Възможно ли е да предотвратим мъжката изневяра и как да го направим

Възможно ли е да предотвратим мъжката изневяра и как да го направим
Любов и партньорство

Възможно ли е да предотвратим мъжката изневяра и как да го направим

Можем ли да избегнем мъжката изневяра? Факт е, че тя е в състояние окончателно да развали вече установената дългогодишна връзка, както и напълно да я унищожи. Предателството може да се случи във всеки един момент – няма значение дали сте живели заедно един месец или две десетилетия.

Разбира се, всичко е твърде индивидуално във всяка една връзка, но все пак мъжката изневяра е провокирана предимно от един-единствен фактор и той се нарича липса на доверие.

Именно липсата на доверие е онова зло нещо, което трови живота на жените, постоянно подозиращи мъжете си в измяна. Уви, недоверието и подозренията, изразени ясно или останали неизказани, по никакъв начин няма да помогнат за предотвратяване на семейната „катастрофа“.

Потенциални жертви ли са мъжете?

Доверието в семейството е нещо много важно. В някои ситуации обаче то губи напълно смисъла си. Доверявайки се изцяло на мъжа, жената рискува да се окаже жертва на неблагоприятни обстоятелства.

Мъжът често изневерява просто ей така, защото, примерно, са съществували благоприятни обстоятелства.   Затова дамите, които искат да знаят как да избегнат мъжката изневяра, трябва да научат едно основно правило – обстоятелствата не трябва да се оставят на случайността! Те трябва да се управляват и неблагоприятните комбинации да се предотвратяват с всички възможни средства.

Разбира се, има мъже, чието поведение не зависи от никакви обстоятелства и изневярата за тях е нещо незначително, нещо съвсем обичайно и съвестта им не ги притеснява. Но сега ще поговорим за средностатистическия, нормален мъж, който по принцип води съвсем нормален семеен живот.

Ако си мислите, че той не изисква „надзор“, грешите. За нито един мъж не е лесно да се примири с брака и да спре да обръща внимание на противоположния пол.

Ключът е добре „дозираното“ доверие

Доверието е чувство, което изисква определени граници. Липсата на доверие поставя под съмнение самото съществуване на семейството. Но също така е еднакво неразумно и да се предоверяваме. Намирането на средно положение е правилното решение.

Същевременно, доверявайки се на мъжа, трябва да запомните, че пред вас стои просто един нормален човек, който притежава своите слабости и недостатъци.

Затова, ако са налице някои специфични обстоятелства, би било наивно от страна на половинката му да разчита на непоклатимостта на неговите принципи и морални норми.

Дами, запомнете: Трябва да сте интересни!

Контролът и предотвратяването на съответните неблагоприятни обстоятелства са необходими условия, но, уви, те се твърде недостатъчни, за да се изключи напълно вероятността от мъжко предателство. Ако жената не се интересува от мъжа си, това е едно добро основание той да потърси внимание на друго място, където нямат против да му го окажат.

Ето защо, не мислете просто за това как да избегнете мъжката изневяра, а по-скоро се фокусирайте към това как да съхраните връзката си като цяло.

Умната жена ще може да увлече така своя мъж, че дори и той потенциално да е способен на изневяра, с течение на времето ще се превърне в мъж, който остава твърд и непоклатим при никакви обстоятелства. Но това е майсторство, което, за съжаление, малко жени умеят.

Мъжката изневяра като временно бягство от сивото ежедневие

Много често мъжът желание, след като се е отървал от жена си, да отиде някъде сам. Не за постоянно, но временно. Първо, това му решение може да е повлияно от елементарната умора от ежедневното общуване с половинката. Мъжете по природа са хищници и наличието на нова „плячка“ възбужда отново ловните им инстинкти.

Решението на проблема в този случай е лесно само себе си – просто съзнателно ограничете общуването си. Изградете отношенията си така, че мъжът да не може да ви вижда постоянно. Управлявайте времето си сами. Дозираната комуникация е така да се каже задължителен компонент от стратегията „Как да избегнем мъжката изневяра“.

Осигурете на мъжа си малко самота – това е една много важна нужда за мъжа. Нека остане до късно на работа, да отиде сам на риболов или на футболен мач. След подобна „порция самота“ със сигурност ще започнете да му липсвате.

Разбира се, това лекарство, използвано без мярка, може да доведе до обратен ефект. Така че не забравяйте – стратегията трябва да включва целия арсенал от средства за предотвратяване на мъжкото предателство.

А именно:

Ако животът с партньора ви е еднообразен и скучен, тогава изобщо не би било изненадващо, че интересът на мъжа постепенно може да спадне.  Но как да избегнем мъжката изневяра, ако животът ни не е пълен с интересни и любопитни събития?

Спокойно, не е нужно да сте някакъв женски „супер герой“, за да сте интересни. Просто не се страхувайте да промените живота си и да взимате решения. И най-важното, не забравяйте всеки ден да учите нещо ново и интересно. Преди да заявите претенциите си към мъж, обърнете внимание на себе си. Задавайте си често въпроса „Наистина ли съм достойна и напълно заслужавам интереса на най-добрия мъж в моя живот?“ И бъдете честни в отговора, дори и ако той не ви харесва. Ако лъжете себе си, не печелите нищо. Просто предприемете действия и се превърнете в единствената и неповторимата за него. Само тогава той ще е безпрекословно ваш. Завинаги.

Tagged , , ,
на горе