6 причини защо мъжете си тръгват
Любов и партньорство

6 причини защо мъжете си тръгват

Мъжете си тръгват от една връзка по много различни причини. Без значение къде се намирате в отношенията си – обвързани отдавна или скоро сте започнали да излизате заедно. Възможно е да има момент, когато мъжете понякога са склонни да се отдръпнат. Повечето пъти това има по-малко общо с вас или връзката, а повече с тяхното емоционално състояние, лични преживявания и несигурност.

Разбираме, че е опустошително да видите вашия човек да се отдръпва от вас. Бихме ви препоръчали да не правите прибързани заключения и да не го атакувате с непрекъснати въпроси. Колкото и объркани или наранени да сте и доколко страхът от неизвестното започва да ви тормози с всеки изминал ден, важно е да разберете защо мъжете си тръгват.

Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете тези причини. Освен това споделихме някои жизненоважни съвети, които да ви помогнат да се справите, когато той се отдръпне. Така ще можете да поправите нещата между вас двамата.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и кои са част от причините защо мъжете си тръгват.

Не е сигурен в истинските си чувства

Това вероятно е една от най-честите причини, поради които мъжете си тръгват от една връзка. Много изследвания разкриват, че те се влюбват по-бързо от жените. Така че дори когато си мислите, че всичко във връзката ви върви гладко или се развива добре, вашият партньор може да се почувства откъснат. Той не е сигурен какви са истинските му чувства към вас.

Още веднъж разбираме, че това е обидно и объркващо. Поговорете и след това дайте на мъжа си малко време, за да може да разбере нещата. Това е в най-добрия интерес и на двама ви.

Страх от обвързване

Страхът от обвързване също е от причините, поради които мъжете си тръгват. Той може да произтича от различни причини, включително чувство на натиск, страх от отговорност или претоварване от отговорности и реалност.

Този страх го кара да мисли прекалено много за неща, които може да не са реални в настоящето. Така че, докато един ден изглежда, че всичко е перфектно, на другия ден той може да се отдръпне от вас изневиделица.

Това, че е недостъпен за вас, може да изглежда, че ви обърква. Въпреки това бъдете търпеливи с него. Дайте му време да помисли и да се успокои.

мъжете си тръгват 1

Травма от миналото

Много хора са били в лоши връзки. Може би вашият партньор е бил жертва на такава. Сега, когато виждат, че нещата между вас двамата стават сериозни, защитният му порив може да иска да го предпази. Понякога мъжете си тръгват точно, защото се страхуват да не бъдат наранени отново.

Също така е възможно той да има безсънни нощи, преживявайки травмата си от миналото и по този начин несъзнателно да се отдръпва от вас. В такъв случай се опитайте да го утешите с фини и искрени жестове. Накарайте го да разбере, че не всеки човек ще го нарани. И най-важното, дайте му време да се справи с чувствата си.

Стрес

Мъжете и жените се справят със стреса по различен начин. Освен това причините за него също могат да бъдат различни. При мъжете стресът може да се появи поради работа, финансови проблеми, семейство или нещо съвсем различно. Накратко, те просто имат твърде много в чинията си и не могат да инвестират времето си в сериозна връзка.

Така че, когато видят, че нещата се обръщат към сериозна нотка от непринудена, мъжете си тръгват. В такива ситуации също бихме ви посъветвали да му дадете малко пространство. Не се заяждайте непрекъснато и да го карате да се чувства по-зле. След като се справи с други проблеми, той определено ще се върне при вас.

Не е готов

Колко често сте се чудили защо партньорът ви се държи странно в момента, в който задавате сериозни въпроси или говорите за бъдещето? Причината мъжете да се отдръпват от подобни разговори е, че просто не са готови. Въпреки че случайните срещи или любовна връзка може да ги развълнуват, те не искат да се установят с вас скоро. И колкото повече искате нещата да се случат, толкова повече може да изглежда, че бягат от вас или връзката.

Страх от загуба на свобода

Ние, хората, сме порочни същества, които обичат свободата си над всичко друго. И идеята да се установите или да се обвържете с един човек за цял живот може да изглежда малко плашеща. Често мъжете си тръгват, ако търсят само случайни връзки. Естествено, ако мъжът ви не е готов или изглежда неудобно при споменаването на сериозна връзка или дълго и щастливо, той веднага ще се отдръпне.

Друга причина, поради която мъжете си тръгват, може да е, че той все още иска да запази възможностите си отворени. Въпреки че нещата между вас вървят гладко, идеята, че той няма да има шанс с други жени, може да го отблъсне. Знаем, звучи жестоко, но понякога наистина причината е точно тази.

Комуникацията е в основата на здравите отношения. Мъжете си тръгват и поради нейната липса, така че опитайте се да разберете от какво има нужда партньорът ви.

Вижте още:

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Зодиите, които предварително слагат край на връзките, за да се предпазят

Зодиите, които са обсебени от партньора си и не му дават пространство

Типичните конфликти между нови родители и как да ги разрешите

Четирите зодии, които са склонни да слагат край на настоящите си връзки заради минали такива

Зодиите, които постоянно обвиняват себе си, за да спечелят симпатии

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе