15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие
Любов и партньорство

15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

Да усещате, че връзката с партньора ви върви към раздяла, никога не е лесно. Все пак вероятно с този човек сте били заедно дълго време, прекарвали сте незабравими моменти и сте били един до друг във възходите и паденията. Понякога обаче просто нещата не се получават така, както ги искаме и колкото и да опитвате, нещата просто да не вървят по една или друга причина.

Може много да се обичате, но за разлика от приказките, понякога в живота това просто не е достатъчно и вместо да си помагате, идва момент, в който повече се наранявате един друг. Никой не иска това, затова много двойки в тази ситуация са изправени пред решението да прекратят отношенията си по взаимно съгласие. Ако се чудите дали това отговаря и на вашата връзка, продължете да четете.

15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Мемоарите на Бритни Спиърс „Жената в мен“ се радват на сериозен успех

Ето и някои признаци, че връзката с партньора ви също върви към раздяла по взаимно съгласие:

Намаляване на комуникацията

Ако с партньора ви сте намалили значително общуването, избягвате задълбочени разговори или споделяте по-малко за живота си, това може да означава нарастваща емоционална дистанция. А липсата на комуникация рано или късно води към раздяла.

Загуба на интимност

Намаляването на физическата интимност или емоционалната близост може да е сигнал за прекъсване на връзката между вас и партньора ви, което също създава проблеми между вас.

към раздяла
15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

Чести разногласия

Зачестилите конфликти и спорове, особено по фундаментални въпроси, може да подсказват, че се отдалечавате един от друг.

Липса на планове за бъдещето

15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие
15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

Ако обсъждането на планове, като например съвместен живот или брак, е спряло или е станало напрегнато, това може да означава различни дългосрочни цели. Това е една от най-честите причини, които водят към раздяла.

Индивидуално израстване

Когато и двамата партньори се фокусират върху личното си израстване или преследват индивидуални интереси до степен, в която връзката отстъпва на заден план, това може да е знак за промяна на приоритетите.

Емоционално откъсване

Забележимо емоционално отдръпване, при което вие или вашият партньор изглеждате дистанцирани или не реагирате на нуждите и емоциите си, е причина за безпокойство.

към раздяла
15 признака, че връзката ви върви към раздяла по взаимно съгласие

Загуба на забавлението и смеха

Ако установите, че връзката ви е загубила чувството си за радост и споделения смях, това може да подсказва за спад в съвместимостта. Знаете, че когато двама души разберат, че просто не са един за друг, най-често това води към раздяла по взаимно съгласие.

Липса на подкрепа

Когато вие или партньорът ви вече не оказвате емоционална подкрепа или не успявате да дадете приоритет на благосъстоянието на другия, това е червен флаг.

Търсене на външно утвърждаване

Ако единият или и двамата партньори започнат да търсят утвърждаване, емоционална връзка или интимност извън връзката, това може да означава неудовлетвореност. Изневярата почти винаги води към раздяла, като за да сме честни, в този конкретен случай, това невинаги е по взаимно съгласие.

Недоволство

Натрупването на неразрешени конфликти и нарастващото чувство на неприязън един към друг може да е знак, че връзката се влошава.

Разговори за раздяла

Откритите разговори или споменаването на възможността за раздяла или разпадане са ясни индикатори за основни проблеми.

Промяна в приоритетите

Ако партньорът ви или вие преоценявате целите си в живота и вече не виждате връзката си в тези планове, това може да е знак, че се разделяте.

Избягване на планирането на бъдещето

Нежеланието да участвате в дискусии или да планирате бъдещето заедно може да означава, че вие или партньорът ви се колебаете дали да продължите връзката си и вървите към раздяла.

Намалена привързаност

Намаляването на проявите на привързаност, като прегръдки, целувки или „обичам те“, може да означава промяна в емоционалната динамика на връзката.

Безразличие

Когато вие или вашият партньор проявявате безразличие или апатия към чувствата и нуждите на другия, емоционалната връзка е отслабнала.

Всички тези признаци са червени флагове, че връзката ви с партньора може би върви към раздяла и е много вероятно това да стане по взаимно съгласие. Ако обаче все още искате да поправите нещата, трябва заедно да положите усилия и да се опитате да поправите грешките, които сте допуснали.

Вижте още:

Колко зла е всяка зодия – класация от 1 до 12

Четири неща, които да направиш, ако той предпочете друга жена пред теб

Шестте най-токсични зодии

Скука в леглото – пет начина да разгорещите нещата

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Tagged ,
на горе