Мексикански пилешки бургер
Продукти: пилешки гърди, паста чипотле, сок от лайм, авокадо, чери домати, люта чушка и чесън
1 Сложете парчето пилешки гърди между два листа прозрачно фолио и го намачкайте с точилка до 1 см дебелина. Смесете пастата чипотле с половината от сока от лайм и намажете пилешкото месо.
2 Загрейте грил тиган на силен огън. Щом се сгорещи, запечете пилешкото за 3 мин от всяка страна, докато се сготви отвътре, като добавите сиренето върху него за последните 2 мин. Запечете леко и питката с разрязаната страна надолу. Овкусете месото.
3 През това време намачкайте авокадото с останалия сок от лайм. Разбъркайте вътре чери доматите, парченцата люта чушка и чесъна, овкусете с малко сол. Намажете основата на питката, сложете отгоре пилешкото и покрийте с горната част на питката.
Допълнителна информация:
Време на готвене: 18
Калории: 709
Протеини: 46
Въглехидрати: 52
Мазнини: 34
Наситени мазнини: 16
Фибри: 5
Захар: 15
Сол: 2