнат да запалите отново искрата във връзката ви.

Фокусирайте се върху себе си

Когато се фокусирате върху себе си, придобивате вид увереност, която привлича партньора ви. Следвайте своите хобита и мечти. Погрижете се за себе си, физически, това ще ви помогне да мислите по-добре за себе си. Това се отразява в отношението и езика на тялото ви. Вашият партньор ще спре и ще забележи промяната във вас.

Общувайте по-често

интерес към партньора
8 знака, че бавно губим интерес към партньора си снимка: pinterest

В повечето случаи липсата на комуникация е основната причина за разпадането на една връзка. Ако вашият партньор общува по-малко от преди, това може да се дължи на факта, че са наистина заети или че вълнението от връзката е изчезнало и отговарянето на вашите съобщения и обаждания не е в техния списък с приоритети. Бихте могли да поддържате своята страна на комуникация, като същевременно им давате да знаят, че ще се почувствате по-добре, ако и те общуват с вас.

Нормално ли е да губим чувства в една връзка? Да, така е. Всяка връзка има своите възходи и падения. Потвърдете подозренията си, ако забележите признаци, че вашият партньор може да губи чувства към вас. Наблюдавайте действията им, за да разберете какво може да се е объркало. Изгубените чувства могат да бъдат върнати, ако и двамата партньори са готови да работят върху тях. Затова обсъдете чувствата си с партньора си и ако те чувстват същото, намерете начини да възобновите изгубената романтика. Освен това посетете терапия за двойки, ако партньорът ви желае. С постоянство и усилия от двете страни може да успеете да се влюбите отново един в друг и да върнете вашия интерес към партньора си.

 

Tagged , ,
на горе