5 любовни урока, които жените научават твърде късно
Любов и партньорство

5 любовни урока, които жените научават твърде късно

Има няколко любовни урока, които жените научават късно. Любовта е толкова сложна. Когато сме млади, ние вярваме, че някой ден нашият принц ще дойде и ще ни помете от краката ни и че ще живеем щастливо досега. За съжаление, не винаги се получава така.

Хората са само хора. Житейският ни опит ни кара да действаме по определен начин и често пъти този начин не ни служи. Това важи особено за жените във връзките. Толкова сме програмирани да обичаме и да се грижим за другите, че често заслепяваме себе си за истината. И често не забелязваме, докато една връзка не е стигнала твърде далеч, за да бъде спасена.

Никой не носи отговорност за твоето щастие, освен самата ти. От малки ни възпитават да чакаме принца на белия кон, който ще ни спаси от мрачната действителност и ще превърне мечтите ни в реалност. А принцове няма. Нито принцеси. Всички сме едно – хора, които искат или не искат да поемат отговорността да живота в ръцете си. Хора, които искат или не искат да бъдат силни, да бъдат решителни, да бъдат смели. Хора, които искат или не искат да се научат да бъдат щастливи… със себе си.

Ето няколко любовни урока, които повечето жени научават много късно:

1. Правенето на секс с него няма да го накара да те обича.

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Няма нито една жена, която в даден момент от живота си да не е имала интимност с мъж, защото е искала той да я обича. И почти без изключение просто не работи.

Мъжете искат интимност. Колкото могат да получат. Но за много мъже това не е равно на любов. Интимността си е интимност.

При жените интимността е различна. Тя създава емоционална връзка, емоционалната връзка, която жените жадуват. В резултат на това жените вярват, че ако са имали интимност с мъж, тя не само ще му даде това, което иска, но и ще установи емоционална връзка с него и че той ще я обича.

Работи ли по този начин? Обикновено не.

Най-добрата причина да сте интимни с мъж е, защото го искате. Отвъд това няма гаранции. Това е един от тези любовни урока,  които жената научава късно.

2.Ако той не общува с вас, той не се интересува.

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Колко пъти сме седели до телефоните си и сме чакали, наблюдавайки екрана за този текстов сигнал. Или включихме телефона си след филм, отчаяно се надявайки, че ще има съобщение от момчето, което харесваме.

И колко пъти сме били разочаровани?

Ако човек не общува с вас, той не се интересува. Можете да си кажете, че е зает, че е извън обхват или че спи, но ако редовно ви затъмнява, за да се появява отново с извинения, тогава той не се интересува.

Момчетата са ловци. Това им е в природата. И ако искат да общуват с вас или да бъдат с вас, те ще раздвижат небето и земята, за да го направят. И ако не го направят, няма да го направят.

Също така, онези момчета, които изчезват и след това се появяват отново, те най-вероятно се появяват отново, защото са отегчени или възбудени. Седят пред игра или в такси и прелистват телефона си. Не им позволявайте да ви заблудят. Това е от тези любовни урока, които ще научите така или иначе.

3.Ако не ви харесва, ще му е по-трудно да ви хареса. 

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Толкова много от нас се впускат във връзки като парчета глина, чакащи да бъдат оформени във всякаква форма, необходима, за да може една връзка да работи. Не знаем кои сме извън една връзка и смятаме, че само като се свържем с друг човек, ще разберем кои сме.

По този начин не става.

Важно е да знаете кой сте в този свят, особено когато влезете във връзка. Ако знаете кой сте, какви са вашите вярвания и ценности, какво е важно за вас във всеки аспект от живота ви, без какво можете и без какво не можете, тогава вие ще бъдете човекът, в който някой ще се влюби . Ще излъчвате самочувствие и ще привлечете някого, когото заслужавате.

Ако, обратно, изчакате, докато намерите човек, за да разберете коя сте или, дори по-лошо, промените себе си за човек, тогава ще се окажете нещастни и сами. Да бъдеш нещо различно от себе си е лъжа и лъжите просто не са устойчиви. А жена, която лъже себе си, ще привлече само момчета, които ще я излъжат.

Така че, знай кой си на този свят и намери човека, когото заслужаваш. Това е от тези любовни урока, които ще научите след време.

4. Ако сте сами, ще бъдете ДОБРЕ.

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Това е нещо, в което много от нас просто не вярват. Вярваме, че при никакви обстоятелства няма да се оправим сами. Светът е място за двойки и да си сам просто не е приемливо.

Тук сме, за да ви кажем, че да си сам е не само добре, но и страхотно. Да бъдеш сам означава, че можеш да ставаш и да спиш, когато пожелаеш, никога да не гледаш спортни програми, които не искаш да гледаш, никога да не трябва да чистиш около дъното на тоалетната или да събираш пране от пода. Можете да пътувате където искате и с когото искате. Можете да харчите парите си както сметнете за добре. Вие отговаряте за собствената си вселена.

Не ни разбирайте погрешно. Знаем, че да си с някой друг е прекрасно нещо. Но да си с някой друг, защото не мислиш, че можеш да си сам, не е нещо прекрасно. Да си във връзка с някой, който не те обича, уважава и цени, не е по-добре от това да си сам.

Когато си с някой, който не те обича, цени и уважава, тогава животът ти е пълен с тревога, миг след миг възходи и падения да бъдеш оставен на милостта на капризите на някой друг. Това ще ви причинява болка всеки ден. Това е от тези любовни урока, които ще ви помогнат в живота.

5.Вкопчването само ще го отблъсне.

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Наистина най-лошото нещо, което една жена може да направи, е да се вкопчи в мъжа си .

Ставаме вкопчени по различни причини: ревност, несигурност, страх от неизвестното, притежание. Всички тези чувства могат да съществуват с причина, но ако се проявят с привързаност, ще прогоните мъжа си.

Защо? Защото никой не обича да бъде вкопчван, особено мъжете, но и жените. Това ни кара да се чувстваме като отговорни за действията и чувствата на друг човек. Това ни кара да се чувстваме сякаш сме загубили свободата си. Изтощително е, че трябва да обработваме емоциите си отново и отново в опит да облекчим прилепването.Привързаността не е добро нещо нито за двете страни.

Важно е да знаете кой сте в една връзка. Бъди себе си. Бъди честен. Бъдете сигурни в чувствата му към вас. Ако не можете, тогава трябва да се обърнете към него директно, по премерен, умерен начин. Не чрез вкопчване.

Ако се вкопчиш, мъжът ти ще изчезне.

Така че, поработете върху себе си. Уверете се, че влизате във връзка, уверени в себе си и знаейки, че ще бъдете добре, ако не се получи. Не е лесно, но е възможно. Това е от тези любовни урока, които ще ви помогнат във връзките.

Заключение:

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Крайният урок, който всички ние трябва да научим, е безусловната любов, не само към другите, но и към себе си.

Колко често във връзка любовта ни е условна, колко често съдим и критикуваме другия? Ако можехме да спрем осъжданията си един към друг, определено щяхме да изпитаме какво представлява истинската любов. Но любовта започва първо в нас, към нас самите. Ако не обичаме себе си безусловно, няма да можем да обичаме друг по същия начин. Любовта към себе си не е лукс, а необходимост, ако искаме да живеем в обичащи дълготрайни отношения.

Ето защо е важно да започнем да обичаме себе си без никакви условия и да направим същото и в любовния си живот. Разбира се, всичко това не бива да се бърка с предателството, насилието, липсата на емпатия и лоялност в любовта. Абсолютно задължително е да получаваме уважение и сигурност в една връзка.

За съжаление, повечето връзки не се развиват по начина, по който се развиват на екрана. И все пак се държим, вярвайки, че ако просто продължим да правим нещата, които винаги сме правили, нашата сродна душа ще се появи и ще живеем щастливо досега.

любовни урока
5 любовни урока, които жените научават твърде късно снимка: pinterest

Всички правим грешки в търсенето на любовта. Именно затова има няколко любовни урока, които научаваме твърде късно. Искаме го толкова силно, че сме готови на всичко, да направим компромис с всичко, за да го имаме. И ние сме склонни да правим едни и същи неща отново и отново и никога да не се учим.

Никога не е късно да намериш истинската любов. Бъдете такива, каквито сте, правете нещата, защото искате да ги правите, не правете компромис със самооценката си, не позволявайте да бъдете лъгани. Бъдете силната жена, която знаете, че сте, и привлечете любовта, която заслужавате. Това да знаете коя сте ще ви помогне много в живота.

Tagged , ,
на горе