8 начина да съживите връзката си
Любов и партньорство

8 начина да съживите връзката си

Да съживите връзката си понякога не е лесна задача. Чувствате ли, че отношенията ви не е точно това, което са били? Съвсем естествено е, че след като сте в дългосрочна връзка, непременно ще има момент, когато нещата стават „рутинни“ и това не винаги е лошо.

Има много причини, поради които обикновените ежедневни действия се вкореняват в битието ни. Това ни помага да бъдем по-ефективни, предотвратява умората от вземане на решения и други отговорности. Проблемът обаче е, че става лесно и удобно и се разпространява във всички области на живота ни. Това включва нашите взаимоотношения и рутината е известна като свързана със скука или нездравословни флегматични чувства.

Ако това е, през което преминавате, вече няма нужда да се притеснявате.

Мария Бакалова е музата на световноизвестен дизайнер, облече я в рокля за 6 000 долара

Гришо и Лолита – разделени за празниците

За да ви помогнем да съживите връзката си, прегледахме достатъчно изследвания, за да ви предоставим 8-те най-мощни, научно доказани начина за подобряване на почти всяка връзка.

Тези съвети също се оказват ключовите съставки, които допринасят за функционирането на добрата връзка. Така че дори и да мислите, че всичко е страхотно, можете да използвате този списък като диагностичен инструмент. Така ще сте сигурни, че вие и вашият партньор сте на пътя към блаженството на връзката.

Укрепете приятелството си

Неправилният стил на комуникация с партньора води до множество проблеми във връзката. Това може да включва ревност, мания и емоционални върхове и спадове. Добрата новина е, че независимо от сегашния ви модел, можете да станете по-привързани с партньора си, като развиете по-дълбоко приятелство. Така ще можете да съживите връзката си.

За да направите това, постепенно прекарвайте повече време с него, правейки нещо, което харесвате и двамата. Освен това редовно се интересувайте от това, което харесва и новите интереси на вашия партньор. Все пак хората се променят с времето.

да съживите връзката си (2)

Лягайте си по едно и също време

Времето за лягане е рутина за всички нас, но често се случва сутрешният ни работен график да се разминава с този на партньорите ни. Ако вашата половинка винаги е в леглото преди вас, следвайте го поне няколко вечери в седмицата. Четете заедно, излежавайте се заедно и си разказвайте за това как е минал денят ви, за да съживите връзката си.

Ценете се един друг

Спомняте ли си, когато за първи път започнахте да излизате, как полагахте допълнителни усилия, за да го впечатлите? Е, една от тайните на дългата, пълноценна връзка е да продължите активно да цените партньора си. Не е задължително да правите всичко възможно, както сте правили преди. Но редовните усилия да покажете на партньора си, че го цените, ще направят чудеса. Това е друг сигурен начин да съживите връзката си.

да съживите връзката си 1

Силата на докосването

Намаляващият интимен живот е едно от най-честите оплаквания в иначе щастливи връзки. Една от основните причини за това е, че когато се чувстваме по-удобни с някого, всъщност го докосваме по-малко. Полагането на усилия за повече физическа интимност е изпитано решение, ако се чудите как да съживите връзката си.

Не изкривявайте мислите си

Изследователите отдавна знаят, че нещастните двойки се фокусират върху негативите в отношенията си. Ако откриете, че сте заседнали в този коловоз на изкривено мислене, спрете. Следващия път, когато имате негативна мисъл за нещо, което вашият партньор е направил, опитайте се да измислите по-неутрално обяснение за неговите действия. Друга стратегия е да помислите дали бихте се съдили толкова строго, ако ситуацията беше обратна. И накрая, напомняйте си често за хубавите моменти, които сте прекарали заедно наскоро. Този опит да съживите връзката си със сигурност ще има успех.

Разберете защо идва гневът, за да съживите връзката си

Изблиците на гняв са често срещани дори в здрави взаимоотношения. Все пак никой не е перфектен и всяка двойка има проблеми. Когато гневът и раздразнението станат неизменна част от живота на двойката ви обаче, трябва да се притеснявате. Помислете за последния спор, който сте имали с партньора си, и използвайте това като урок. Опитът да пренебрегнете гневния тон, който и двамата сте използвали. Опитът да се настроите към това, което всеки от вас наистина се опитва да каже, ще ви помогне. Така вие ще видите, че и двамата имате нужди във връзката ви, които имат смисъл.

да съживите връзката си

Изненадайте партньора си

Изненадвайте го от време на време, за да съживите връзката си. Независимо дали е глупава картичка, привлекателно бельо или любимия му десерт. Тези малки жестове могат да оставят голямо въздействие, особено когато сте далеч отвъд етапа на увлечение. Ще видите, че това ще се отрази благоприятно на отношенията ви.

Поглезете се

Въпреки че това може да звучи изненадващо, да се поглезите винаги е добра идея, за да съживите връзката си. Това е особено важно за тези, които имат дълга връзка и вече не обръщат особено внимание на външния си вид, така, както са го правили преди. Това обаче е грешно. Понякога е хубаво да отидеш и да си направиш прическа или пък маникюр. Ще ви накара да се чувствате и изглеждате по-женствени, което винаги работи за по-доброто настроение между вас и партньора ви.

Вижте още:

Четири гарантирани признака, че той няма да забрави за вас след раздялата

Клишетата във връзките, които мъжете харесват

Четирите зодии, на които липсва логическо мислене

Четирите зодии, които са склонни да слагат край на настоящите си връзки заради минали такива

Четирите зодии, които не стават за лидери

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Зодиите, които инвестират твърде много в ненужни вещи

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе