„Гаднярка“ ли е силната жена?
Психология

  „Гаднярка“ ли е силната жена?

 

Силната жена знае коя е.  Знае  не само какво иска, но и как да го постигне. И го постига. Независима е. Непосредствена. Уверена. В себе си. И възможностите си. Не се спира пред нищо. И никой не може да застане на пътя ѝ. Тя е тази, от която мъжете се страхуват. Защото е по-силната. И по-мъж от тях самите, разбира се. Силен дух, затворен в нежно, женско тяло. Но защо тази жена често е смятана за гаднярка? Може би тя постига всичко, независимо от цената, която ще плати, но това превръща ли я в лош човек? Светът има нужда от такива жени. Достатъчно години нежния пол е бил дискриминиран. Днес е различно. И жената има право да бъде силна. Да бъде чута.

  „Гаднярка“ ли е силната жена?

Силната жена не отмъщава, тя чака кармата да свърши мръсната работа

Ако обичате и цените себе си – 10 навика на жената, която е способна да обича и цени

Бен Афлек: Загубих най-ценното – жената, с която бях щастлив… Всичко, заради алкохола

Виж качествата, които притежава самоуверената жена.

 

Не чака ничие чуждо разрешение

Тази жена никога няма да чака позволение от някого, за да направи нещо. Не търси одобрение от никой, нито пък иска да бъде харесвана от всички. Повярвайте, това е последната ѝ цел. Не позволява на никого да се намесва в личния ѝ живот или пък в работата. Не търси съвети и не моли за помощ. Самодостатъчна си е. Обича най-много себе си и поставя на първо място своите нужди и щастие. Егоист. Но в добрия смисъл на думата.

Поема рискове

Обича да рискува и винаги ѝ се получава. Тя не е в никакъв случай безразсъдна, а достатъчно смела, за да поеме риска и силна, за да издържи. Често излиза от зоната си на комфорт. Тя много добре осъзнава, че за да получи нещо в този живот, трябва да положи усилия. Повечето пъти не избира най-безопасния път, по който да тръгне, защото тази жена е безстрашна. Или поне така изглежда. Безкомпромисна, която знае, че страхът е този, който пречи на мечтите да се превърнат в реалност.

Изразява мнение

Да сподели какво мисли е последното нещо, за което може да се притеснява. Откровена, честна и директна. Винаги изрича истината. Сладникавите лъжи не са нейната сила. Не се притеснява, че може да бъде намразена, заради това. Всички знаем, че понякога предпочитаме да чуваме мили лъжи, за да не бъдем наранени, но не осъзнаваме, че по този начин, бягайки от истината, един ден ще боли много повече, защото тя рано или късно ни настига. Тя знае разликата от здравословната и разрушителната комуникация. Не се страхува от последиците. Има пълното право на мнение. Няма да се извини за думите си, нито пък за това, че е споделила как се чувства или какво мисли, дори и да не е това, което другите са очаквали и искали да чуят.

Преследва мечтите си

И в това няма нищо лошо. Напротив. Векове наред жените са дискриминирани. Нямали са право да учат, да се развиват, нито пък право на мнение. Били са експлоатирани, използвани и потъпквани. Животът им се е определял от други хора, но не и от тях самите. Днес е различно. За щастие! Жените доказаха, че всъщност са по-силния пол. Уверени и смели, преследват мечтите си. И не се спират пред нищо и никой.

Носи пълна отговорност за собствените си нужди

Тя е напълно наясно, че е отговорна за собствените си мисли, чувства и действия и не търси вината в друг. Готова е да поеме управлението на щастието си. А когато нещата не се получават, ще търси отговорност само и единствено от себе си. Знае също и от какво се нуждаят хората, които са до нея. И тя им го дава – дори и това да е любов.

Радва се на собствената си компания

Никога не се самосъжалява. Наслаждава се на собствената си компания и трудно допуска някой до себе си. Не се страхува да бъде сама. Винаги ще си намери какво прави – хубава книга, филм, чаша вино. И спокойствие. Трудно ще позволи на някой да наруши уединението ѝ. Не харесва посредствените връзки, само за да не е сама. Обича прекалено много себе си, за да се задоволява с нещо малко и недостатъчно добро за нея.

Не е фенка на драмата

И макар драмата да е неизменна част от повечето представителки на нежния пол, това не е присъщо за този тип жена. Не обича да драматизира, нито пък да си фантазира. Приема ситуацията такава, каквото е. Живее в реалността и очаква всичко от хората. Предателството не я изненадва, нито наранява. Не казваме, че е безчувствена, но е здраво стъпила на земята. Подготвена е за живота. И то много добре при това.

Знае как да приеме комплимент

Любезното приемане на комплимент е знак за себелюбие и одобрение. Тя не омаловажава мнението на другите за нея и винаги отвръща на милите думи по неин адрес с едно скромно „благодаря“. Защото знае, че това, което казват е истина. Не е самовлюбена, но много добре осъзнава качествата, които притежава и не се притеснява да го показва чрез самоувереността си.

Вижте още ⤵️

Как отново да запалите искрата във връзката си

7 изпитани флирт трика, за да привлечете всеки мъж 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе