Всеки, който обича сарми, ще се наслади на тези с кисело зеле.Гарантираме, че толкова вкусни сарми с кисело зеле не сте опитвали.Сарми в най-добрите традиции на селската Българска кухня.
Необходими продукти
700 г свински врат
1 малка кисела зелка
10 зрънца хвойна
2 с. л. червен пипер
100 г бисерен ориз
2 глави лук
2 моркова
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
Начин на приготвяне
Ето как се приготвят стъпка по стъпка тези вкусни сарми от месо върху кисело зеле:
Месото се нарязва на тънки пържоли, които се изтъняват през фолио. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Лукът се реже на полумесеци, морковите се настъргват на едро. Запържват се в половината зехтин.
Щом започнат да се карамелизират, се прибавя оризът. Запържва се, наливат се 350 мл вода, подправя се със сол и черен пипер и се оставя да набъбне.
Хвойната се счуква в хаванче. Зелето се нарязва натънко и се слага в тава. Подправя се с хвойната и червения пипер и се сипва останалият зехтин.
Върху всяко парче месо се слагат по 1–2 лъжици ориз, завиват се и се поставят върху зелето.
Овкусява се със сол и черен пипер, сипва се чаша вода и се поливат с малко зехтин. Тавата се покрива с алуминиево фолио и сармите се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Маха се фолиото, увеличава се на 220 градуса и се пече до готовност – още 30 минути.