8 начина да покажете уважение към своето тяло

8 начина да покажете уважение към своето тяло
Здраве и добра форма Психология

8 начина да покажете уважение към своето тяло

  •  
  •  

Всеки трябва да полага необходимите грижи към тялото си постоянно. Доброто му състояние е особено важно, за да се чувстваме здрави и да успеем да се справим с тежкото ежедневие, което имаме. Стресът по време на работа, пътуванията и дори контузиите, които имаме през целия ни живот, се отразяват върху нашето тяло и трябва да полагаме грижи, за да го съхраним максимално и да ни служи вярно през целия ни живот. Много често сме виждали хора, които спортуват активно, хранят се правилно и внимават със здравето си, да имат повече сили, когато остареят. Има различни начини, с които да покажем уважение към тялото си, а ето кои са най- важните от тях:

Направете си комплимент. Оценявайте какво имате и си напомняйте за частите от тялото си, които харесвате най -много. Отървете се от негативните мисли, като не им позволявайте да завладеят ума ви. Работете активно да замените тези неща с положителни коментари.

Спрете да мерите теглото си. Никой размер дрехи никога няма да бъде достатъчно добър. Винаги ще си мислите, че нещо не е наред, така че практиката с меренето на килограмите е малко вероятно да ви помогне да се чувствате по-щастливи в тялото си. Носете облекло, което е удобно, харесва ви и ви приляга, без да е прекалено стегнато. Избягвайте също да скривате тялото ви в прекалено широки дрехи, независимо от размера. Това сте вие и няма какво да криете.

Спрете да се сравнявате с другите. Никое тяло не е „правилният“ вид тяло. Следователно, как тялото ви може да „греши“? Не си мислете, че вие изглеждате най-зле от вашите приятели и се гордейте с тялото. Всеки организъм е индивидуален и вие водите различен начин на живот от другите, което определя и външния вид. А и никога не знаете – може именно тялото, което вие не харесвате, да е мечта за някой от обкръжението ви.

Избягвайте диети, за да отслабнете преди голямо събитие. Способността ви да прекарвате страхотно и да създавате трайни спомени не зависи от отслабването. Освен това рязкото гладуване, за да влезете в любимата си рокля, може да ви навреди повече, отколкото си мислите и впоследствие да има обратен ефект за здравето и външния ви вид.

Дайте на тялото си възможност да изпита успокояващо докосване. Вземете си вана с мехурчета, направете си масаж и прегърнете хората, които обичате. Всяко тяло жадува и заслужава успокояващо докосване. Това може да даде нужното намаляване на напрежението, което изпитва то от ежедневните задачи, през които сте минали.

Утолете глада си. Когато разпознаете сигналите си за физически глад, отделете време за ядене. Пренебрегването на тази комуникация с тялото ви, ще ви накара да сте прекалено гладни и тогава е трудно да определите какво наистина искате да ядете и кога сте се наситили. Яжте колкото да заситите глада си. Не преяждайте.

Обърнете внимание на това кога сте се заситили. Забавете темпото си по време на хранене, за да позволите на тялото си наистина да се наслаждава на преживяването. Направете пауза в средата на храненето си, за да проверите нивото на ситост и се запитайте какъв е вкусът на храната. След това, когато наблюдавате признаците, че сте добре заситени, дайте на тялото си възможността да спре, преди да се почувствате некомфортно и преяли.

Бъдете реалисти за вашия генетичен състав и осъзнайте, че всички тела са различни. Когато се грижите за себе си, уважавайки сигналите си за глад и ситост и се движите по начини, по които се чувствате добре, тялото ви вероятно ще балансира около естественото си тегло. Обърнете внимание, че не казваме „идеално тегло“, а естествено. Идеалното тегло е измислена представа, която мнозина се опитват напразно да достигнат, тъй като всички тела са различни и нито едно не е перфектно. Колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-скоро ще заживеете в хармония с тялото си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
  •  
  •  
Tagged , ,
на горе