

30 минути
15 минути
45 минути
6 порции
Понякога най-семплите рецепти крият в себе си най-големите изненади. Ароматни, крехки и уютно домашни – тези орехови бисквити с банан са идеалното допълнение към чаша чай, кафе или мляко. Сгряват сърцето с всяка хапка и носят уюта на детство, независимо от сезона.
Най-хубавото? Приготвят се изключително лесно, без яйца и с минимални усилия, а резултатът е впечатляващ – меки отвътре, леко хрупкави отвън и с вълшебен аромат на канела и печени орехи.
2 ч.ч. брашно
2 банана ( добре узрели)
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. едро смлени орехи
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. канела
1 с.л. захар
1 ч.л. канела
30 орехови ядки
В голяма купа сложете бананите и ги намачкайте с вилица. След това прибавете захарта. Разбийте сместа с телена бъркалка или миксер, докато се получи гладка текстура. Добавете олиото, а след него – содата, предварително разтворена в ябълковия оцет. Разбъркайте добре.
Постепенно прибавете пресятото брашно, като бъркате с шпатула или дървена лъжица. Щом тестото стане еднородно, добавете смлените орехи и канелата. Разбъркайте, докато се разпределят равномерно.
С леко навлажнени ръце оформете малки топчета от тестото и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете достатъчно разстояние между тях, защото леко се разливат при печене.
Смесете захарта и канелата за поръсване и поръсете върху всяко топче. Завършете с по една орехова ядка, поставена отгоре – не само за вкус, но и за красота.
Загрейте фурната на 180°C и печете бисквитите около 15–17 минути, докато станат леко златисти по ръбчетата. Извадете и оставете да се охладят напълно – тогава ще придобият перфектната си текстура.
Тези домашни орехови бисквити не само се приготвят бързо, но и се съхраняват отлично в кутия с капак, което ги прави чудесен вариант за гости, подарък или просто като ежедневна наслада.
Насладете се на всяка хапка и споделете уюта със семейството и приятелите. Домашно, вкусно и създадено с любов – точно както трябва да бъде.
Добър апетит!
Да приготвим заедно още любими рецепти:
Пълнени яйца със сирене – празнична вкусотия с неустоим аромат