Вода на стайна температура подпомага отслабването

Вода на стайна температура подпомага отслабването
Добра форма

Вода на стайна температура подпомага отслабването

Добре сме информирани от ползите от достатъчното пиене на вода в ежедневието ни. Но знаехте ли, че отпиването на течността в подходящата температура може да подпомогне да свалите излишни килограми?

Изследване, публикувано в The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, разглежда ефектите от питейната вода при 14 здрави възрастни. На всеки от участниците били дадени по половин литър вода със стайна температура, която да се приеме наведнъж. 40 минути след изпиването й, участниците са имали цели 30% увеличение на метаболизма си. Изследователите стигнали до заключението, че пиенето на 2 литра вода със стайна температура дневно може да увеличи енергийните разходи на тялото на човек. А това означава, че можете да се поздравите и с чудесното храносмилане при прилагане на този не толкова труден за изпълнение навик.

В много режими за детоксикации или прочистване на организма се включва добавяне на щипка лют червен пипер в кана с вода, за да се ускори метаболизма. Но ако не сте привърженик на идеята да пиете пикантна вода, то пийте я със стайна температура и това ще бъде достатъчно да се отървете от токсините в тялото.

Доказано е също, че пиенето на вода, която не е много студена, облекчава запека, както показват изследванията в списанието Gastrointestinal Nursing.

Ясно е, че освен да се поддържате хидратирани, вниманието относно температурата на питейната вода е ключът към изстрелването на метаболизма ви с висока скорост към изгарянето на мазнините и резонно да отслабвате бързо.

Сега изхвърлете кубчетата лед и започнете да пиете топла вода в ежедневието си. Никак не е трудно, нали? Лесно е – сложете бутилката до компютъра и отпивайте от тази вода. Дори до сега да сте предпочитали да вадите водата за пиене директно от хладилника, ще ви отнеме не повече от десетина дни, за да се отучите от този навик. Също така, поръчвайте топла вода, когато сте в заведение.

Tagged ,
на горе