Ако не искате да сте болни, не живейте живота си тъжни

не живейте живота си тъжни
Психология

Ако не искате да сте болни, не живейте живота си тъжни

 

Не живейте живота си тъжни! Посланието е на доктор Драузио Варела, известен бразилски учен по онкология и имунология. 

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Трите основни закона на Вселената, които винаги работят

Класация на топ алфа мъжкарите, според зодията

Не живейте живота си тъжни съветва той, за да останем здрави:

 

Изразявайте чувствата си!

Като малки често ни учат да потискаме чувствата си, вместо да им даваме воля и като големи се стремим да повтаряме този модел. Това обаче е вредно не само за психическото, но и за физическото ни здраве, водейки до язви, гастрит, проблеми с гръбнака, а с течение на времето с потискане на чувствата и емоциите може да се стигне и до онкологично заболяване. Диалогът и думите са лек за душата.

 

Бъдете решителни!

Не бива да се страхувате да взимате решения, ако не искате да се сдобиете с тревожност и депресия. Да решите означава да приемете да загубите едно, за да спечелите друго. Нерешителните хора страдат от проблеми със стомаха, болки и кожни прояви.

 

 Намирайте решения!

Колкото и да си създавате маска за пред другите, самите себе си не можете да излъжете. Съдбата на такива хора свършва в аптеката или в болницата, твърди ученият.

 

Приемайте!

Липсата на самоувереност води до отчуждение. Тези, които не могат да приемат това, което са, са ревниви, мнителни, състезателни и дори разрушителни. Приемайте критиките, както и това, че не сте перфектни и не е нужно да бъдете.

 

Вярвайте!

Без доверие няма взаимоотношение. Този, който не вярва, не може да създаде нито искрено приятелство, нито дълбоки и стабилни връзки. Недоверието е липса на вяра в нас самите.

 

 

 

Не бъдете тъжни!

Смехът, хуморът, положителните преживявания ще ви донесат дълъг и щастлив живот. И обратно – мрачните настроения ще ви тласкат към пропастта. Добрият хумор спасява от ръцете на доктора, казва д-р Варела.

 

В тези наглед простички съвети се крие много истина, но е парадоксално колко трудно е да се постигнат, въпреки че звучат наистина елементарно. Когато обаче залогът е здравето ни, определено си заслужава усилията, нали?

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе