Домашни орехови бисквити – ароматна наслада за душата

Домашни орехови бисквити – ароматна наслада за душата

Приготвяне

30 минути

Готвене

15 минути

Общо

45 минути

Порции

6 порции

Понякога най-семплите рецепти крият в себе си най-големите изненади. Ароматни, крехки и уютно домашни – тези орехови бисквити с банан са идеалното допълнение към чаша чай, кафе или мляко. Сгряват сърцето с всяка хапка и носят уюта на детство, независимо от сезона.

Най-хубавото? Приготвят се изключително лесно, без яйца и с минимални усилия, а резултатът е впечатляващ – меки отвътре, леко хрупкави отвън и с вълшебен аромат на канела и печени орехи.

Необходими продукти

  • 2 ч.ч. брашно

  • 2 банана ( добре узрели)

  • 1 ч.ч. захар

  • ½ ч.ч. олио

  • 1 ч.ч. едро смлени орехи

  • 1 ч.л. сода бикарбонат

  • 1 ч.л. ябълков оцет

  • 1 ч.л. канела

За поръсване:

  • 1 с.л. захар

  • 1 ч.л. канела

  • 30 орехови ядки

Начин на приготвяне

Да започваме приготвянето на домашни орехови бисквити:

Домашни орехови бисквити – ароматна наслада за душата
домашни орехови бисквити / снимка с права на HappyWoman.bg

Подготовка на сместа

В голяма купа сложете бананите и ги намачкайте с вилица. След това прибавете захарта. Разбийте сместа с телена бъркалка или миксер, докато се получи гладка текстура. Добавете олиото, а след него – содата, предварително разтворена в ябълковия оцет. Разбъркайте добре.

Постепенно прибавете пресятото брашно, като бъркате с шпатула или дървена лъжица. Щом тестото стане еднородно, добавете смлените орехи и канелата. Разбъркайте, докато се разпределят равномерно.

Оформяне на бисквитите

С леко навлажнени ръце оформете малки топчета от тестото и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Оставете достатъчно разстояние между тях, защото леко се разливат при печене.

Смесете захарта и канелата за поръсване и поръсете върху всяко топче. Завършете с по една орехова ядка, поставена отгоре – не само за вкус, но и за красота.

Печене

Загрейте фурната на 180°C и печете бисквитите около 15–17 минути, докато станат леко златисти по ръбчетата. Извадете и оставете да се охладят напълно – тогава ще придобият перфектната си текстура.

Финален щрих на уюта

Тези домашни орехови бисквити не само се приготвят бързо, но и се съхраняват отлично в кутия с капак, което ги прави чудесен вариант за гости, подарък или просто като ежедневна наслада.

Насладете се на всяка хапка и споделете уюта със семейството и приятелите. Домашно, вкусно и създадено с любов – точно както трябва да бъде.

Добър апетит!

Да приготвим заедно още любими рецепти:

Маслени сладки с шоколад

Пълнени яйца със сирене – празнична вкусотия с неустоим аромат

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе