Аржентинско танго: 3 любопитни факта

Аржентинско танго: 3 любопитни факта
Интересно Разни

Аржентинско танго: 3 любопитни факта

Искате да се научите да танцувате страстно аржентинско танго?

Готови сте да се потопите в ритъма на вълнуваща музика, да се влюбите и да изтанцувате вашата история? Тогава научете повече за тангото.

Топ 5 най-желани туристически дестинации в Европа

Пътят към мечтите, се нарича действие – 5 стъпки

Остров Капри – скъпоценната перла на Италия

Какво е тангото?

Огън и страст! Пламенна танцуваща двойка в ритмите на омагьосваща музика!

Един живот! Един кратък живот, изигран по време на танца!

Аржентинското танго е не само танцуване, това е един път, който да извървите и то доста сложен.

Танцът се изпънява от двойка, като партньорите са приближени един до друг, в страстна прегръдка. Влага се емоционален плам и любов в танцовите движения. Понякога се правят резки и сложни форми на сцената.

Факти за тангото

Поява

Тангото се появява много отдавна, през 19 век и негова родина се считат Аржентина и Уругвай. За основна година на неговата поява се счита 1850.

Първоначално възниква като обикновен танц в по-бедните квартали, но постепенно заема своето достойно място в обществото. В него се съдържат елементи от различни държави – Африка, Арженитина, Испания.

Цветове и облекло

Цветовете на тангото са червено и черно. Цветовете на любовта и страстта!

Традиционно жените са облечени в тесни рокли с цепка на крака, а мъжете са в елегантни черни костюми.

Стилове танго

Движенията напомнят за елементи от гимнастика, танцуване, дори фигурно пързаляне.

Аржентинско танго: 3 любопитни факта

Първоначално възниква в Буенос Айрес, но постепенно се разпространява и достига Берлин, Париж, Лондон. Във Франция се прави промяна в съпровода и хореографията. Появява се нов стил европейско танго. Това доказва колко голямо разпространение достига латиноамериканския танц по цял свят.

Техники в тангото

Тангото – това е едиn малък модел на нашия живот.

И както в семейството, живота, така и в тангото, водещ е този, който е по-музикален, по-пластичен, този който умее съвършено да се контролира.

Тангото е един живот, който трябва да преживеете заедно с партньора по време на един танц.

За тангото са необходими музикалност, техника, танцувални умения.

Ако се обърне внимание на контакта в тангото, то има много варианти. Може двойката да спазва по-далечна дистанция, а може да бъде и много близко, така че да се докосват лицата им.

Контактът в двойката, прегръдката, музиката – всичко това се обединява в тайната и интригата на тангото.

Важен е вашият вътрешен „плам“, силното ви желание да танцувате, вашата елегантност, вашето умение да разбирате музиката!

Видове танго

Има няколко стила танго:

Аржентинско танго и Уругвай танго е на първо място. След това е Финландско танго, следвано от Ball танго.

Аржентинско танго също се разделя на отделни видове:

Танго Салон

Елегантно и красиво. Изключително прецизно в изпълнението. Този вид е класика в тангото. Отличава се с по-отворена позиция на двойката, което дава възможност за голямо разнообразие в стъпки, движения, поза на тялото. Стилът е познат от 40-те години на миналия век. Прилича на милонгата.

Танго Лизо

Този вид аржентинско танго е най-прост от всички. Използва обикновени стъпки, подобни на ходене. Няма сложни извивки, обрати, движения и форми.

Танго Нуево

Нов стил танго, сътворен от по-младите, които търсят да изразят своя собствен, индивидуален стил в танца. За него е необходимо голямо пространство, защото има много сложни завъртания, фигури, поддръжки.

Танго Фантазия

Този вид танго се нарича още шоу танго, защото е предназнчено за сцена. Съчетава няколко стила и се танцува в отворена позиция на тялото. Тук движенията са малко разширени и има добавни елементи от балета.

Как да започнете да танцувате аржентинско танго:

Контакт в двойката

В тангото двойката е в прегръдка. Най-важното е да научите позата и принципите на прегръдката. Принципът на водене и следване. Трябва да се доверите на партньора си, да сте открити и да му вярвате. Да премахнете всички бариери и да се опрете на него в танца.

Техники в тангото

Добре е да се запишете на курс и да посещавате часове по танго, за да научите основните движения, координация, устойчивост, гъвкавост и толерантност към партньора. Тангото съществува от много години и в него има основни движения и контакт, които трябва да усвоите. Научете първо класическите пози и елементи в тангото.

Музиката

Започнете да слушате танго музика. В началото слушайте класически произведения и много известни композитори и оркестри. Четете книги по темата за тангото, за историята му, за термините, за правилата на поведение, за да може да навлезете в духа и традициите на тангото.

Какво е тангото?

Самият живот! Самата любов, изразена в танц! Много емоции, плам, страт, която вълнува и очарова!

Какво ви заплашва при дефицит на витамин К2?

4 зодии, които не понасят да бъдат игнорирани във връзката

СВЕТИ ВАЛЕНТИН: 5 СЦЕНАРИЯ, КОИТО ДА ПОДГОТВИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе