Кажи “НЕ” на арогантните и груби хора

Разни

Кажи “НЕ” на арогантните и груби хора

Определено светът е изпълнен с много арогантни хора. И ние не обръщаме особено внимание на това, докато не се срещнем с тях и не ни се наложи да общуваме. А представете си, те да са в близкия ни кръг от приятели. Арогантните хора имат погрешна представа за живота и успеха. Те смятат, че може да победиш само и единствено тогава, когато потъпчеш някой друг. Истински успешните хора подават ръка на останалите, за да им помогнат да стигнат до върха. Но се изисква много фина душа, за да се направи това. Душа, която често пъти арогантните хора забравят, че имат. А може би наистина нямат?

Самоувереността е необходима, но не трябва да бъде прекалено голямо. Добре е да имаш самочувствие, но и покритие за него. И реална преценка за твоите качества и възможности. Не може винаги всичко да знаеш, да се мислиш за по-умен и по-добър от останалите. Най-вече ако те са твои приятели. Приятелите трябва да се окуражават и подкрепят. А не обратното.  Но арогантните хора са егоцентрични и не се интересуват от чувствата на останалите. Те без проблем критикуват своите приятели. Писнало ти е от тях? Крайно време е да започнеш да се държиш с хората така, както го заслужават.

Представяме ти някои от начините как да се справиш с арогантните хора.

Накарай ги да осъзнаят какво казват

Много често тези хора нямат задръжки. Те обиждат всичко, за което се сетят. Дори и това да е свързано с техните приятели – повярвайте, нищо няма да ги спре да се изкажат негативно или с насмешка. Ако имаш приятел, който постоянно обижда местата, които обичаш и нещата, които харесваш, имай смелостта и му кажи, че той не е прав да се държи по този начин, защото много добре знае, че засяга теб така.

Те не са с нищо повече от останалите

Когато започнат да говорят с снизхождение към някого, не се притеснявай и ги попитай защо си мислят, че те са нещо повече от него. Арогантните хора често се самозабравят и се мислят за най-добрите и най-умните. Винаги те са прави и най-компетентни по всяка една тема. Накарай ги да докажат с аргументи защо са по-добри от останалите. Факти. Точни и ясни. И ще видиш как ще се почувстват неудобно и следващия път, когато решат да засегнат някого първо ще си помислят добре, дали ще го направят.

Прекъсни ги дори и това да не е в твой стил

Всеки човек трябва да има някакви задръжки и граници. Какво може да говори и какво – не. И когато той наруши тези граници, не се притеснявай и му кажи директно в очите, че трябва да спре да говори. Крайно време е поставиш хората на мястото им и да се осъзнаят, когато говорят неща, които биха наранили останалите. Защото ти много бързо може да обърнеш картите и да се държиш по същия начин. Но има една разлика – ти не си като тях.

„Какво те накара да кажеш това?“

Това е много добър отговор, с който да отвърнеш на арогантен коментар от страна на твоя приятел. Когато го попиташ съвсем спокойно какво го е подтикнало да каже това, не създаваш допълнително напрежение между вас. Просто искаш да разбереш защо този човек говори по този начин. Това може би ще му помогне да започне да разсъждава върху думите си. И да осъзнае колко ненужно арогантен и груб е бил.

„Твоята гледна точка е само и единствено твоя“

Да, не се притеснявай да отстояваш позицията си. Или да му позволиш да те убеди, че мислиш по грешен начин. Всеки човек си има гледна точка и право на мнение. И не е задължително твоето да съвпада с това на приятеля ти. Но той не мисли така, за съжаление. И до последно държи на това, което казва, дори и да греши. И знаеш ли кое е най-лошото? Понякога арогантните хора осъзнават, че не са прави, но въпреки това продължават да налагат мнението си, само и единствено, за да са срещу теб. Те не могат да се примирят, че някой друг може да е прав.

„Пий една чаша вино, за да се успокоиш“

Понякога, когато не ти се влиза в дълъг и безсмислен спор с твоя приятел, просто му кажи да си изпие една чаша вино и да се успокои. Това е идеалният начин да прекъснеш дискусията, в която ти е твърде неприятно и досадно да участваш. Писнало ти е от неговите разсъждения и си се изморила от постоянните ви спорове. Просто спри да му приемаш думите толкова навътре. Слушай, но не чувай. Или изобщо не слушай.

Прекъсни го, леко шеговито, за да не излезеш прекалено груба. Защото ти не си такава. И това, че търпиш толкова дълго твоите арогантни приятели го доказват. Но всяко нещо си има своя край. И вече е време да започнеш да се държиш с хората така, както те се отнасят с теб. О, да! Те ще ти се обидят, но какво от това? И без това не са ти истински приятели и нямаш нужда от тях. Та кой има нужда от толкова груби и несъобразителни хора в живота си?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap